NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pátek 6. prosince 2013

REDKEN - Zázrak na mastné vlasy nebo jen další reklamní tah ?

Pokud můj blog čtete už nějaký ten pátek tak víte, jakou válku vedu se svými vlasy. Je to boj na hodně dlouho, kdy mi přijde, že vlasy pořád dokola a dokola vyhrávají na plné čáře. A asi taky víte, že proti těm mastným potvorám jsem už vyzkoušela ledacos - jednak šampony, jednak přírodu a samozřejmě babské povídačky, které prý zaručeně fungují. Nevím u koho sice, ale u mě ne.
Moje vlasy se mi pořád vysmývají a jsou pořád mastné a mastnější. Nejsem si přesně jistá, kde přesně tenhle problém nastal, protože co si pamatuji z minulosti, tak jsem nikdy zas tolik mastné vlasy neměla. Pravda, vždy se mi mastily rychleji než ostatním, ale taková katastrofa jako teď to nebyla. A bohužel ani nevím příčinu, mamka říká, že je to barvením vlasů, ale to mi přijde hloupé, když si barvím vlasy od 13ti a nikdy jsem takové problémy jaka v poslední době neměla.
Abych to zkrátila - mé vlasy jsou super mastné ! Ráno si můžu umýt vlasy a už večer se mi mastí ofina, na což druhý den ráno mám vlasy super mastné jako někdo jiný po třeba 4 dnech. Takže to většinou řeším tak, že vlasy sepnu do vysokého culíku a lakem uhladím, aby mastnota nebyla příliš poznat.
A když už to psychicky nevydržím, prostě si vlasy druhý den umyju. Jasně, teď si překnete, že čím častěji vlasy myju, tím snáz se mastní. A tohle já chápu. Ale zkuste si představit jak Vám by bylo, kdyby jste se druhý den probudili a místo vlasů jste měli provázky slepené mastnotou.


Takže jsem se s tím rozhodla zase zabojovat. Protože už mě nebavilo věčné koukání na ostatní slečny, kterým vlasy vydrží v krásném stavu například 3 dny a až potom se musí uchýlit k tomu, aby si je například stáhly.
A protože jsem už vyzkoušela strašně přípravků, které mi nepomohly a jen jsem vyhazovala peníze, rozhodla jsem se poradit s mojí kamarádkou kadeřnicí, co s tím. Ta mi doporučila právě tento šampon, který je od značky REDKEN. Nevím, zda tuhle značku znáte, jedná se o profesionální vlasovou kosmetiku a myslím si, že v ČR se jinak než v kadeřnictvích nebo na netu sehnat nedá. Nicméně pokud dá, plus pro nás, ale to je teď nepodstatné. Jde o to, že tahle značka nepatří mezi ty zrovna levné, takže pokud například šampon není v nějaké akci, stojí kolem 500,-. Což je za šampon poměrně dost. Alespoň pro mě. Ale zase si na druhou stranu říkáte, když mi to pomůže, tak co..


Šampon se celým ,,jménem" jmenuje Scalp Relief Oil Detox a jak už jsem zmiňovala, mám ho od kamarádky z kadeřnického salonu, kde pracuje. Takže nevím, kde by se dal třeba sehnat, ale zkuste pogooglit a určitě Vám to něco najde.
Obsahově je šamponu 300 ml, takže je trošku větší, než běžné šampony a jeho cena byla právě něco kolem pěti set. Vím, že k šamponu se dá i dokoupit ze stejné řady i tuším kondicionér nebo maska, jedno z toho, ale to doma nemám a nezkoušela jsem to. Konzistentně je šampon spíš takové tekutější máslo, které při prvním mytí skoro nepění, takže jeho aplikace mi není úplně příjemná. Vím, že když šampon nepění, je to dobře, ale já se s tím neumím nějak zžít. Ale pak na druhé mytí už šampon pění pěkně a krásně mi umyje celou hlavu.

No, vlasy si s tedy tímto šamponem myji 2x, což jsem se dozvěděla také od kamarádky. Při prvním mytí je vlas zbaven nečistot a všech stylingových přípravků a v druhém kroku myjeme až samotný vlas. Na to, že se s ním tedy myju dvakrát, tak mi šampon vydržel poměrně hodně na mé poměry a už ho mám cca 2 měsíce a ještě v něm stále něco je.
Tento šampon je vlastně takové až antibiotikum pro mastné vlasy. Nesmí nebo neměl by se tedy míchat a používat společně s jiným šamponem. Pokud tedy chcete vidět nějaké výsledky, používejte výhradně a jedině tenhle šampon a žádný jiný. Aby prý kůra byla dostatečně dlouhá a účinná, doporučuje se používat šampon měsíc a půl až dva.

A výsledek?
Na začátek musím říct, že jsem čekala větší zázrak. Čekala jsem, že si vlasy nebudu muset mýt alespoň 3 nebo 4 dny, jenže to se nestalo. Neříkám, že by mi šampon nepomohl, to vůbec ne!
Pomohl mi tak, že pokud si první den umyju vlasy, mám je krásně lesklé, hebké a celkově takové zdravé a zářivé. Všimli jste si toho evidentně i Vy, protože v posledních videích jste mi psali, co že to používám za super šampon, že se mi tak hezky lesknou vlasy.
Co se týká druhého dne, přes den je to ještě dobré. Sice už u konečků cítím trochu mastnosty, ale není to nic hrozného a ještě druhý den můžu mít bez starosti rozpuštěné vlasy. Popřípadě když mám třeba mastnou ofinu, tak ji stáhnu čelenkou nebo pinetkou.
Třetí den je to už o poznání horší a vlasy už mám mastné. Takže to řeším tak, že si je stáhnu do culíku nebo v poslední době stále častěji do drdolu.
Čtvrtý den už mám vlasy poměrně dost mastné, takže is je buď umyju a nebo opět stáhnu, je to podle nálady a i času.

Co se tedy týká šamponu, tak mi opravdu pomohl, ale ne zas tak markantně jak jsem čekala. Na to, že je to antibiotikum jsem čekala prostě nějaký zázrak nebo něco, co s těmi vlasy opravdu ,,zatočí".
Na druhou stranu jsem ale ráda za to, že mi prodloužil dobu mytí na třetí nebo čtvrtý den.
Takže moje stanovisko je takové, že ho teď dopotřebuji a jsem mu vděčná za odvedenou práci, ale asi si ho znovu nekoupím, zase zkusím něco jiného. Četla jsem pozitivní recenze na TONI&GUY šampon na mastné vlasy a pak na jeden šampon od LUSH, tak uvidíme po kterém sáhnu poté. A pokud mi žádný jiný šampon nebude vyhovovat, tak se asi vrátím k tomuhle původnímu. Ale je to opravdu jen otázka času...

A jak jste na tom Vy? Máte nějakého favorita na post ,,NEJLEPŠÍ ŠAMPON PRO MASTNÉ VLASY"?


13 komentářů:

  1. mam uplne stejne pekelne vlasy .-( jeden den umyju, vecer uz jsou trochu ma stne, rano se stydim uz jen v zrcadle. Resim zatim suchym samponem den druhy a nekdy i treti.. ale uprimne nikdy jsem nenasla sampon, co by mi pomohl aspon o jeden den vice...

    Snad najdes neco, co Ti pomuze....

    OdpovědětVymazat
  2. Asi by to chtělo zamyslet se nad celkovou péčí o vlasy. Pokud jsi dříve takový problém neměla, něco ho muselo způsobit. "Zmaštěním" se vlasy obvykle brání před příliš agresivními vlasovými prostředky, tak určitě zkoušet hledat ty správné přípravky mezi těmi jemnějšími a přírodnějšími, může jít také o problém s pokožkou hlavy, je to docela individuální věc, těžko radit :-/ Třeba udělat i nějaká opatření v jídelníčku... Jinak od Redkenu jsem kdysi měla řadu pro blond vlasy, myslím, že to je kosmetika kvalitní, srovnatelná třeba s Matrixem nebo TIGI.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tento "super" šampon jsem měla také a naprosto souhlasím, podle mne je to propadák.... Já už jsem hledání zázračného šamponu vzdala a používám suché šampony :-). Jinak je docela dobrý šampon od Redken Body Full anebo John Frieda Root Awaking, který ukazuji na Youtube v tomto videu:

    https://www.youtube.com/watch?v=Q7M6nGg_2nc&feature=c4-overview&list=UUvW5ZaM6M1KjggrBBRi2eBA
    Bohužel se dá sehnat jenom v Německu a ještě ne zdaleka všude...

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujala ma tá poznámka o šampóne od Toni&Guy. Môžeš prosím špcifikovať bližšie, ktorý produkt by to mal byť?

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Terez,

    já jsem řešila podobný problém... moje po zadek dlouhé vlasy se začly mastit (nebarvené)... Dřív jsem si je myla jednou za 3-4 dny a najednou denně? No vyzkoušela jsem mraky šamponů a ty mi akorát způsobily svědivou pokožku hlavy, takže ještě větší děs!!!
    Tak jsem se vydala k doktorce na kožní a ta mi chtěla napsat HORMONY! Prostě jsem to zavrhla, zbláznila se? To si radši budu do smrti mejt palici denně, než do sebe cpát xindly!
    Nooo a pak přišel zázrak jménem trichologie, kdy jsem zajela na Ípák k Rossbachovi, udělal diagnostiku a řekl, že mám atopickej ekzém, což vím ten mám mnoho let... no a hlavně, že mám prostě JEN v podstatě špinavou hlavu... Prostě pokožka mojí hlavy byla zanesena silikonama a jinejma nečistotama, který běžný šampony neumejou a tak jsem si tam koupila jeho zázrak na citlivou pokožku a kolagenovou emulzi a jela jsem rozporuplně domů...
    Konal se zázrak? ANO, ANO, ANO...!
    Od této kůry okamžitě a hned si myju vlasy jednou za 2-3 dny, úplně v pohodě, nic mi nesvědí, používám jeden jedinej šampon a jednu jedinou emulzi a své dosavadní šampony jsem prostě nacpala do igelitky a vyhodila.
    Trichologie sice stojí prachy, ale má smysl, vyřeší problém pokožky a vlasu.

    OdpovědětVymazat
  7. Nojo, s těmi vlasy asi bojujeme nějak každá. Já jsem zase pěkně dlouho na cestě za dokonalým šamponem na poškozené vlasy, který by jim alespoň trochu pomohl se zregenerovat. Ale kromě předražené Biodermy a pravidelného keratinu nic moc nezabírá:/
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, to si vůbec nedokážu představit, že bych měla mastné vlasy už druhý den! Já mám výhodu, že mě se vlasy nemastí vůbec, i po týdnu vlasy vypadají jak druhý den po mytí. Ale být tebou, tak zkusím ty suché šampóny, než si vlasy mýt každý den. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Neboj, nejsi v tom sama. Mám naprosto stejný problém. Závidím těm holkám, které si vlasy myjí až po 3 nebo 4 dnech. Já si vlasy umyju ráno a večer už jsou mastné a druhý den už je to katastrofa. Zatím jsem bohužel také nenašla přípravek, který by mi pomohl. Tak snad něco najdeme :)

    OdpovědětVymazat
  10. Uplně vidím sebe. Hlavně ta ofina, to je prostě peklo. Kolegyňka si může týden nemýt vlasy a vypadají stále krásně a já si už třetí den musím dávat suchý šampon nebo je umýt. Nespravedlnost :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jen tak ze zvědavosti jsem si jednou koupila úplně obyčejný Ultra Doux - 5 ROSTLIN a zázrak..vlasy si vydržely týden! úplně krásný.. fakt jsem tomu nevěřila.. nepoužívám ho pravidelně, ale když ho občas použiju, stále funguje...Takže doporučuji zkusit ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Doporučuji Biodermu Nodé G. Opravdu zabírá :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, měla jsem taky mastné vlasy, barvila jsem je na hnědo a myla každý den. Pak jsem se odbarvila na blond a od té doby mám pokoj, vlasy vydrží i 4-5dnů bez mytí, někdy použiju suchý šampon nebo pudr na objem a je to. Ale hodně mi pomohly i šampony bez silikonů a šampony úplně obyčejné - kopřivové, březové za pár korun.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...