NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

sobota 1. prosince 2012

10 rad k dokonalému líčení a pleti aneb holky to si přečtěte

Krásný večer holky,

hrozně se kaju a omlouvám, že jsem poslední dobou nepřidávala moc článků apod. ale opravdu jsem nestíhala. Proto jsem si pro vás dnes připravila něco super (doufám :)). Jak už titulek říká, chtěla bych se s vámi podělit o pár rad, tipů a chyb, které při make-upu nebo líčení celkově děláme..

Nikdy se nemalujte v umělém světle
Ano, známe to všechny. Spousta z nás se prostě v koupelně maluje - což je ale špatně. Koupelna je totiž v drtivém množství případů špatně osvětlená, takže zkresluje barvy - ať už stínů, make-upu nebo rtěnky. Pokud si některé z vás říkají, že celebrity kosmetičky přece také líčí u osvětleného zrdcadla nebo dokonce můžete namítat, že v prodejnách jako je například Bobbi Brown či MAC je také umělé osvětlení, musím vás zklamat - oni mají totiž přesně nastavené světlo tak, aby ,,nežralo" a nezkreslovalo barvu.
Takže holky, malovat pouze na denní světle/v dobře osvíceném prostředí.

Koukejte se na sebe při líčení zpříma
Tohle se bude zdát jako banalita a maličkost, ale znamená to opravdu hodně. Protože pokud se při líčení různě natáčíte na všechny strany, stoprocentně budete mít někde větší vrstvu než na druhé straně, což bude mít za důsledek špatné nalíčení. Zkuste si představit co byste si myslely, kdybyste potkaly nějakou ženu, která má na jedné tváři vrstvu tvářenky a na druhé nic?
Takže holky, když se malujete, tak seďte rovně a koukejte se na sebe přímo.

Základem je padnoucí a kvalitní make-up
Make-up je základem všeho. Pokud chcete být krásně nalíčené, ale budete vypadat jako pomeranč, tak se vám to asi nepovede a budete spíš k smíchu. Takže si samozřejmě musíte vybrat make-up, který sedí vaši pleti - make-up vždy zkoušíme na zápěstí, kde je pokožka v podobném odstínu jako na pleti. Pokud se jedná o kvalitu make-upu, měla by být co možná nejvyšší. A to zrovna neznamená za make-up utrácet tisíce. Na druhou stranu byste měly nejvíce investovat právě do něho. To, že jsou nějaké make-upy dražší má svůj důvod a značka to není :)
Takže holky, zkuste si místo make-upu z drogerie koupit nějaký kvalitní a padnoucí vaší pleti.

Hydratujte pleť a krém do ni vklepávejte
Každá z nás by měla dbát na to, aby svou pleť každý den očistila a hydratovala. To i v případě, že se nelíčíte. Partie zezadu krku a za ušima by se neměly vynechávat. Pokud se o svou pleť budete dostatečně starat a budete ji vyživovat vitamíny, vaše pleť se vám odmění a vy budete mít skvělý podklad pro dokonalý make-up. Pokud se o pleť starat nebudete a nebudete se ani odličovat, nesmíte se divit, že se pleť ozve - například formou akné. A věřte mi, že nevyživenou pleť líčidly neschováte.
Takže holky, každá z vás by si měla najít ráno i večer dvě minuty pro svou pleť.

Dodržujte pitný režim
Může se zdát, že tohle je přece jasná věc. Ale ruku na srdce - kolik z nás vypije denně 2,5 - 3litry vody? No, přiznám se, že já ne a troufnu si tvrdim, že je nás víc. Jenže tohle je jeden z důvodů, proč máme problémy s pletí. Pleť totiž jako celé naše tělo vodu potřebuje. Takže i když budete mít sebedražší krémy a nebudete pít dostatek vody, krásnou pleť mít stejně nebudete.
Takže holky, pijte co možná nejvíc vodu - čistou!

Linky jsou pořád in a sluší každému
Ano, je to tak. Linky jsou jeden z těch trendů, které přežívají generace. A pokud se umí správně namalovat, sluší každému oku. Samozřejmě je jen na vás, jaký způsob malování linek zvolíte - jestli pomocí linek ve fixe, gelových linek nebo tužky na oči.
Takže holky, malujte si linky a zvýrazněte tak své oči - sluší to opravdu každé.

Malování přizpůsobte své pleti
Určitě jste to už někdy viděly - žena v pokročilém věku je zmalovaná jak od kolotoče, má modře orámované oči, tvářenku jak Marfuša a křiklavě růžovou rtěnku. Ano, prostě si myslí že to, co jí slušelo ve 20 ji musí slušet i teď. Bohužel si neuvědomuje, že by make-up měla přizpůsobit jak svému věku tak i tomu, co ji sluší. Takže i když máte modré oči a orámujete si je modře v naivním domnění, že budou ještě modřejší, tak se pletete. Zkuste raději nějakou kontrastní barvu, například bronzovou nebo hnědou.
Takže holky, malujte se podle barevné typologie.


Dejte si záležet při malování řas
Bohužel spousta Češek to dělá - řasenku zbytečně moc vrství nebo si jen tak přejedou řasy aby se neřeklo. Největší prohřešek je ale ten, když si nakreslíme řasy jen na koncích, takže pak řasy vypadají jako muší nožičky. Aby jsme měly řasy krásné a vytvarované, měly by být naším pomocníkem kleštičky na řasy. Těmi řasy natočíme a dále prodloužíme/zhustíme řasenkou. Řasenkou malujeme řasy od kořínků ke koncům pomalými tahy. Když řasy zaschnou, můžeme postup opakovat a tak vytvořit efekt umělých řas. Pokud používáte hnědou řasenku, zkuste ji vyměnit - černá je černá.
Takže holky, vezměte kleštičky, černou řasenku a vykouzlete si krásné oči.

Líčení podle nových trendů
Je to stejné jako s módou. Trendy se mění rychleji než počasí a člověk to někdy nestíhá ani sledovat. A i když už to sledujete, prostě se vám ten daný trend nemusí líbit, tak ho nenosíte. A tak je to i s líčením. Pokud si myslíte, že vám nesluší výrazné barvy jako je například svítivě fialová nebo zelená (což jsou současné trendy), tak je prostě nosit nemusíte. Pokud si ale naopak myslíte, že vám sluší kouřové líčení, máte vyhráno. Kouřové líčení je totiž pořád v kurzu a určitě ještě dlouho bude.
Takže holky, vsaďte na kouřové líčení, třeba i s prvky současných trendů - křiklavých barev.

Správný odstín rtěnky
Tohle téma je pro mě poslední dobou docela srdcovka, jelikož jsem v poslední době úplně podlehla rtěnkám - hlavně těm tmavším. Ale jak si vybrat ten správný odstín? Rtěnku bysme si neměly zkoušet jen tak na ruku, ale rovnou na rty. Je to z toho důvodu, že každá rtěnka má jiné složení a látky v ní na těle oxidují. Navíc mají každé rty jinak silnou pigmentaci, takže ta výsledná barva se může lišit. Neplatí dokonce ani to, že některé odstíny sluší víc brunetkám a jiné zase blondýnám. Odstíny se prostě musí vyzkoušet. A pokud se bojíte výraznějších barev, můžete s nimi začínat pomalu - barvu si tedy nemusíte natírat na celé rty, ale můžete ji vmasírovat jen do středu rtů.
Takže holky, vyberte si ten svůj odstín a nahoďte nové barvy rtů - uvidíte, jak vás to změní.





Dozvěděly jste se něco nového? A zajímalo by mě, jak byste řekly, že se doopravdy jmenuju? Zajímá Vás to vůbec? :)

Mějte se krásně
Vaše LL*

33 komentářů:

  1. Super prispevok :) A to o tej kupelni som vazne nevedela :)

    ps: moj novy blog - http://mybeautifulstoryland.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. skvělý článek!! Jako vždy luxy :-))
    rebellefeathers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. s tím světlem je to fakt :) mnohem líp se namaluju v místnosti, kde je denní světlo než v koupelně... Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky :) Ale je fakt, že když vstávám do školy, tak moc světla není, takže mi ta koupelna musí stačit :/
      LL*

      Vymazat
  4. Skvělý článek!!! Perfektní!

    OdpovědětVymazat
  5. no ja sa malujem vždy pri okne, tam je najlepšie svetlo, robim to tak už niekolko rokov. Bohužial cez zimu, ked človek vstáva do práce pred šiestou a už o šiestej sa musím líčit, tak nie je možné to robit pri dennom svetle, kedže je ešte tma.
    Ale skvelý článok!!!
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo krásný článek! Moc se ti povedl:) Já se bohužel maluji při umělém světle často, protože se často líčím ještě když je ještě tma a musím říct, že to není zrovna nejlepší, u okna při světle mi to jde hned líp:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že každý kdo vstává ráno má s tímhle problém :D Jediné co nám zbývá je nějak přečkat zimu :)
      LL*

      Vymazat
  7. opravdu skvely clanek! S tou vodou naporosty souhlas! Ja treba den zacinam tim, ze si dam sklenici vlazne vody - hned jak se vzbudim jako prvni vec a to by ses divila jak rychle to zlepsi plet.. zkus to tyden a garantuju ze uz jinak vstavat nebudes :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Super prispevok suhlasim najma stym pitnym rezimom to strasne vela bab nedodrziava :(
    Inak nezabudni sa zapojit do mojej Ziaja giveaway: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2012/11/ziaja-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu no :) JInak děkuju za pozvání na G.:)
      LL*

      Vymazat
  9. Rady jsou fajn, ale řekla bych, že moc holek se s nimi ani nezvládne řídit. Dobrý padnoucí make-up je kapitola sama o sobě. Mě trvalo několik let než jsem přestala chodit s oranžovým obličejem a bílým krkem:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nevím kolik holek se tím bude řídit :) A pokud jde o ten make-up, tak s odstínem nemám až tak problém, spíš ta výdrž je hrozná!
      LL*

      Vymazat
  10. Moc pěkný článek! O tom umělém světle mi ani nemluv... Už jsem se musela naučit, jak se líčit nehledě na světlo, protože teď v zimě je přirozené světlo fakt nedostatkové :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Jinak to světlo mě taky strašně ubíjí !:D Ještě když chceš točit video a už ve 4 je tma! děs:D
      LL*

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Super článok , dakujem za radu to som vobec nevedela o tom svetle :)

    OdpovědětVymazat
  13. moc zajímavý článek, valím do obchodu pro kleštičky ? :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jojo utíkej :D Já teda mám od přírody celkem vytvarované řasy, takže kleštičky nepotřebuju, ale je pravda, že spousta holek kleštičky nemá a ani podle mě neví na co by jim byly - což je škoda:)
      LL*

      Vymazat
  14. ja sa aj odličujem, make-up si dám dole hneď ako prídem domov, teraz pravdupovediac som zandebala všetko čo som si tak pekne zaužívala to piť len vodu, jesť veľa ovocia a zeleniny a všimla som si, že sa pleť zhoršila, lenže k Vianociam to sladké patrí a tie coca coly a kofoly a iné sladké všade nalievajúce žbrndy niekedy tiež neviem povedať nie, ale aj tak keď som sa starala stále som sa toho akné nevedela zbaviť a tak závidím tým čo môžu jesť čo chcú, čokoládu a čipsy ja nemôžem vôbec, nehovorím, že to nejem, ale potom to tak aj vyzerá :D

    OdpovědětVymazat
  15. No to světlo je naprosto strašné... Občas se mi stalo, že sem vyšla ven, koukla do zrcadla a lekla se, co je to za fleky :D Fakt nejhorší je líčení při umělém světle, ale přes zimní měsíce to občas jinak nejde :/

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkný článek. S linkama ale nemůžu souhlasit. Mně nesluší. Mám malé oči a linky mi je ještě zmenšují. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. S tím světlem po ránu je to těžký. Já vstávám do práce v půl čtvrtý jeden týden a musím se spokojit s pokojovým světlem. Na druhou stranu v koupelně u mýho přítele se vždy nalíčím tak, že to není přehnaný, takže když mi v koupelně zrcadlo ukáže, že mám tváře jak marfuška, tak venku to není ve skutečnosti skoro vidět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Se světlem to opravdu není jednoduché a například teď na konci listopadu bychom na denní světlo čekali pěkně dlouho :-)

      Vymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...