NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

středa 27. února 2013

Jak se zbavit suchých a popraskaných rtů

Nevím jak Vy, ale já prostě suché rty z duše nenávidím. Když jsou k tomu navíc nevzhledně popraskané a dokonce i krvavé, je to pro mě jako noční můra. Problém ovšem nastává, pokud se rozhodnete s tím něco dělat. Vyzkoušela jsem už spoustu balzámů, klasických jeleních lojů nebo zázračných mastiček, ale nic nezabíralo. Když už mě přestalo bavit se koukat na tak ošklivé rty a nemoct si vzít ani rtěnku, práskla jsem do stolu a rozhodla se objednat si všemi milovaný a chválený Carmex. A tady jsem narazila na problém - byl už u Káji vyprodaný. Takže jsem byla slušně řečeno v háji a pomalu se smiřovala s existencí sušších rtů než sahara. Jasně, řeknete si, proč jsem si ho jednoduše neobjednala z Asosu - prostě jsem nechtěla objednávat ze zahraničí, toť vše:) Řekla jsem si ale nakonec, že než abych čekala na Carmex, zkusim se svými rty bojovat sama. No a světe div se, po cca 14 dnech mám o podstatný kus zdravější rty, na které se už nebojím aplikovat výraznější rtěnku.

Bohužel pro srovnání nemám fotku před, jelikož jsem netušila, že mi ty přípravky opravdu pomohou. No, chyba. Tak byste alespoň viděly rozdíl na vlastní oči. Ale pokud mi alespoň trochu věříte (a já doufám že ano) a dáte na mé rady, čtěte směle dál o tom, jak si vykouzlit zdravě vypadající rty, které jsou prostě k zulíbání (doslova).





Než začneme, tak si budete muset obstarat pár věcí, které Vám v cestě za hezkými rty pomohou. Jmenovitě jsou to:
  • kartáček na zuby (klidně nějaký tvrdší a starší)
  • balzám na rty s Ureou (Balea 39,-)
  • lékařská vazelína (v lékárně cca 50,-)

Pokud tedy všechny tyto věci už máte, můžeme se do toho s chutí pustit. Pamatujte ale, že nic se neděje přes noc a ani já Vám tu neřeknu žádné top secret tajemství jak se ošklivých rtů zbavit ze dne na den. Je to běh na dlouhou trať, zvlášť teď v zimě. Takže tenhle rituál pokud možno dodržujte každý večer před spaním, protože jak už nám říkávaly naše maminky když jsme byly malé, musíme se vyspat do krásy.


Krok č.1 = PŘIPRAVIT RTY

Přesně na tenhle krok využijeme kartáček na zuby. Klidně to může být nějaký starší nebo tvrdší, je to vcelku jedno. Jde jen o to narušit a navlhčit strukturu rtů. Takže žádná věda - vyčistíte si zuby jak jste zvyklé a následně vlhkým kartáčkem masírujete povrch rtů krouživými pohyby. Rty poté budou krásně hebké a připravené na další krok. Ale pozor! Nezapomeňte, že do rtů nechceme vydřít díru, jen je chceme lehce rozmasírovat a připravit na další proceduru, takže abyste neudělaly víc škody než užitku.



Krok č.2 = SUCHÁ KŮŽIČKA MUSÍ PRYČ!

Teď přichází na řadu peeling. Já mám strašně ráda tenhle od Elfu, protože nádherně karamelově voní a pokud se někdy stane, že kousíček spolknu, je to jako kdybych žvýkala bonbóny. A i to se přece počítá ne?:) Jinak asi každá z nás ví, jak pracovat s tělovým či pleťovým peelingem, takže Vás asi nepřekvapí, že s tím na rty je to úplně to samé. Takže na předpřipravené rty od kartáčku přiložíme rtěnkový peeling a jemně masírujeme rty - hlavně na suchých místech a tam, kde je vidět kůžička, kterou tímto krokem elegantně odstraníme.


Krok č.3 = HYDRATOVAT, VYŽIVOVAT, HYDRATOVAT, VYŽIVOVAT,HYDRATOVAT,...

A s poslední a nejdůležitější částí nám pomůže úžasná a zázračná vazelína. Možná se při tomhle bodě trošku ohrnujete nos a říkáte si fůj vazelína, ale divily byste se jak léčivá může být. Klasicky tenhle zázrak koupíte v lékárně za směšných cca 50,- a přitom Vám udělá takovou službu, že už ji nedáte z ruky.
Takže po celém tomhle náročném procesu jen rty namažete silnou vrstvou vazelíny (a nebojte se dát opravdu hodně, přece jen vazelína se vpije) . A běžte spát. Můžu Vám ale zaručit, že už ráno uvidíte první rozdíly a probudíte se s hezky hydratovanými rty. A v tom momentě poznáte kouzlo obyčejné vazelíny.
Samozřejmě pokud tento proces děláte i ráno, to když jsou Vaše rty opravdu hodně zničené, tak místo vazelíny použijeme balzám s Ureou, který tolik nelepí jako vazelína a odvede stejně dobrou práci. Ale hlavní pravidlo se prostě nemění - mazat, mazat a zase jen mazat, ať jsou ty rty pořád promazané a hydratované.



No a to je vše, jednoduché viďte? Teď už doufám neuslyším žádné výmluvy typu: ,,nemůžu si vzít tu výraznou rtěnku protože mám na to moc suché rty" apod.:) Stačí se zvednout a něco s tím začít dělat. Ostatně jako se vším. Ale výsledek za to pak stojí.
Takže kdo se mnou vyhlásí válku suchým rtům? LL*

18 komentářů:

  1. Já naštěstí zrovna teď mám období kdy suché rty nemám:-) naštěstí:-) ale vazelína je výborná věc:-)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. tiež neznášam suché pery! Ale mne zatial na to stačí dostatok piť a obyčajný balzam :)
    A vraj je na suché pery učinny aj klasický med. Natrieť a nechať pôsobiť - ale to by som asi skôr zlízala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se nezdá, že by se vazelína vsakovala. Používám ji na chodidla a vždycky zůstanou po použití mastná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě vyhovuje, že se vsakuje pomalu, takže přes nos rovnoměrně :)

      Vymazat
  4. Ten balzám na rty s ureou je super, psala jsem o něm. Docela překvapení, od Baley :). Já používám ještě peeling Lush, ale chystám se na ten od elfu.

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy ;) a kdybys i přesto chtěla Carmex, tak se můžeš kouknout zde: http://kosmeticky-svet.cz/rtenky-lesky-balzamy-na-rty/carmex/ ... na tomhle e-shopu jsem dělala objednávku v pondělí odpoledne a ve středu ráno už jsem produkty měla doma :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten kartáček mi přijde na rty takový drastický... :D

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé není :) Jde jen o to narušit jejich strukturu, aby do sebe mohly lépe nasáknout péči :)

      Vymazat
  7. ja to robim so suchou kefkou, pride mi ze mokra nie je tak dosledna :D a ako peeling krystalovy cukor s trochou vody, alebo scukornately med :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, Karolína přece není jediná, kdo Carmex v Čr prodává. Jsou minimálně dva české eshopy, OBA LEVNĚJŠÍ, stačí jen vteřinku googlit. Záměrně sem nepíšu jejich názvy, aby to nevypadalo jako skrytá reklama. A jak Káju celkem můžu, tak ten obchod je prostě předražený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím že není jediná, ale nějak se mi nechtělo hledat:) Ale máš pravdu, jsou tam některé věci, který jsou přepálený pěkně:)

      Vymazat
  9. Suché rty taky nenávidím! Peeling zrovna neměli, když jsem u ELFu nakupovala, bohužel... ale vždycky se mi podaří to nějak vyhladit :-) Jinak super je balzám Yves Rocher s... co tam je... má to hnědé víčko a je to právě na opravu rozpraskaných rtů :-D Je fakt úžasnej :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ráno mám rty vždycky zahojený, hladký.. ale stačí se najíst a hned jsou jak rohožka. Musela bych si snad házet jídlo do pusy z dálky, aby se rtů vůbec nedotýkalo. Mazání je spíš na škodu, protože se mi rty změkčí, ještě víc "rozčvachtaj" a kusy kůže se loupaj o to snáz. Dneska jsem si rty ještě nemazala a jsou vcelku (a to jsem už 3x jedla). Jenže jinak jsem takovej mazátkovej maniak, používám lesky, balzámy.. Rtěnky teda jen ráno, protože pak už to na tu rohožku nejde. Už jsem se s tím naučila žít, je to můj odvěkej problém, už před dvaceti lety v 1.třídě jsem měla držku potrhanou. Tudíž mi snad i lze věřit, že jsem vyzkoušela stovky způsobů, jak se toho zbavit. :D A takovej peeling je pro mě přímo konec. To mám pak rty potrhaný i ráno.

    OdpovědětVymazat
  11. Docela vtipné to tu číst, když dneska na světl světa vyšel tento článek %D http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/06/no-fuj-velebnosti-to-je-hnus-co-delat-s.html ale děkuju za Ureu, pro tu si zítra hned skočím a budu na přeskáčku mazat s kalciovkou. Peelingovat nemůžu, já to mám přeci jenom zdravotní podráždění, ne vysušení =/ díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač :) A s tím článkem si mě pobavila :D

      Vymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...