NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 19. března 2013

NEEDlist

Krásný večer mé milé čtenářky,

dnes jen rychlopost o věcech, které absolutně nutně potřebuju a už včera bylo pozdě. Samozřejmě, že nutnost životní by měla být v uvozovkách, ale pro mě jako pro osobu těžce závislou na kosmetice je to zkrátka nutnost. Dalo by se bez existovat ještě měsíc nebo dva, ale u těchto věcí je to stav alá need this right now!



1) MAC EYELINER - konečně už potřebuju nějaký pořádný linky a do těchto jsem se prostě zamilovala. Co už tak k zamilování není je jejich cena, která se pohybuje kolem 500 - 600kč.

2) Štětce HAKURO - jak už asi většina z Vás ví, Hakuro konečně otevřel český e-shop, což se mi znamenitě hodí, jelikož nutně potřebuju blending brush a blush brush.

3) Umělé řasy všeho druhu - musím překonat strach a nešikovnost při jejich nasazování a naučit se je nosit a používat, jelikož na oku vypadají fantasticky! A nemyslím si, že by řasy musely být značkové. O jejich kvalitě podle mě rozhoduje lepidlo.

4) Lepidlo DUO - když už jsem se zmiňovala o lepidle, tak bych potřebovala nějaké kvalitní a slyšela jsem, že tohle je nejlepší.


Když na ty věci tahle pohromadě koukám, jsem na sebe docela pyšná, že jich není tolik. Takže docela pokrok. A dokonce jsou to věci, které doma buď nemám a potřebuju je, nebo je mám ale potřebuju lepší.
A na závěr bych potřebovala malou radu od Vás - Kde koupím DUO lepidlo a je opravdu tak dobré jak se říká? Nebo znáte lepší?

Krásný večer LL*

pondělí 18. března 2013

Kde všude najdete LUXY LADY?

Krásný večer všem,

ano ano, Luxy Lady je sice imaginární postava, jejíž drogou je kosmetika, ale to nebrání tomu, aby měla založenou sociální síť nebo se nepodělila o své fotky přes instagram. No a pokud Vás LL aspoň trošku baví a máte ji rády, možná byste rády věděly, kde všude ji lze najít..


FACEBOOK
No to je velice nečekané, že? V dnešní době už má facebook opravdu každý a já tam nesmím chybět! Navíc se na faceboku můžete dočíst nejnovější drby, uvidíte jako první mé fotky a navíc se dozvíte o připravovaných článcích. A co víc, i Vy totiž můžete být součástí tohoto blogu prostřednictvím facebookových anket, kde se každý názor počítá. Takže určitě klikněte na obrázek níže a lajkněte, ať Vám nic neuteče:)



INSTAGRAM
O existenci Instagramu vím teprve krátce, takža chápu, že to některé z Vás neznají. Ve zkratce je to super program na sdílení fotek se světem. Funguje to ale klasicky jako facebook, kdy máte nějaké oblíbené kanály, které odebíráte. S tím rozdílem, že nepíšete statusy apod ale jen sdílíte fotky. S kýmkoliv po celém světě. Dokonce i s celebritami.Zkrátka a dobře jen fotíte a sdílíte:) Takže kdo ho ještě nemá, tak povinně nainstalovat a sledovat:) Jsem tam pod nickem terezka292.



YOUTUBE CHANNEL
Na mém youtube kanálu zatím sice najdete pouze jedno video, ale co nevidět tam přibudou další dvě videa, která jsem pro Vás dnes natočila a slibuji, že se máte na co těšit. A na jedno z nich se můžete těšit už brzy, takže se určitě přihlaste k odběru, ať Vám žádné další video neuteče. Opět stačí jen kliknout na obrázek níže.


ASK.FM
Nejrychlejší a nejsnadnější způsob jak se mě zeptat na cokoliv, co Vás napadne a zajímá. Tuhle aplikaci najdete nově vpravo ve sloupečku, pod ikonkou mých pravidelných čtenářů. Takže se těším na Vaše dotazy, náměty i připomínky. Opět stačí jednoduše kliknout na obrázek:)



E-MAIL
A na konec nás starý a dobrý e-mail, který asi máme všichni. Spíš jsem Vám chtěla říct, že pokud máte nějaké dotazy k mému blogu nebo přímo k mé osobě a chcete to ,,řešit soukromě" tak je Vám k dispozici můj mail luxylady2@seznam.cz.

No a to už je tedy vše a už konečně vidíte, kde všude jsem a kde mě můžete najít. Určitě budu ráda pokud mě budete odebírat na youtube a dáte like na fb stránce. Nesmí Vám přece nic utéct ne? A další výhoda? No přece giveaway pouze pro odběratele:)
LL*

neděle 17. března 2013

Já a moje fóbie z kadeřníků

Konečně jsem si to přiznala. A to dokonce veřejně - mám fóbii z kadeřníků i kadeřnic, potažmo kadeřnických salónů. Vím, že od ženy to bude znít poněkud divně, ale můžou za to všechny špatné zkušenosti a možná i fakt, že jako malou mě stříhali ,,na kluka", takže jsou pro mě dlouhé vlasy prioritou. Netvrdím ale, že mám nějaké ultra dokonalé a zdravé vlasy, ale když sakra řeknu kadeřnici, že chci ostříhat pouze konečky a odcházím skoro s ježkem, tak se na mě nezlobte, ale to je trochu moc. Mám tím na mysli, že já myslím a vidím centimetr jako centimetr, ale kadeřníci vidí centimetr jako deset centimetrů. A v tom bude ten problém.
No, možná si po tom úvodu řeknete, jak to, že ještě nechodím s vlasama až ke kotníkům, když se kombinaci nůžek a kadeřníků vyhýbám. Ale nebojte, nestříhám se sama. Díky bohu jsem totiž našla perfektní alternativu mezi domácím stříháním a salonem. Jednoduše a stručně mám za kamarádku úžasnou kadeřnici,která je ochotná mě ostříhat v pohodlí domova a centimetr opravdu vidí jako centimetr. Další výhodou je komunikace mezi námi během stříhání. Snadno a přesně se domluvíme, jak a kde střihnout a při stříhání si i báječně popovídáme. A když už na mě nemá čas nikdy jindy než ve své pracovní době, už mi nedělá problém jít za ní do salónu a opravdu už neusedám do křesla se strachem, ale naopak si to celé užívám a plně se vkládám do jejich rukou. Bonusem je masírovací křeslo a mé myšlenky, jak asi budu vypadat s novým účesem, který vím, že se jí zkrátka povede. A peněz, které tam nechám mi poprvé v životě není líto.
Takže bych řekla, že právě ona kamarádka mě svým zvláštním způsobem vyléčila z fóbie a dokonce ve mě i potlačila hrůzostrašné vzpomínky na její kolegyně z let minulých. Takže jsem ji vděčná a myslím, že ani neví jak moc. Dokonce i teď o to víc, když tenhle článek píšu s perfektně ostříhanou hlavou, přičemž mě opravdu jen zbavila ošklivých roztřepených konců a dodala tak mým vlasům nový nádech zdraví.
A tímto článek chci i sobecky a zcela nenápadně podotknout, že mám nové vlasy a to i s barvou, která je laděná do hodně tmavě hněda. Protože změna je život, A nebojte, o fotku nových vlasů rozhodně nepřijdete v rubrice můj týdenní look den po dni.

A jaké jsou Vaše zkušenosti s kadeřníky?

P.S.: Dnes nebo zítra pro Vás natočím video o narozeninových dárcích.

úterý 12. března 2013

Shopping - únor 2013


Takže máme tu další měsíc a další shopping, tentokrát za měsíc únor. Musím říct, že oproti nákupní lednové mánii jsem v únoru dost přibrzdila a jsem břídil. Na druhou stranu jsem na sebe pyšná, že jsem tolik neutrácela za kosmetiku a snažila se nějaké peníze ušetřit. Tenhle měsíc jsem si dokonce ani nic nekoupila od MACu, což je co říct. No, asi to jde se mnou z kopce :D Né, dělám si jen srandu samozřejmě. Protože si myslím, že úkolem beauty blogerky není to, aby si každý měsíc zrujnovala peněženku, ale aby Vám přinášela nové tipy a rady, obohacovala Vás zajímavými a neotřelými články a hlavně aby tu byla pro Vás. No, ale dost sentimentu, radši se podíváme, čím jsem si to vlastně v tom únoru udělala radost....


1) NAKED paletka od Urban Decay - článek o ní ještě chystám, ale v akci jste ji mohly vidět například zde
2) Štětce alá Sigma - jsou z eshopu od Káji z PlumFoolery, ale nadšená z nich tedy moc nejsem, protože často vypadávají chlupy. Podrobnější recenze bude v blízké době.
3) stíny ALVERDE - mimochodem po ozkoušení jsem Vám musela dát za pravdu a jsou opravdu hrozné, podrobnější článek naleznete zde
4) URBAN DECAY Primer Potion - je to miniaturka slavné báze od UD, kterou jsem dostala k Naked. A já Vám nevím, ale přijde mi stejná jako ta od Elfu.
5) Essence laky - koupila jsem si jeden TOPCOAT a jeden zdobící 02 Circus Confetti
6) Maybelline ROCKET VOLUME - Novinka, kterou jsem ani zkoušet nemusela, ale stalo se. Bohužel mě docela zklamala s tím, jak strašně mokrá je a jak dokáže řasy slepit.
7) konturky Essence - konturky jsou ta nejlepší věc pod sluncem! S jednou rtěnkou a několika různě barevnými konturkami můžete vykouzlit nové a nové odstíny, což je naprosto boží. Pořídila jsem si proto tyhle dvě nové v odstínech 10 Femme Fatale a 05 Soft Berry


Na spoustu recenzí na tyhle miláčky se už brzy můžete těšit, tak doufám, že jsem Vás aspoň malinko navnadila. A co jste si pěkného koupily Vy?
LL*

neděle 10. března 2013

Dnes je to přesně 20 let...

No ano, tušíte správně, dnes je to přesně 20 let, co jsem se poprvé koukla na tenhle svět. Je to až k nevíře, jak ten čas letí. Přijde mi to, jako by to bylo včera, co jsem se těšila až mi bude 15 a dostanu občanku. No a když jsem se těšila až mi bude 18, že nebudu muset poslouchat rodiče a budu si moct dělat co chci. Pěkná blbost, připouštím. I ve svých 20 letech se mi táta nebojí jednu střihnout a máma vyhubovat. Je sice pravda, že jistá volnost a flexibilita tu je, ale není to tak divoký jak jsem si to představovala ve sladkých 17.
Nechci tím nějak říct, že jsem nějak stará, což by byla pěkná hloupost, ale jde mi o těch prvních -cet. Přece jen je to premiéra v mém životě a tak by se měla pořádně oslavit a zapít. Proto chystám oslavu v nějakém klubu, která ale bude až večer, takže bysme trošku předbíhaly. Jelikož je dneska neděle, tak máme dost času na rodinnou oslavu, slavnostní oběd, rozbalování dárků a romantickou večeři s přítelem. Hrozně se na dnešek těším, protože vím, že tenhle den patří jen mě. Jasně, narodilo se spousta dětí ve stejném datu, ale víte jak to myslím. Celkově narozeniny miluju a vždycky se na ně hrozně těším. Takže teď zavírám ntb a jdu si užívat atmosféru.
Info na závěr: Pokud má někdo z Vás INSTAGRAM a chtěly byste vidět více fotek ze života, tak si mě přidejte pod jménem: terezka292. Tímto se s Vámi loučím....krásný den všem! LL*

Dotaz na závěr...Rády byste video o mých narozeninových dárcích?

čtvrtek 7. března 2013

Zeptej se mě na cokoliv...

Holky moje zlatý,

tak stejně tak, jak jsem byla nadšená z toho, že jsem celou zimu přežila skoro bez nemoci, tak teď jsem na to doplatila. Hádáte správně, skolila mě chřipka. Ba ne, něco horšího, ale rozpitvávat to nechci. Zkrátka a dobře ležím v horečkách a už chci aby to přestalo ! Takže mezitím co já si ležím svoje nemocí prolezlé tělo, Vy máte možnost se mě na cokoliv zeptat. A to ať už přes e-mail  (luxylady2@seznam.cz) nebo jednoduše pod tento článek. A nebojte, můžete se zeptat na cokoliv Vás jen napadne:)  A pak se můžete těšit buď na video nebo na článek.
Těším se na všechny Vaše dotazy a přeju Vám víc zdraví než mám teď momentálně já:D
Vaše LL*

pondělí 4. března 2013

Drahý vs. Levný - oční stíny

Ahoj všem,

jelikož se rubrika drahý vs. levný stala velmi populární, dnes se mrkneme na zoubek dalšímu kosmetickému artiklu, který může být jak drahý tak levný. Ostatně asi jako všechno v tomhle beauty světě. Až budete číst článek dál, možná se Vám bude zdát, že upřednostňuji ty dražší a naopak ty levné dost haním.  A ano, máte pravdu. Já prostě nebudu propagovat stíny jen proto, že jsou levné. Pro mě když se řekne kvalitní stín, tak si představím výbornou pigmentaci, snadnou aplikaci na víčko a následnou jednoduchou práci se stínováním, výdrž celodenní a nejlépe máslovou či jinak příjemnou konzistenci. Pokud tohle všechno stíny splňují, ale jsou o něco dražší, nemám problém si je koupit a prosazovat je prostě budu. A není to o tom, že si to kupuji kvůli nějaké značce nebo že sem rozmazlená blbka. Je to zkrátka a dobře o tom, jaké máte priority a co Vám vyhovuje.


Upřímně je tohle nejhorší paletka, kterou jsem kdy měla možnost vyzkoušet. Bohužel pro mě, jelikož jsem si ji přála k Vánocům. Dostala jsem ji. A byla - zklamaná. Po všech kladných recenzích na elfím serveru jsem se bláhově domnívala, že stíny budou prostě úžasné a práce s nimi jedna báseň. To, že jsem byla tak pošetilá a myslela si, že paletka 100 stínů za cenu cca 250,- bude perfektní, teď nechme stranou. Teď jde spíš o ty zápory. A že jich má paletka opravdu hodně! Jako první bych asi uvedla počet stínů - v paletce jich je zmiňovaných 100, jenže po vyzkoušení všech barev (ano, zkoušela jsem VŠECHNY barvy) jsem zjistila, že pouze 15 z nich vůbec kreslí a obstojně se s tím dá malovat. Sice se s nimi dá jakštakš namalovat, přitom je ale pigmentace pořád hrozná a pokud je chcete blendit a nedejbože vrstvit, jste v háji. Stíny se samy stírají. Takže pokud v krabičce koukáte na krásnou výraznou růžovou, na oku máte lehký nádech baby pink. Smutné, ale je to tak. Co je na druhou stranu celkem obstojné je výdrž, která se pohybuje někde kolem 5-6hodin. Konzistence nijak nevybočuje z řad drogérkových stínů. No i když bych si radši koupila stíny například od Miss Sporty než znovu tuhle paletku. Za mě prostě ne a fakt palec dolů. Prostě pokud stíny nejsou dost pigmentované a samy se umazávají, projely to na plné čáře.



O téhle paletce tady na blogu ještě uslyšíte, ale pro porovnání je perfektní. Myslím, že jste o ní četly už milionkráttřistapadesátkrát, ale stejně mi to nedá a řeknu Vám, proč jsem jí tak dlouho chtěla a byla jsem ochotná dát za stíny 1100,-. Jedná se o to, že tyhle stíny jsou pigmentace sama a pokud by některá kosmetická firma chtěla dělat kvalitní stíny, ať pošle špiona do Urban Decay, kde prostě stíny dělat umí. To, že paletka přijde s primer posion je věc milá, ale v našem případě nepodstatná. Jednoduše řečeno Vás ta pigmentace a barevné spektrum dostane. Stejně jako mě. Co Vás rozhodně dostane je i výdrž, která je s přehledem celodenní. Navíc se se stíny nádherně pracuje, dají se vrstvit a vytvářet nové a nové smokey eyes. Takže když si to tak vezmete, tak máte nepřeberné množství variací, jak si vykouzlit svůdné oči pomocí tmavších barev nebo jemné denní líčení s růžovými tóny. Můžete zkrátka mixovat barvy jak se Vám líbí ale přitom víte, že každá barva je stejně úžasná jako ta předešlá. A barvu, kterou vidíte v krabičce, na oku mít budete. Stoprocentně.


KONEČNÉ SKÓRE:
                              stíny ELF                    NAKED paletka
výdrž                                  0                         -                  1
parfemace                          0                          -                  0
cena                                   1                         -                   0
existence třpytek                 0                        -                    1
gramáž/velikost                   0                        -                    0
barevná škála                     0                        -                     1
délka použití                      0                        -                     1
obal                                    0                        -                    1                      
pigmentace                          0                       -                     1         
                                          1                         -                    6

Pro mě tenhle duel vyhrála NAKED. Jednoznačně, jednomyslně a suverénně. Možná si řeknete, že jsem zaujatá a ovlivněná. Možná ano. Ale řeknu Vám upřímně, že jsem v ruce hezčí a lepší stíny neměla. A ať mi prosím nikdo netvrdí, že MUA je stejně dobrá jako Urban Decay. Chápu, že každý na to nemá, aby si koupil paletku za litra. Takže sáhne po levnější alternativě a vážně to nikomu nemám za zlé, ale ať mě nikdo nepřesvědčuje, ano? Protože má každý právo říct svůj názor. Je to bohužel slovo do pranice a já se klidně hádat budu, protože nikdo nemá právo nikomu říkat co si má nebo nemá koupit a jak má utrácet své peníze. Je to čistě na Vás za co jste ochotné utratit a kde jsou Vaše limity. Já jsem si zvolila cestu, ve které si sice připlatím ale vím, že se s paletkou budu těšit ještě hodně dlouho a její odstíny mě nikdy nepřestanou bavit.

Ták co je tedy Váš názor? Preferujete levné nebo drahé oční stíny? LL*

sobota 2. března 2013

Můj týdenní look den po dni ....

.... týden od 25.2. do 1.3. 2013 

Ták a máme tu další část rubriky, ve které Vám ukazuji své denní looky pěkně po jednom, abyste se mohly podívat a třeba i inspirovat. Minulý článek se Vám líbil, takže tu máme dalších pět fotek. A samozřejmě jsem každý den zvolila jiný styl líčení, protože se miluju každý den pomocí líčení měnit.




Pondělí
Tenhle týden jsem začala výrazně a tenhle look jsem si nesmírně užila. Měla jsem totiž na sobě novou rtěnku od Rimmelu, která má nádhernou tmavo-fialovou barvu a vypadá prostě fantasticky. Bohužel mobil tu barvu trochu sežral, takže na fotce tolik nevynikne, ale můžu Vám říct, že je to jedna z barev, po kterých už dlouho toužím. 


použité produkty: 
obočí: set na obočí Essence
řasenka: SUPERShock AVON + Maybelline Rocket Volume
primer: minerální podkladová báze pod make-up ELF - Clear
make-up: Revlon Color stay 150 BUFF
pudr: MAC Mineralize skinfinish natural - Medium
tvářenka: MAC - Dame
rty: Rimmel 120 Cutting Edge




Úterý
Dnešní look jsem pojala v kouřovém duchu a konečně použila NAKED paletku, která mi konečně přišla (juchůůů). Bohužel tento článek píšu od přítele, takže si z hlavy nepamatuju názvy jednotlivých použitých stínů, ale to mi snad odpustíte. Stejně jako fakt, že mám tak trochu neupravené vlasy, jelikož je ještě nemám nijak upravené. Ale znáte to, jde hlavně o líčení, ne?

použité produkty: 
obočí: set na obočí Essence
řasenka: SUPERShock AVON
primer: minerální podkladová báze pod make-up ELF - Clear
stíny: NAKED paletka
korektor: MAC Prolong wear concealer - NC 20
make-up: Rimmel MATCH PERFECT - 200 Soft Beige
pudr: MAC Mineralize skinfinish natural - Medium
tvářenka: Bourjois 24
rozjasňovač: MAC Mineralize skinfinish - Soft and Gentle
rty: obyčejný jelení lůj 




Středa
Další den, kdy jsem provětrala jednu z mých oblíbených rtěnek od MUFE. Ale jelikož jsem pod ní použila konturku zbarvenou do červena, rtěnka chytla červenější nádech než je její přirozenější barva. Takže to vypadá, jako bych měla jinou rtěnku než ve skutečnosti mám. Proto malý tip pro Vás - pokud máte jen pár rtěnek, stačí si nakoupit jinak barevné konturky a míchat je s rtěnkou, tím dostanete pořád nové a nové odstíny. A pokud jde o můj look, tak jsem výraznou rtěnku jen doplnila o tenké linky. Co navíc extrémně miluju je kontrast rtěnky s náhrdelníkem. Drdol (který se na fotku nevešel) celý look jen podtrhuje.

použité produkty: 
obočí: set na obočí Essence
řasenka: SUPERShock AVON
primer: minerální podkladová báze pod make-up ELF - Clear
tekuté linky: Essence Superline
korektor: MAC Prolong wear concealer - NC 20
make-up: AVON Calming Effects - Nude
pudr: MAC Mineralize skinfinish natural - Medium
tvářenka: Bourjois - odstín 34
rty: Make-up for ever - N15 + konturka č. 8 Essence





Čtvrtek
Čtvrteční volba padla na jemný a decentní líčení, které jsem doplnila dlouhotrvající růžovou rtěnkou. Prvním důvodem, proč je tenhle look tak jemný byl čas, který jsem ráno prostě neměla. No a zadruhé mě v práci čekala dlouhá směna, takže jsem se chtěla cítit pohodlně a tenhle look se mi zamlouval. Jednoduché a prosté.


použité produkty: 
obočí: set na obočí Essence
řasenka: SUPERShock AVON
primer: minerální podkladová báze pod make-up ELF - Clear
korektor: MAC Prolong wear concealer - NC 20
make-up: REVLON Colorstay - 150 Buff
pudr: MAC Mineralize skinfinish natural - Medium
tvářenka: MAC - Dame
rozjasňovač: MAC Mineralize skinfinish - Soft and Gentle
rty: MAC Prolong Wear Overtime




Pátek
Pátek byl naprosto prolenošený den. Měla jsem totiž volno a po náročném týdnu jsem prostě potřebovala vypnout a zrelaxovat se, protože mě teď čeká těžký a náročný týden. Takže celý můj program spočíval ve válení se v posteli. Do toho jsem si dopřávala samé dobroty a rochnila se v přítelově tričku. Jak můžete vidět i na fotce, později jsem relaxovala se sluchátky v uších a naprosto vypla a jen poslouchala hudbu.

použité produkty:
obočí: set na obočí Essence
řasenka: SUPERShock AVON


Jak samy vidíte, tmavé a výrazné rtěnky se prostě stávají mou vášní čím dál tím víc a nosím je čím dál častěji a častěji. Ale také naopak jsou dny, kdy se výrazně líčit nechci a chci jen tak odpočívat.
Takže doufám, že se Vám další část této rubriky líbila a budu se opět těšit na Vaše názory, jaký look mi sluší nejvíc? A dodatečná otázka na tělo - jakou tmavou rtěnku byste mi doporučily?
Krásnou sobotu LL*

pátek 1. března 2013

Ta barva je jak pro starý báby!...

...aneb časy se změnily mami, a výrazné rty jsou v kurzu


Asi bych se měla přiznat bez mučení, že rtěnky byly pro mě dřív velkou neznámou a byla jsem spíš zastáncem lesků. A to lesků bezbarvých, převážně. Sice jsem sem tam měla nějaký růžový, ale tím to skončilo. Myslela jsem si totiž, že rtěnky, ještě k tomu výrazné, patři pouze do módních časopisů nebo na červený koberec. Když se tak nad tím zamyslím tak je to možná i výchovou, protože moje mamka mi vždy vtloukala do hlavy, že výrazné rty nosí pouze ženy v pokročilém věku a na mladou holku se hodí pouze decentní odstíny růžové. No a já neznalá jsem ji slepě věřila a poslouchala. Vlastně se celý můj make-up skládal jen z make-upu, pudru a trošku tvářenky, řasenky a malého množství lesku (decentního samozřejmě). A do určité doby mi to takhle stačilo. Ale přece jen lidi se mění a hlavně stárnou, tím pádem mají čím dál tim víc svoji hlavu a už si tak od maminky nenechají kecat do života. Moje ,,rebelství" v tomhle směru začínalo u výraznějších očí, hlavně u stínů. Sem tam jsem se tedy osmělila a na očích vykouzlila něco, co se vzdáleně podobalo kouřovému líčení. Ze začátku jsem sice musela čelit máminým výhružným pohledům a narážkám, že mě to dělá starší, ale vše sem přetrpěla a máma si tak nějak zvykla. A já vlastně taky. Uvědomila jsem si, že líčení skrývá neuvěřitelně možností, jak žena může zdůraznit to, co je na ní krásného a naopak potlačit to, s čím není úplně tak spokojená. A hlavně jsem si uvědomila nejdůležitější věc, že díky líčení může žena vypadat každý den jako jiný člověk a dokonale tvář sladit s oblečením.
Co se ale týče rtěnek jako takových, s těmi jsem pořád kamarádka nebyla. Sice jsem experimentovala se stíny a někdy i odstíny tvářenek, ale pořád jsem se držela nahých rtů. Připadalo mi to přirozenější a ani ve snu by mě nenapadlo, že mi například tmavě červená může slušet. No, mě totiž ani nenapadlo, že bych si ji kdy vzala. A nedejbože na denní nošení! Ale se zrodem blogu se všechno, co jsem doposud o líčení věděla, zlomila a změnilo. Líčení a šminky se najednou staly mou vášní, začala jsem hltat blogy a videa a s nesmírnou chutí jsem se učila stále nové a nové věci. A mezi ty (pro mě) nové věci taky patřily i rtěnky. Nejdřív jsem samozřejmě začínala u těch s růžovými tóny, přece jen jsem na ně byla zvyklá v podobě lesku a nejsem až tak přizpůsobivý člověk abych hned začala nosit rudou. No ale i na tu došlo. Protože po čase už se mi všechna ta růžová nějak přejedla a okoukala a já chtěla víc. Nehledě na všechny fotky v magazínech a na blozích, kde byly výrazné rty trendy a vypadaly prostě fantasticky.
A tak jsem to zkusila. Nejdřív první, tmavě růžovou. A ejhle, zalíbilo se mi to natolik, že jsem si koupila další tmavou. A pak další. A další. Až do teď, kdy to pořád pokračuje a já už si ani světlé rtěnky nekupuju. Je to i z toho důvodu, že pokud mám výrazné oči, rty zahaluju do průhledného lesku a naopak když mám výrazné rty, na oči dám řasenku a maximálně slabé linky. Prostě nemám ráda tmavé rty a tmavé oči, nelíbí se mi to. A co dál oceňuju u tmavých rtěnek? Že je to tak rychlé líčení, stačí jen řasenka, konturka a rtěnka. A je hotovo. Vlastně to dospělo až do takového stádia, že jsem tmavými rtěnkami mírně posedlá a pořád hledám nové tmavé odstíny všech barev. A nechci znít nijak namyšleně, ale myslím, že mě jakožto tmavému typu tmavé rtěnky sluší a vykouzlí ze mě trochu tajemnou a nevypočitatelnou ženu.

Takže holky, dámy, slečny, ženy, zapomeňme na předsudky z dob minulých, kdy výrazné rty byly ,,pro staré báby" a vzpomeňme si, že výrazné rty byly, jsou a budou v módě a je nejvyšší čas je alespoň vyzkoušet a probudit tak tu šeď z českých ulic. A nebojte se, že byste v tom byly samy, protože už těch tmavých rtů na českých ženách je vidět daleko víc. A jako třešničku na dortu můžete brát i fakt, že tmavé rtěnky dělají hezčí a bělejší zuby a ženu tím víc atraktivnější. A to přece za to stojí, ne?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...