NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 27. května 2014

Co mě v blogosféře (ne)baví !

Přijde mi, že poslední dobou, jak se YT kanál rozrůstá, mě čím dál tím vytáčí některé komentáře a nad některými mi opravdu zůstává rozum stát. Nepochopte tenhle článek ale prosím špatně. Nechci si stěžovat nebo si tady vylévat srdíčko, spíš mi jde jen o to, že pokud si někdo tenhle článek přečte, možná to bude všechno vidět trochu jinak a možná to i začne vidět a chápat z pohledu blogerky, která je taky jen lidská bytost, která sedí před tím monitorem a kroutí hlavou nad tím, jak lidé dokáží být zlí.
Komentáře na YT mě celkově mrzí a nebaví z jednoho prostého důvodu, a to je, že si lidé myslí, že blogerky mají být perfektní. Bohužel Vás musím zklamat, i blogerka je jen člověk a sem tam se přeřekne, řekne kravinu, vezme si na sebe legíny (což jsem do teď nepochopila a legíny nosím směle dál). Chápu, že nemůžou být všechny komentáře jak z cukrkandlu a že tam nějaká kritika prostě bude, to je pochopitelný. Ale někdy je to až osobní rýpání a celkově ublížení té dané osobě. A teď bohužel nemluvím jen za sebe.

Další věcí, která mě už opravdu nebaví jsou otázky, které se opakují pořád dokola a na které jsem už odpovídala tisickrát a zřejmě to pořád není dost. Na tohle téma už jsem psala jeden článek, ale zřejmě ani to nestačilo. Protože když se mě někdo po stopadesátéosmé zeptá odkud jsem a kolik mi je říkám si, že už je to jen provokace. Nebo, a to vidím nejčastěji na ask.fm, se zeptají na totožnou otázku, kterou jsem na tom asku zodpověděla už třeba pětkrát. A radši, než aby si našla tu odpověd, vynaloží čas a energii na napsání stejného dotazu a pak další čas čekaní, než jim odpovím to samé. Nebo si myslí, že odpovím něco jiného? Že se za ten plácnu týden od té poslední odpovědi něco radikálně změnilo?

Dalším bodem ,,obžaloby" blogosféry by byly různí hateři, což jsem na ně zvyklá, ale jak jsem zaregistrovala na fb Petry LovelyHair, on si někdo dokonce zaklásá antiblog? WTF? K tomu asi nemám co víc napsat a pokud sledujete Petřin FB, víte, o čem mluvím. Celkově mi tohle přijde jako vrchol neslušnosti a sprostosti, evidentně lidská hloupost nezná mezí. A upřímně Petru obdivuju za to, jak se s tím dokáže vyrovnat a ještě si z toho udělat srandu. Klobouk dolů před ní.

V neposlední řadě mě hodně nebaví každá debata, která se týká napodobování ne-li dokonce kopírování jedna druhé, popřípadě nějaké zahraniční kolegyně. Nejvíc mě to pobavilo o minulého tutoriálu. Musíte si uvědomit, že zkrátka inspirace je všude a každý ji odněkud čerpá. A že mají dvě blogerky podobné líčení no a co? Nebo že používájí identické produkty, no a? Vždyť je to jedno. Tak se prostě jedna inspirovala u druhé. Od toho přece ty tutoriály a celkově i videa jsou, pro inspiraci.
Nebo že někdo říká, že mají blogerky stejné zrdcátko. I kdyby měly stejný pokoj, je to přece jedno ne? Tak zkrátka každá blogerka je jiná, má jinou osobnost a každou věc si stejně přebere po svém. Takže i kdyby bylo na chlup stejné video, nikdy stejné nebude, zůstane stejné jen téma a ostatní si prostě blogerka přizpůsobí tomu, co je pro ni příjemné a přirozené.
To máte jak s TAGy. Taky je dělají vesměs všechny youtuberky. Ale to nikomu nevadí, to je v pořádku. Ale když někde někdo něco vidí a použije to sám, tak je to hned kopírka a ukamenujeme ho.

Uff, po napsání článku se cítím o něco líp. Sice vím, že tohle není žádná spása, ale měla jsem potřebu to napsat. Protože ta naše malá česko-slovenská blogosféra by si spíš zasloužila něco hezkého a ne pořád samou negaci. Protože je tady tolik skvělých blogerek a youtuberek, které dělají svoji ,,práci" s láskou a zápalem, takže bysme jim všem mohli trošku zpříjemnit ty chvilky strávené nad jejich články či videi.

21 komentářů:

  1. Souhlasím . Lidé by se měli vzpamatovat . Člověk se snaží vynaložit nějakou energii aby se jim to líbilo a oni někteří píšou absurdní kraviny . Jsem toho názoru , že kritika je dobrá věc , ale musí jí podat nějak slušně a né hned nadávat .
    Já sice píšu knížní blog , ale s pár takovýma emailema jsem se setkala . Já si kritiku hrozně beru k srdci a mnohdy mi i ten absurdní email zkazí chuť blogovat .
    Snad mě chápeš :)) Moc povedený článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý článok. Ľudia si mýlia blogerky s módnymi ikonami a nie každá ňou je... no a čo?! Vždy je to najmä OSOBNÝ blog o štýle tej-ktorej autorky, takže ak aj má holt super štýl, nemôžu všetci očakávať, že to bude podľa ich /všeobecného/ vkusu. Z hejterov si netreba robiť ťažkú hlavu. Obyčajne sú to ľudia s vážnymi osobnými problémami, komplexami a tak... normálnemu sebavedomému človeku toto ani len na um nepríde. Nedajte si nijakovsky vziať chuť do ďalšieho písania, dievčence! Chápte, že taká hejterka nemá komu vynadať, má iba vás!

    OdpovědětVymazat
  3. Plně s tebou souhlasím! Ale zavtipkuju: holky, nepište už další a další články o tom, jak jste si udělali celerové hranolky s jogurtovým dipem :)))) dejte na ně proboha aspoň tatarku. - Dělám si srandu, ale je to přeci i o tom, že si každý coby čtenář může vybrat, co chce číst a co přeskočí. Někdy si ráda o nějakém produktu přečtu klidně 10 článků (názorů) a jindy prostě plno článků přeskočím, ale nemám potřebu někomu nadávat.

    OdpovědětVymazat
  4. No, já si myslím, že kdo chce hejtovat, tak prostě hejtovat bude a žádný článek od žádné blogerky ho nedonutí, aby změnil názor.

    OdpovědětVymazat
  5. ámen. víc k tomu není třeba dodávat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Napůl souhlasím, napůl ne. :) Taková otázka, baví tě to furt řešit? Vím, že tento článek není první nebo jsi o tom dokonce mluvila i ve videu. A musím se trochu zastat i těch lidí, kteří podle tebe stále opakují otázky. Ale zamysli se nad tím, jak funguje tvůj mozek, když navštívíš nový blog. Neznáš design, tím pádem se v blogu nemusíš vyznat a klidně přehlédneš Ask a píšeš komentář. Další věc - myslíš, že nový čtenář ví, v jakém článku/videu jsi psala/říkala kde bydlíš, co studuješ, kolik ti je, kolik měříš apod.? Určitě ne, takže má rada je ta, aby jsi se vžila do ostatních nebo se nad tím povznesla a snažila se dosáhnout být v tomto případě jako Petra :) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, s tímto komentářem musím souhlasit, noví čtenáři chtějí asi vědět hned, kdo jsi a tak ti položí otázku či otázky, které po nějakém čase najdou ve videu nebo článku. Hold lidská zvědavost...(honem, honem, chci to vědět) to je smršť emocí a v tomto případě otázek. Jinak mám na zbylé věci stejný názor :-)

      Vymazat
    2. Přesně tak. Každý nováček je zvědavý. Buď tohle info vypsat do infoboxu a nebo sepsat článek a na něj házet odkaz. Funguje to u jiných bude fungovat i u tebe.

      Vymazat
    3. Pokud mám něco na srdci, chci to říct/napsat. A ne, neřeším to. Jen mi přijde, že se to v poslední době rozmohlo, proto tento článek. Měla jsem zkrátka chuť ho napsat.
      A co se týče otázky ohledně dotazů - viz odpovědˇ níže.

      Vymazat
  7. Petra Lovely Hair je hysterická kráva, z té si opravdu příklad neber.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nechci hádat ale to teda není pravda!

      Vymazat
  8. Být tebou, tak si ask zruším, v čem je přínos? Myslím, že v ničem, jedině, pokud se nudíš a odpovídat tě baví. Jinak to ale inspiruje lidi, aby se tě zbytečně ptali na kraviny. Někdo třeba i jen položí dotaz a odpověď ho stejně nezajímá. Stejně tak bych i zakázala anonymní komentáře (ale nevím, jak to chodí na YT). A hned má člověk klid :-))) Další věc je, že prostě lidí je hodně a nikdo neudělá to, že nejprve přečte blog, ale raději se rovnou optají. Pokud by se opakovaly stále tytéž otázky, tak bych na ně buď už neodpovídala, nechala zcela bez nějakého komentáře, nebo udělala na blogu přehlednou záložku (ne jeden článek, co zapadne) "hodně se ptáte apod." Aspoň se to chystám udělat s jedním pořád omílaným tématem, co se mě čtenáři občas ptají v mailech.
    Ad haters - tak ty fakt nechápu :-D Musí to být ultra zakomplexovaní jedinci.
    Shrnuto - i na to blogování musí mít člověk nervy a kolikrát je to až demotivující.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ask jsem si založila hlavně proto, aby když se mě chce někdo na něco zeptat, tak aby to byla nejrychlejší cesta otázky a odpovědi. Ale asi jsem tak trochu zapoměla na lidi, kteří neumí číst a hledat :)

      Vymazat
  9. Co mě (ne)baví na blogerkách
    Opravdu si myslíte, že když na váš blog zrovna narazím a něco mě zajímá, tak budu projíždět celou vaši tvorbu jestli jste zrovna na tohle někde neodpovídaly?

    Dotazy nikde ve velkém nevypisuju, vystačím si s tím, co napíšete v článku nebo řeknete ve videu, info o videu jsem se taky naučila rozklikávat. Kdyby si chtěl někdo myslet něco o potrefené huse ;) Já ale když narazím na někoho nového, kdo je mi sympatický, opravdu neprojíždím blog nebo youtube kanál dva roky pozpátku.

    Nebylo by holky lepší vložit energii do vymýšlení strategie jak těmto opakujícím se dotazům vyhnout, jak lidi navést, aby si uměly informace o vás dohledat než do přemýšlení, proč to lidi dělají a do stýskacích článků? Nepopírám samozřejmě, že budou asi i tací, co takové dotazy píšou schválně. Vymyslela bych si nějakou univerzální odpověď, kde se dají o mně informace najít apod. Vyhnete se tak tomu, že nebudete na dotazy odpovídat nebo odpovíte uraženě někomu, kdo si opravdu neví rady.

    Moc se mi líbí např. MondbergVienna, která na konci téměř každého videa přivítá nové koukatele, navede je na její kanál a tak.

    Peace ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Suhlasim s tym ze blbe otazky vzdy boli a budu a ludom sa naozaj nechce browsovat cely blog len aby nahodou sa to bloggerky nedotklo, ze sa pytaju na nieco co akoze ma byt uz davno zrejme (co je tiez relativne - videla som minimalne polovicu tvojich videi a absolutne netusim kolko mas rokov etc..). IMHO aj tak nechapem naco niekto potrebuje vediet kolko ma aka bloggerka rokov, kde byva, ci kolko vazi - nechapem ako taka informacia moze byt niekomu v zivote prinosna :D
    Co sa tyka haterov...no to je take...diskutabilne..jasne, su ludia co su vyslovene vulgarni, a tam jj treba zmazat, bloknut, nereagovat..ale zase na druhej strane - ak niekto chce povedat konstruktivnu kritiku, tak napr u Petry to ani nie je mozne - hned sa na dotycnu zlietne fanklub s tym je aka je sprosta, slepa, a celkovo totalne retardovana, ze nevidi Petrinu uzasnost (davam ako priklad Petru, lebo tam som to naozaj aj videla..samozrejme, nie je to jej vina ale zase moze zasiahnut a ukludnit svojich "fans" avsak samozrejme nerobi to)...takze ak clovek chce kritizovat (teraz myslim objektivne) tak si viem predstavit ze pri moznosti backslashu zo strany fans sa to da spravit len ako anon - lenze potom uz spada do kategorie "zavistlivy zly anonym" -.- to ma dost stve. Neuznavam "ak nemozes povedat nic pozitivne, nehovor nic" a obcas by som vedela aspon jemne upozornit na nejake nedostatky ci navrhnut nejake vylepsenie, no nerobim to, aby som nebola za "hatera" a niekto by mi este nahodou nevynadal..takze nakoniec radsej naozaj nepisem nic...
    Tutorialy by som na mieste cz/sk bloggeriek nerobila vobec - vsetko pekne tu uz bolo, a je tu kopa megatalentovanych zahranicnych bloggeriek, ktore su ozajstnou inspiraciou a tie este vedia "vymysliet" nieco neokukane, co sa nasim bloggerkam nedari.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ohledně dotazů odpověd níže:)
      A co se týká kritiky jako takové - je to o názoru. Já si myslím, že pokud mi tam někdo napíše nelíbí se mi tvé video tohle tohle byc změnila, řeknu si ok, je to její názor. Někdy to může být i přínosné a blogerce to pomůže se zlepšit popřípadě něco změnit. Ale pokud je kritika či koemntář zaměřená na něco, co blogerka nemůže ovlivnit nebo změnit, takový komentář mi přijde zbytečný.
      Přijde mi, že častokrát se opravdu zapomíná, že i blogerka je člověk a dělá chyby, není perfektní.

      A co se týká tutoriálů, tak tenhle názor mě vážně mrzí. Vem si, jak jsou na tom zahraniční blogerky, co se týká sledovanosti, vybavení, produktů atd... POkud by mne tohle taky živilo, měla bych doma profi vybavení a půlku produktů dostávala zadarmo a mou jedinou denní náplní by bylo vymýšlet video a stříhat a upravovat ho do dokonalosti, pak by ty tutoriály asi vypadaly taky jinak.

      Vymazat
    2. Neviem co konkretne mas na mysli vecami co sa nedaju zmenit, ale moze sa stat ze si to niekto proste neuvedomi - aj citatelia su ludia a robia chyby..
      Naviac - ak niekto blogguje tak si musi uvedomit ze ide s kozou na trh a byt pripraveny na kritiku, ci je objektivna, subjektivna alebo len bohapuste vyryvanie. Sme na internete, kde ti cudzi ludia povedia hocico, aj to, ze mas skocit z okna, len preto lebo mozu, no booooze, big deal. Nesmies si to tak pripustat, aj ked chapem ze to zamrzi :) Proste rob co ta bavi :)

      Ja viem, JE to nespravodlive, ale ak si mam vybrat tutorial, tak od niekoho kto to vie nadherne podat, vysvetlit, ma to perfektne technicky spracovane, a vidim ze si uz proste spravil "meno".. - samozrejme ze uprednostnim takuto osobu pred niekym koho to mozno bavi, mozno tomu venuje vela casu, mozno to nie je zle, ale to je tak asi vsetko. To hovorim z pozicie bezneho "spotrebitela", ktoremu je viac menej jedno co za tutorialom ci videom stalo, ale proste chce tu najlepsiu kvalitu aku moze najst.

      Vymazat
  11. Ráda bych se vyjádřila hromadně k některým komentářům výše. Věděla jsem, že tenhle článek bude pochopen jinak než byl napsán, takže bych ráda něco dodatečného řekla.

    To s těmi dotazy jsem nemyslela tak, že pokud je tu někdo nový, nemůže se na nic zeptat. Rozumím tomu, že někdo nemá čas ani chuť prolézat celý blog aby našel odpovědět a také to po nikom nechci. V článku jsem to myslela tak, že na asku je skoro každá druhá otázka stejná, Proto by bylo jednodušší zkusit si jen tak letmo projet ask, jestli náhodou už tam ta otázka jednou nepadla, popřípadě jestli mě ta odpověd neuspokojila. Proto už pak nevidím důvod psát ten stejný dotaz. Neřeknu, když je to dotaz, který je měsíc dva starý, ale opravdu jsou věci, které se omýlají pořád dokola a na asku se to dá v klidku najít.

    OdpovědětVymazat
  12. Čím víc hejtů na tu namyšlenou Lovely Hair kravku, tím líp. Je nechutná, vulgární, hloupá a podporuje u pubertálních děcek anorexii a bulimii. Docela mě mrzí, že takové existence jako ona nejde prostě zcenzurovat, protože jsou škodlivější než samotná cenzura.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...