NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 7. července 2014

Kosmetika z drogerie ...

Dnešní téma zase bude z těch, které pobuřuje lidi a nutí je sdílet jejich názory všemi možnými a nemožnými prostředky a cestami. Ale já bych to chtěla dnes nechat tak nějak běžet v poklidu a klidně si dole v komentářích přečtu Vaše názory, které budu respektovat, i když se třeba nebudou úplně scházet s těmi mými. A o to samé chci poprosit i já Vás. Amen.

Celkově si myslím že peníze a celkově finance jako takové jsou dost zvláštním tématem, protože každý hladinu toho, co je levné a co drahé má někde jinde. Pro někoho je levná tvářenka za stovku a pro někoho je levná za pět (stovek :D). To, co jaká tvářenka na tváři umí a jak dlouho Vám vydrží, o tom jste slyšeli určitě mluvit kdo ví koho. Ale teď jde o to, proč si kupovat věc, která je o několik stovek dražší, když v naší malé drogerii můžete natrefit na něco stejně úžasného, ale za pár korun?

U mě je to bez diskuze řasenka. Drahé řasenky jsem nikdy neměla a výhledově je ani nemám v plánu zkoušet. Přijde mi zbytečné vyhazovat tolik peněz za produkt, který mi udělá stejné nebo dokonce někdy i horší řasy než produkt například z drogerie. A za to, že mám krásný designový obal si nepotřebuji připlatit o pár stovek víc. Je to třeba to samé jako když se potřebujete dostat z místa A do bodu B a potažmo vám je jedno, jak nebo čím se tam dostanete. Takže taky radši nasednete do spolehlivé a ,,levné" fabie než abyste nasedli do krásného a naleštěného porsche, které ale bude žrát i trávu kolem cesty, takže cesta bude několika násobně dražší. Sledujeme jen uspokojení naší potřeby.
Tady ovšem nastává ten čas, kdy ti, kteří by na cestu s porsche měli, by tímto způsobem jízdy klidně jeli a ještě by jim to připadalo naprosto normální a přirozené.

A takhle bysme mohli pokračovat pořád dál a dál. Hlavní je si uvědomit, kde jsou ty Vaše priority. Chápu že někdo, kdo nemá úplně dobrou pleť a hledá opravdu kvalitní make-up, který s ním vydrží hodiny, sáhne radši po nějakém high-end. Zase na druhou stranu buďme upřímní a řekněme si, že ne vždy to, co je drahé a značkové je i tak dobré a kvalitní. A kolik z nás má jen tak na rozhazování, když třeba zjistíte, že stejnou službu udělá make-up za stovky dvě.
Proto u každého produktu, který si koupím a je jedno zda za pár korun či stovek, si chci vyzkoušet jeho funkčnost. Protože je sice krásné, že flakonek je pomalu z ryzího zlata, ale pokud produkt vevnitř bude stát za starou bačkoru, stejně si ho nekoupím. Zkrátka hezká lahvička, milá parfumace či příjemná paní prodavačka je jen bonus k tomu, co od produktu skutečně chceme a co od něj očekáváme.

Takže neodsuzujte ani kosmetiku z drogerie, ani tu high-end. Produkt vyzkoušejte a pokud budete mít to štěstí a mezi drogérkovou řadou naleznete například ten svůj pudr, který Vám perfektně sedne a ještě bude stát o x-krát méně než minulý od MACu, máte vyhráno. 

9 komentářů:

  1. přesně tak, každý může najít ten správný vyhovující produkt v jakékoliv cenové kategorii, ale hlavní je hledat a zkoušet a ani jednu skupinu nezavrhovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím, že jsi to celkem vystihla. Člověk by opravdu neměl odsuzovat ani jednu stranu. I mezi high-end produkty se najdou propadáky a i v drogerce můžeme najít zázrak...Já si myslím, že nejlepší je taková ta zlatá střední cesta a mít od každého něco. Já sama zatím nehodlám investovat do luxusní kosmetiky, protože nemám tolik peněz nazbyt, ale neříkám, že to jednou nepřijde. Je to každého věc, kolik je ochotný do kosmetiky investovat. Ale ať už někdo patří mezi příznivce jenom drogérkové nebo jenom high-end kosmetiky, rozhodně by neměl odsuzovat lidi, kteří to mají jinak. :) Chce to prostě zkoušet a zkoušet a neodsoudit ten pudr jen proto, že stál (pro někoho směšných) 80 Kč...

    Debie

    www.thingsbydebie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto s tebou souhlasím. Hlavně s těma řasenkama, tam opravdu rozdíl nevidím...

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi, jak jsi to uchopila. Osobně jsem spíš pro ty dražší kousky - ozkoušeno postupně prostřednictvím nákupů spousty levných shitů, které stejně pak někomu dám. Mluvím tedy hlavně o těch extra levných věcech, ale bezpochyby se i tam dají najít nějaké poklady (složení, etika, gramáž, kvalita obalu je už další věc a v součtu se podle mě stejně nevyplatí).
    Hezký úvodní odstavec, mám pocit, že poslední dobou v blogosféře úcta k jinému názoru chybí. A to jde jen o kosmetiku a nic životně důležitého....občas žasnu, za co jsou někteří ochotní se poprat do krve :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Osobně jsem se dopracovala k tomu, že si ráda připlatím za něco, co mě "záchrání" a co je nejslabší článek mého líčení. U mě to jsou mastná víčka. Zkoušela jsem všemožné báze (Elf, artdeco, dermacol, essence, korektor, ale i jumbu tužku nude odstínu), ale pořád to nebylo ono, já opravdu potřebuju 12 hodin výdrž stínů, (doba, kdy jsem přes týden mimo domov) takže nakonec jsem holt investovala do NARS. Ano, byla to velká počáteční investice, ale vyplatila se - stíny drží, opravdu 12 hodin, nehne se nic a dost mě to zachraňuje, protože vím, že se klidně můžu prdět s kouřovkami bez toho, aby se mi za dvě tři hodky líčení na víčku slilo...
    Jinak řasenku jsem naštěstí našla tu svou z drogerie, drašší jsem zkusila jen Benefit, ale zas takový rozdíl to opravdu není, abych si ji kupovala opakovaně s tím, že mi za ty peníze opravdu udělá službu výrazně vyšší než ta má osvědčená drogerková (Gabriella Diamante).

    OdpovědětVymazat
  6. do řasenek také neinvestuji, vystačím si s Miss Sporty za 70,- korun! hodně jsem si také oblíbila Catrice, třeba takovou bázi pod make-up, korektor nebo sadu na úpravu obočí si nemůžu vynachválit :) zase třeba ale tvářenky si raději koupím dražší, a teď se chystám i na make-up :)

    OdpovědětVymazat
  7. No já třeba osobně mám radši řasenky dražší, ale musím říct, že souhlasím.. Proč se vymlouvat na cenu, jde o funkčnost! :)) a jo samozřejmě je občas potřeba se potěšit! :D

    OdpovědětVymazat
  8. absolutne spravny nazor(o; dost sa bojim vyhodit velke peniaze za kozmetiku, ked viem, kolko na to musim robit... ok, niekde vonku im to nepride take drahe, ale ked mame niekolkonasobne nizsie platy, uz sa zamyslis.. to ako ked mi v USA povedali, ze Clinique je lacna kozmetika.. a ja ze ano, ale nie ked mate nase platy((o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  9. Me nevyhovuje zadna rasenka,bud musi byt prirodni nb od este lauder,essence,miss sporty,maxfactor mabeline me stipaji ocich jako blazen

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...