NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pátek 16. srpna 2013

5 důvodů, proč ho nemiluji stejně jako půlka světa ....

Musím se přiznat, že byly doby, kdy jsem tohle celosvětové make-upové šílenství chápala a dokonce ho i sama prožívala. Přece jenom make-up jsem si koupila po blogové a youtubové masáži, kde ho snad nikdo neoslovil jinak než ,,miláček" ,,nejlepší make-up na světě" a podobně. Takže typicky jsem ho musela mít i já. A nevím ani proč mi ze začátku přišel stejně skvělý, jako ho všichni viděli. Možná to bylo tím, že jsem se na něj koukala jejich očima a ne svýma. Nevím, jestli Vám to dává smysl, ale někdy je to tak, že když kolem nás všichni říkají, že je to modré, tak to prostě modré vidíme po čase i my, i když si v duchu říkáme, že je to ve skutečnosti zelené. (není to blbý příklad? :D). Chtěla jsem tím jen uvést fakt, že co bylo dřív mým úžasným svatým grálem, dnes mi leží v šuplíku a mimořádně spatří světlo světa. A o čem že to vlastně mluvím?


Ano, přesně, o věhlasném ColorStay make-upu od Revlonu. Nemusím ho ani dlouze představovat, protože asi každá z nás se s ním nejednou setkala nebo o něm minimálně četla či slyšela. A psát miliontou recenzi by byla asi ztráta času. Mě jde ale spíš o to, proč mě po určitém čase a zamyšlení tolik neupoutal a nezaujal.

Dávkování    
Existence pumpičky by nejedné dámě jistě zpříjemnila život, o tom žádná. Mě to ze začátku taky iritovalo a vždy jsem nadávala, protože mi buď vyteklo málo a nebo moc. A když mi vyteklo málo, tak jsem si zase musela ,,kapku" přilít a tím pádem jsem se dostala k druhému bodu, nalila jsem hodně. Takže vyměřit přesný sklon ruky a délku držení jsem musela až časem. Ale za ten čas, než na to přijdete, Vám vyteče spousta přípravku a tím pádem vyhazujete peníze oknem. Nepraktické až to bolí.


Dostupnost
Začínáme z lehka, jak vidíte. Dostupnost je něco, za co samotný make-up jaksi nemůže. Bohužel u nás stále není Revlon dostupnou drogérkovou značkou a proto je nákup samotného přípravku otázkou internetového hledání. Je pravda, že v dnešní době už existuje spoustu swatchů na googlu, takže byste si teoreticky měly daný odstín vybrat bez problému. Musím se přiznat, že mě to bohužel problém dělalo stejně a nemohla jsem se rozhodnout mezi dvěma odstíny. Na každý fotce totiž vypadaly jinak a když už jsem se rozhodla pro jeden, na druhé fotce se mi líbil zas ten druhý. No, hrůza a děs. Nakonec jsem sáhla po odstínu 150 Buff, což se ukázalo jako fakt špatná volba. Moc světlé, Terezo, moc světlé.  


Určeno na suchou pleť aneb WTF??
No, koupila jsem si variantu NORMAL/DRY SKIN s tím, že je výborný a jako dělaný na suchou pleť. Ze začátku používání jsem si toho ani vlastně nevšimla, ale po nějaké době mi přítel řekl, že se mi zvláštně loupe nos a jeho okolí. No a loupal se mi make-up a vytvářel mi šupinky. Vypadalo to vážně směšně, ale zároveň hrozně a já utíkala make-up odlíčit. Je sice pravda, že tohle mi sem tam dělají i jiné make-upy, ale ty nejsou přímo určeny na suchou pleť, což tenhle bohužel je.

Konzistence aka maska
Já vim já vim, teď mi můžete říct, že u tak krycího make-upu jsem to měla čekat. A já to čekala! Jenže jsem nečekala, že to bude až tolik. A taky jsem nečekala, že půjde tak špatně zapracovat do pleti. Přijde mi totiž, že když si ho nanesete, tak on během pár sekund tak nějak ztvrdne a už s ním nehnete. Zkoušela jsem to třemi různými štětci a nic. Takže zlatá rada - pracovat rychle a ještě rychleji.

Celodenní výdrž
Musim uznat, že tenhle bod celkem make-up splňuje. Ne, že by to byl opravdu 24hodinový držák, ale celý den v práci s Vámi přečká. Pokud byste ho ale chtěli jako párty make-up, se kterým protančíte celou noc, tak jste na špatné adrese. Po pár hodinách se totiž díky potu a nedýchatelnému vzduchu začne tak nějak srážet a oxidovat a výsledný efekt nula nula nic.

A teď nechám názor na Vás - vím, že někdo se mnou souhlasit rozhodně nebude, ale je to prostě můj subjektivní názor a ty se chtě nechtě liší :) A mě teď zajímá ten Váš :) Milujete ho nebo ne?
                             

32 komentářů:

  1. Ups.... tak ten bych zrovna mít nemusela a když už bych překousla všechny vady tak dávkování mě dokonale odradilo :XX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem si myslela, že dávkování nebude až takový problém, ale spletla jsem se :/

      Vymazat
  2. Já ho měla dvakrát, ale verzi pro smíšenou pleť a byla jsem s ním fakt spokojená, ale otázka je, co bych na něj říkala dnes, protože to bylo v dobách, kdy jsem se teprve začala zajímat o make-up. Možná si ho koupím čistě ze studijních důvodů :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu druhou verzi nemůžu posuzovat, ale tahle na suchou plet je fakt děsná :(

      Vymazat
  3. ja by som ho strasne chcela ale z netu by som ho nekupovala, aj ked si myslim, ze tvoj odtien by mne zrovna sadol :)


    Inak pozyvam na WELEDA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já z netu taky nerada nakupuju, ale někdy je to jediný způsob jak si tu danou věc koupit :)

      Vymazat
  4. Zajímavý názor :-) Já když jsem ho začala používat, tak jsem z něj taky byla zklamaná. Přesně jak píšeš - přišlo mi, že nic nevydrží, blbě se nanáší a za pár hodin mizí. Mám tu druhou verzi - pro smíšenou pleť a přijde mi, jako by ta verze byla naopak určená pro pleť suchou :-D Protože jako ani maličko nematuje a hodně brzy se mi po něm leskne nos. A prostě na můj vkus byl moc krycí a hutný. Bohužel se mi ale během posledních týdnů tak zhoršila pleť díky vysazení HA, že jsem po něm chtě nechtě zase musela sáhnout. No a vyhovuje mi parádně! Nevím, jak je to možné... Kryje dokonale, ale nepřipadám si jako maska. I ve vedrech mi pupínky vydržely skvěle zakryté 3/4 dne. Nos se mi teda lesknul dál, ale nebylo to nic, co by nespravily matující papíry a trocha pudru :-) Mám ho teď moc ráda, ale i přesto doufám, že se budu zase moct brzy vrátit jen k tónovákům a lehkým make-upům :-D Jo a ta absence pumpičky, to je teda dílo. Taky pořád nemůžu přijít na to, jak vylít na ruku to správné množství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a to je přesně ono, každý to cítíme a bereme jinak :) To, co třeba mě nevyhovuje tobě sedí perfektně a nemůžeš si to vynachválit :) Proto sto lidí sto názorů :)

      Vymazat
  5. Vyzerá dosť lákavo :)

    GIVEAWAY!!! http://werushberry.blogspot.sk/2013/08/prva-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bože ty si mimo.. takhle to dopadá když nečteš článek kterej komentuješ..

      Vymazat
    2. Také si myslím, že slečna asi článek moc nečetla .)

      Vymazat
  6. Tak mně sedí skvěle :) Mám verzi pro suchou pleť, nedělá mi šupinky, nevysušuje, na pleti ho necítím. Dávám ho opravdu jen maličko, nezalézá mi do pórů ani vrásek, pleť mám i po tak malé dávce jak z photoshopu :) Je pravda, že ho musím rychle nanést, protože dost rychle zasychá, ale to osobně neberu jako nedostatek. Používám ho tedy jen v chladnějším počasí, ale za mě velká spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta rychlá manipulace fakt vadí, ale to, co tobě nedělá, mě bohužel ano. No jo, holt máme každá jinou plet :)

      Vymazat
  7. Kdyby jsi pod něj používala kvalitní podkladovou bázi šupinky ti nedělá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem pod něj 3 různé báze a troufám si říct, že i z různých cenových kategorií a make-up se choval pořád stejně :) A myslím si, že kvalitní make-up se má ,,dobře chovat" i bez báze.

      Vymazat
  8. Já jsem o tenhle make up nikdy zájem neprojevila, ale podobnou zkušenost ohledně blogové a youtube masáže mám s pudrem Stay Mate a zatím co ho všichni chválí tak ve chvíli kdy se mi jen trochu orosí čelo mění se pudr v bahýnko stékající se uprostřed mého čela. A to ho opravdu nedávám moc. Uvidím jak to bude v zimě, kdy se snad potit nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo stay matte, klasika. V mých začátcích jsem mu taky podlehla, ale teď si říkám kam jsem dala oči :D

      Vymazat
  9. Vůbec ho neznám a ani nehci , co to je za uzávě(dávkovač) ... To bych nemohla .. :D

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Já ho tedy miluji úplně maximálně!

    OdpovědětVymazat
  11. Já ho hrozně chtěla, ale bojím se, že to balení by mě extrémně vytáčelo :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Mám verziu Normal/dry skin v odtieni Ivory a musím povedať, že pre mňa je to najlepší make-up. Nielen z toho hľadiska, že je veľmi bledý (som mega bleduľka). Čo sa týka dávkovania, tak s tým nemám problém, len treba vedieť odhadnúť, ako sa s ním dá najlepšie pracovať a nie je problém, ba by som povedala, že mi to viac vyhovuje, lebo viem, že ho môžem spotrebovať celý. Nanáša sa najlepšie prstami a veľmi dobre sa adaptuje na vlastnosti pleti. S tým, že mám miestami suchšiu pleť, som pri použití make-upu nikdy nemala problém a neurobili sa mi ani šupinky, leda ak som si dala ako podklad akýkoľvek krém. Krytie je stredné a vzhľadom na to, že nemám výražky atď., tak mi úplne postačuje. Nevytvára efekt masky, leda ak by ste použili zlý odtieň alebo veľké množstvo. Podľa mňa je skvelý, ale každý má inú pleť. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je pravda, že barevný spektrum toho make-upu je příznivý i pro bledulky, to je určitě fajn :) Já si myslím, že nemám odstín vybočující z té ,,standartní škály" ,takže mě nijak nepřesvědčil :)

      Vymazat
  13. Za mě je nej. Dávkování řeším po svém - dávkovač nebo mini lahvička na cesty. Odstín+dostupnost=problém mnoha dobrých věcí. Masku dělá, ale řeším to tak, že ho používám jen na problematická místa de facto jako korektor a jsem vážně spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super nápad s tím dávkováním, popřemýšlím o tom :)

      Vymazat
  14. Jinak jak tu píšete o těch verzích na suchou/mastnou pleť...já koupila v drogerii s nápisem na lahvičce, že je pro mastnou...no a vzadu na české přelepce psali že je na suchou :-D takže v tom mají bordel, ale věřím lahvičce.

    OdpovědětVymazat
  15. Nějak mě neoslovil už jen to dávkování prostě makeup má mít pumpičku a ne tohle :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak u mě musel z domů, kvůli tomu smradu (hezky se mi to rýmuje). Jako takový humus si dávat na obličej jsem fakt nevydržela dlouho. Co se rovnou natírat Balakrylem?

    OdpovědětVymazat
  17. ja ho používám jen v zimě v odstínu buff na suchou pleť a jsem snim teda nadmíru spokojená takže mu odpustím i to s prominutím debilní ( jinak to snad ani nejde nazvat) dávkování ....

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...