NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 5. května 2014

Když se to nepovede...

Dnešní článek jsem měla potřebu napsat už delší dobu, ale z nějakého neznámého důvodu spatří světlo blogerského světa až dnes. Chtěla bych se dnes vyjádřit k takzvanému ,,dokonalému líčení", které po většinu času prezentují americké youtuberky.
Nechápejte mě špatně, obdivuji preciznost a zpracování videí holek po celém světě, ale zrovna u takových Američanek si můžeme všumnout, že je to někdy až moc umělé a nepůsobí to vůbec přirozeně nebo hezky. A abych byla upřímná přijde mi, že u většiny tutoriálů jsou ty procesy pořád stejné - umělé řasy, linka s ocáskem, vykonturování obličeje, silné projasnění očního okolí atd... Zkrátka, známe to. Doufám, že chápete, co tím myslím. A ono to na té kameře a s tím vším osvětlením co mají může vypadat dobře, ale zajímalo by mě, jak to působí face to face. To samé pokud má slečna hrozivé akné a napatlá na to několik tun různých korektorů a krycích make-upů, na kameře to vypadá skvěle a je to až dech beroucí proměna, ale nejde mi na rozum, že to není v osobním setkání vidět. 

Ale je to jejich styl prezentace a já to respektuji. Je sice pravda, že nad některými úchvatnými tutoriály mi zůstává rozum stát a civím na ně s otevřenou pusou, ale to nic nemění na faktu, že některé holky mi přijdou až moc umělé. A když se pak podíváte na tu krásnou úžasnou slečnu bez jakéhokoliv makeu-upu, je to dost šok. Samozřejmě já jsem taky o dost jiná s líčením než bez něj, ale narovinu, u nich je ten rozdíl poněkud výraznější.

To bylo ale jen tak na úvod. Co je hlavní věcí, proč chci tenhle článek psát je fakt, že české a slovenské holky si vzaly do hlavy, že české a slovenské youtuberky musí být stejně tak ,dokonalé" a úžasné, že každý tutoriál musí být dokonalý a nedej bože (!!!!) aby blogerka udělala nějakou chybu či neměla něco skvěle namalované. Protože přece je to člověk, který má ostatní něčemu naučit a proto si nesmí dovolit chybovat. Takže pokud mám špatně namalované obočí, měla bych podle některých celé video smazat, protože jak si přece můžu dovolit, když kážu o líčení, mít špatně namalované obočí. A není to jen o obočí, jsou to další a další věci, které se v komentářích někdy dočtu.

Proto jsem Vám chtěla říct, a neberte to teď osobně, ale blogerka je taky jen člověk, taky se vždy vše nepovede tak jak má a když se stane nějaký kiks, berte to prosím jako klasické lidské chování. Nejsme umělé panenky, které se zmalují do perfektní podoby. Nevím a nechci mluvit za ostatní blogerky, ale já nechci a nebudu točit ,,dokonalé" tutoriály. Chci točit tutoriály a videa pro obyčejné, normální holky, které se chtějí něco naučit nebo chtějí být prostě jen každý den jiné či čerpají inspiraci.
Pro takové holky a slečny točím videa a doufám, že se jim líbí tak, jak jsou. A to, že si dovolím někdy zapochybovat, je čistě jen chyba a přece se z toho nestřílí :)

20 komentářů:

  1. Hezké pondělí! Moc se mi líbí tvůj článek a mám na danou situaci stejný názor jako ty. Líbí se mi zahraniční tutoriály, ale mnohem bližší jsou mi videa "našich obyčejných" holek. Jsme přece jen lidi a nechceme díky makeupu vypadat jako z vosku, takže od každého videa očekávám nositelnost na běžný den a ne look jako na karneval.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Ámen! :) Taky mi to takhle přijde.. stalo se mi, že mi jedna slečna hned nadávala za to, že make-up používám dříve než mám namalované oči.. že se to prý dělá obráceně, že to viděla u Péti.. :D ne no, nemám už na videa nervy :) líčící, co jsem tam asi dvě měla jsem dala pryč úplně, ostatní video tvorbu už jsem taky pozastavila.. :) ono to stačí i u těch fotek kolikrát, co si člověk vyslechne :D btw je to hodně kamerou, prostředím, nasvětlením, protože jsem si všimla u sebe nebo i u Lou, že ve videích třeba vůbec nejsou vidět pihy, které pak na fotkách a v reálu vyniknou.. :) takže pochybuji, že by to u američanek bylo jiné a v reálu vypadaly tak dokonale jako na kameře..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nééé a mě se tvoje líčení zrovna tak líbily, bavilo mě pozorovat jak se zlepšuješ a tak. Nenech si to od hloupých lidí znechutit :(

      Vymazat
    2. Skodulko, nenech se otrávit! Tvůj blog neznám, ale hned k Tobě zajdu na čumendu. Maluju se milion let a vždycky nejdřív dávám makeup a až pak dělám oči. Když mi něco náhodou opadá, očistím štětcem, co mu říkám ometák :-).

      Vymazat
    3. Ono to není samozřejmě jenom kvůli tomu, těch důvodů je hodně, chci se k tomu vyjádřit na blogu :) jen, že jak píše Terka, tak tohle je prostě jeden z problémů videí (blogu).. Jinak se běžně používá nejdříve make-up a pak až se dělají oči, ale to je příklad toho, že lidé něco vidí u někoho ve videu a pak to berou jako stoprocentní pravdu/názor, jinak to prostě nejde.. :D vůbec nezvažují to, že ty ženy ve videích jsou také jenom lidi, každá má své postupy, má vlastní pohled na svět, svůj názor.. :)

      Vymazat
    4. Jj. Make up má být zábava, ne dogma. Já úplně nesnáším "zaručený návody" na líčení po 40. Jakože žádný shimmer, neutrální rtěnka atd.atp. základ je dobrá péče, a pokud mi nepadají víčka do polívky, klidně budu nosit a nosím třpytivý stíny. V nude rtěnce vypadám jak reklama na úplavici, takže se nehodlám vzdát výrazných rtů jen proto, že je mi víc let:-).

      Vymazat
    5. Klárko naprosto souhlasím!! Slečny to někde vidí a berou to jako svatý grál a pravdu a když to dělá náhodou někdo jinak, hned je oheň na střeše a si blbá že to neděláš jako všichni.
      Ale přece kůvli nějakým takovýmhle nepřestaneš točit atd nemá to cenu a chyběla by si!! :) Kašli na ně, vím, jaké to je, lidi dokážou být strašně zlí, ale musíme se přes to nějak přenést a vidět jen to ,,dobré" :)

      Vymazat
    6. Martina: No povídej mi o tom.. :) prostě podle některých existuje jediný přístup, návod, způsob a tak to prostě je.. :D :)
      LuxyLady: Terko, ono to není jenom kvůli tomu.. jednoduše už to není to, co to bývalo a nenaplňuje mě to.. zato blog pojede dál, díky tomu se mu budu moci věnovat naplno a realizovat se tam :)

      Vymazat
  3. krásný článek! a to si piš, že problematická pleť vypadá s tunou make-upu ještě hůř, než bez!
    občas mám pocit, že někteří čtenáři k blogerkám vzhlíží jak k nějakým bohyním. přitom my jsme také jen lidi - nemáme patent na rozum, ani na nic jiného, nejsme dokonalé ani nemáme perfektní život jako z pohádky.

    OdpovědětVymazat
  4. prave jsem se divala video jedne z takovych holek pred nekolika dny. V jeji get ready with me se objevilo, ze ona ma priserne akce, ale ve finale vypada jako barbina!!

    OdpovědětVymazat
  5. ježiš, som rada, že to ešte niekto vníma tak ako ja :D
    akožee, obdivujem carli bybel, ale je vidieť že fotky neskutočne upravuje, aby jej oči doslova svietili a tak.. to nič nemení na tom, že sa vždy radšej pozriem na babu s chybičkami, je to sympatickejšie, než dokonalosť

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto s tebou souhlasím. Ono není vše, jak se zdá být! Vím, že make-up udělá kolikrát divy, protože mě třeba nepoznávají lidé, když mě vidí nenamalovanou a pak namalovanou a naopak. Nestalo se mi to pouze jednou! Ale pořád je lepší podtrhnout to, co chcete, to co se tobě na sobě líbí, než něco předělávat do podoby někoho, koho obdivuješ. Nechápu až kam sahá touha po dokonalé kráse. A vůbec...jaký je ideál krásy...? Mít řasy až nad obočí, rty jak kačer, nosánek jak knoflík a štíhlá až průhledná...?

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlas. A dovolte mi, holky, jakožto "velký holce", co má syna ve věku Terezky a je kosmetickej maniak a o šminkách fakt ví hodně, napsat: jsme středoevropský pěkný baby, Američanky jsou většinou- mírně řečeno - nepříliš atraktivní, tak to dohánějí tunou umělotin. Když vidím, jak mají místo řas umělý smetáky, který jim tam sedí jak dvě mouchy tse-tse, mám strach, že když mrkne, zvedne rolety. Vykašlete se na náhradní řasy, nehty a -ó bóže- clip vlasy a nechte makeup, ať slouží vám. Ne obráceně. Jo, a užijte si mládí, protože nutnost maskování přijde časem.

    OdpovědětVymazat
  8. ja som práve nedávno rozmýšľala ako by asi ta "nalíčená dokonalosť" vyzerala, keby slečna stojí proti mne:) a koniec koncov aj fotka znesie viac ako reality, takže nalepené riasy, ktoré vyzerajú nádherne na fotke, môže v skutočnosti pôsobiť aj strašidelne :), pekne napísaný článok, vždy k tebe rada mrknem na blog:)

    OdpovědětVymazat
  9. Naprosto souhlasím, Terezko :-)
    Buď svá a vykašli se na US plastic.
    Každý je originál. A každé líčení je ruční práce.
    Přece nechcem všechny vypadat totožně...to by byla nuda k ukousání.
    Přeji hodně úspěchů a žádné hatery
    Pěkné odpoledne :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Češky patří k nejhezčím holkám ...můj přítel vždy říkal,že nejvíc se mu líbím po ránu s napruženým výrazem,jooo to já totiž po ránu vždy protivná jsem :D Terko,až budou šablony co vytvoří identická líčení na očích i na obočí,tak neřeknu nic,ale pokud se líčíme sami NIKDO nemůže očekávat,že líčení bude totálně identické!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak zrovna k tomu akné bych se vyjádřila ráda... Akné je hnus, bojuju s tím deset let a už mi dávno není -náct...
    No a zakrejt ho jinak, než kýblem korektoru a kvalitním make-upem prostě nejde! To nebude vypadat přirozeně nikdy, na kilometr se o mně ví, že mám makeup a korektor. Ale furt lepší, než mít rudej a oteklej xicht, že?

    No a k tomu nenalíčení, úplně každá z nás, co se líčí výrazně vypadá nenalíčená prostě divně a nemocně =o)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Teri, nechtěla by jsi natočit Closet confidential Tag?

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím s článkem. Já jednu takovou slečnu znám, vždy perfektně vykonturovaný obličej, rozjasnění pod očima, perfektní stíny... Ovšem každou hodinu se chodí přepudrovávat, domalovávat apod., a hlavně, když jí pak vidíte nenamalovanou, tak to je teprve pecka! Neříkám, že jsem nějaké nádherné stvoření poránu, vypadám trochu jako Jožin z bažin, když se zadaří.:D Ale co je moc, to je moc... Navíc pořád chci mít něco v záloze, třeba na nějakou lepší akci, takže kdybych se takhle dokonale malovala denně, už se nebudu moct nikam posouvat a vypadat "slavnostněji".
    A kdo má na to taky mít každé ráno čas, že.:)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...