NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 7. ledna 2013

Drahý vs. Levný - PUDR

Někdy to tak prostě je. Stojíme a přemýšlíme, jestli si tak drahou věc můžeme dovolit, nutně potřebujeme nebo v neposlední řadě jestli za tu cenu bude opravdu tak kvalitní a jestli náhodou nenajdeme levnější alternativu. A pokud nejste zrovna dcerou ropného magnáta, tak asi většina z nás přemýšlí dost podobně.
Proto jsem se rozhodla napsat sérii článků, ve které chci porovnávat drahé produkty s těmi levnými, abyste zbytečně neutrácely peníze a nebo si naopak raději připlatily. No a prvním produktem bude pudr.

Pudr používá většina žen, takže je to celkem často kupovaný artikl. Já osobně pudry miluju a vyzkoušela jsem jich už spousty, takže si troufám tvrdit, že jsem konečně našla dva nejlepší pudry. Jeden je z levnějšího drogérkového sortimentu a za ten druhý si budete muset krapet připlatit.


Myslím, že tenhle pudr nemusím dlouze představovat, protože ho asi každá z Vás zná. Jsou ho plné blogy, všechny ho milujeme a používáme. A milujeme ho právě pro jeho úžasnou texturu, pro nádherně hebkou pleť po jeho aplikaci a úžasnou parfemaci. Bohužel má ale tenhle skvělý pudr i svá negativa (asi jako snad všechny věci). Mezi největší mínus patří podle mě jeho výdrž, která není delší než 3-5 hodin. Další problém nastává pro holky se suchou pletí, protože tam má pudr tendenci dělat šupinky. Poslední věc je podle mě taky dost zásadní, pudr totiž strašně rychle ubývá. Nevím jak to, protože si ho nanáším jen ráno a někdy odpoledne, ale po cca dvou měsících používání už jsem měla uprostřed vydřené kolečko. Pokud se tedy zamyslím a spočítám si, že bych si měla kupovat každé tři měsíce nový pudr za 150 ,-, tak mi asi vyjde výhodněji zainvestovat do dražšího pudru, který budu mít na rok nebo dva.



Druhý pudr je můj miláček a taky vám ho nemusím představovat. Je to můj každodenní pomocník a pokud mi za nějakou hodně dlouhou dobu dojde, dojdu si pro další. Četla jsem na něj převážně kladné recenze, ale našly se i ty špatné - u mě to nehraje roli, já bych ho obhajovala do roztrhání těla.
Pokud bych ho měla popsat, tak se jedná o krásně krycí pudr, po kterém máte zmatněnou a hladkou pleť. Nádherně zafixuje make-up, jeho výdrž je krásných 8 hodin a co je na něm nejlepší, že mi na mé suché pleti nevytváří nevzhledné šupinky a nedrolí se. Jediné jeho mínus je klasicky cena, přece jen je to pořád MAC za který si musíte zaplatit.



KONEČNÉ SKÓRE:

                    MAC Mineralize skinfinish       RIMMEL Stay Matte
výdrž                              1                           -                       0
parfemace                      0                           -                       1
pleť po jeho aplikaci      1                           -                       0
cena                               0                           -                       1
krytí                               1                           -                       0
gramáž/velikost             0                           -                       1
barevná škála                1                           -                       0
délka používání             1                           -                        0
zmatnění                        1                           -                        1   
                                      6                           -                         4

Nakonec vyhrává pudr od MACu, ale pokud od pudru nepotřebujete extra krytí nebo dlouhou výdrž, tak je Stay Matte skvělá a cenově dostupná alternativa. Takže už to nechám jen a jen na Vás, pro který pudr se rozhodnete a co preferujete...
Doufám, že Vám tenhle článek trošku pomohl a chtěla bych vědět, jaký další beauty výrobek byste příště chtěly porovnat? Rtěnku, tvářenku, stíny,....?

Krásný večer
LL*

22 komentářů:

  1. Ten MAC moc chci, já teď používám Stay Matte a matující pudr od Astoru, jako za ty peníze dobrý, ale občas bych potřebovala vyšší krytí a ještě rozsáhlejší zmatnění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem ho chtěla a fakt se do něj vyplatí zainvestovat:) A pokud potřebuješ vyšší krytí tak běž do něj :) LL*

      Vymazat
  2. moc pěkný článek, mám ten pudr Stay matte, ale pro mě je vhodný, protože se mi leskne T - zóna, takže ho používám jen na tuto oblast...jinak porovnat dále asi tvářenku, pak stíny a rtěnku :D

    http://brunettegirldiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super provedení článku Mac bych fakt ráda zkusila i přesto že pudry nepoužívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle duel se mi moc líbil, článek si pojala suprově :)) Stay matte je klasika kterou ozkoušela většina z nás a i já do té většiny patřím. Prostě velká paráda za málo peněz :) Alr ž si někdy našetřím, do MACU bych ráda zavítala

    OdpovědětVymazat
  5. Ten od MAC bych chtela moc vyzkouset tak uvidime:-)

    www.diarybylucinda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Hezky pojatý článek ;-) Příště bych uvítala porovnání rtěnek :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, ten MAC pudr mě dost zaujal. Mohla bys mi napsat, kde MAC věci kupuješ? Normálně v obchodě nebo přes nějaký e-shop...? Bojím se toho, abych nenarazila na fake, to mě zatím od nákupu drahé kosmetiky odrazuje.
    Ten pudr od Rimmel mám doma, ale zatím jsem ho ještě nenačala, protože dopotřebovávám Mattitude od Astoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, fake je u MACu nejrozšířenější, takže chápu, že máš obavy. Jinak já ho kupuju v kamenné prodejně v Praze. Pokud tě ale zajímají nějaké super eshopy nebo jak poznáš fake od pravého tak na to bude v blízké době článek :) LL*

      Vymazat
  8. Já bych si příště ráda přečetla o tvářenkách nebo rtěnkách. Článek se ti moc povedl :).

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych brala tvářenky nebo bronzery, v těch se vůbec nevyznám! Osobně používám, myslím, jen levné pudry, ale asi jsem měla štěstí, protože žádný jsem nemusela vyhodit, nějak jsem vždy trefila dobrý výrobek :-) A to jsem nikdy neměla ten Stay Matte!

    OdpovědětVymazat
  10. No jooo, tka já si teda konečně něco (možná zrovna tenhle pudr?) od MACu pořídím :D Nemůžu odolávat věčně :)) Bezva článek, já teď zrovna používám pudr od Inglotu, což je asi takový střed a vlastně mi dost vyhovuje.. ale stejně, čas na změnu :)
    A příště bych ráda buď tvářenky nebo rtěnky.
    Btw. jdu se zařadit mezi tvé pravidelné čtenáře, moc se mi tady u tebe líbí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořid si :D Je to fakt úžasná značka:) A jinak děkuju za pochvalu, taky se mi u tebe na blogu moc líbí!:) LL*

      Vymazat
  11. taky jsem pro mac :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  12. skvely clanek :) Samo, ze Stay matte mam ;) Ze bych se placla přes kapsu a vyzkosela Mac? ;)

    OdpovědětVymazat
  13. mne to aj tak príde že stay matte je lepší ta cena proste rozhoduje ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám krajkový od Dermacolu. Teď zkouším minerální make-up od ELFu a na ten pudr nepotřebuju vůbec

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím že u článků by se rozhodně hodilo vždy uvést i cenu obou produktů, takto vím, že je dražší, ale už nemohu posoudit, jestli si ho někdy v životě budu moct dovolit :) Jinak díky za info, podle netu se dá MAC pořídit už od 600kč (myslíte že je to origo? kolik stojí v prodejně? nemám s MAC zkušenosti), chci ho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten minerální stál 790,- , cokoliv minerálního takhle stojí. Pokud je to v nějaké akci například za 600,- na nějakém internetovém obchodě tak to nemusí být fake. Spíš je to zlevněný pudr jen u některých nekupovaných odstínů, například u moc tmavých.
      Podle mě je nejjistější si do prodejny prostě zajít :) LL*

      Vymazat
  16. Bohužel, patřím k těm co dělá šupinky :/ Mimochodem, tyhle duely jsou úžasnej nápad :)
    Jak dlouho trvá než se ´´prodře kolečko,, při používání toho od MAC? :) Přemýšlím jestli se vyplatí i v tomto ohledu :)

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji moc za toto naprosto velice zásadní srovnání :) Já jsem také hledala nedávno takové malinké alternativy k tomu pudru, který používám a nenašla jsem snad žádný kvalitní... Takže jsem musela najít cestu, jak ten můj starý a kvalitní pořizovat a jedna cesta se našla... Občas se totiž na těchto stránkách zde objeví slevový kupon do sephory, kde to mohu pořídit :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...