NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

středa 30. ledna 2013

Drahý vs. Levný - TVÁŘENKA

Ahoj všem,

jelikož měl poslední článek z této rubriky velký úspěch (a přečíst si ho můžete zde) rozhodla jsem se napsat pokračování. A čím jiným bychom měly pokračovat než tvářenkou. Stejně jako pudry jsou levné a drahé, tak i tvářenka může stát pár korun ale taky může přesáhnout i částku tisícovou. V dnešním duelu tvářenek se Vám možná bude zdát, že cenový rozdíl mezi porovnávanými subjekty není zas tak markantní, ale snažila jsem se vybrat tvářenky více méně dostupnější, než je například tvářenka od Benefitu za tisícovku.

Stejně jako je přirozené si zapudrovat make-up by mělo být přirozené si na make-up nanést tvářenku. Přece jen nám make-up vytvoří poměrně stejně barevnou pleť, která ale může působit trochu mrtvolně a bez života. V tomhle stádiu vytahujeme tvářenku a líčkům dodáváme svěží a zdravý vzhled. A je už zcela na Vás, jakou barvu nebo techniku nanášení zvolíte. Stejně tak můžete mít jen jednu tvářenku nebo jich mít stovky a každý den používat jinou. Mě osobně se třeba líbí mít tvářenek víc a následně je sladit s celkovým lookem. Pokud se ale barvou tvářenky shodnete i s barvou rtěnky či lesku, máte moji velikánskou pochvalu a uznání, jelikož já tuhle kombinaci barev bezmezně miluju.


Myslím, že Vám tuhle tvářenku nemusím dlouho představovat. Jelikož Bourjois tvářenky pochází ze stejné dílny jako tvářenky Chanel tak si troufám říct, že v poměru cena - výkon je to bezchybný kousek a neměl by chybět v žádné kosmetické taštičce. Další výhodou je velká barevná škála, která je až neuvěřitelná na drogérkovou značku. Když už si ji jednou koupíte, tak se do ni určitě zamilujete. Radost bude o to větší, když bude trvat několik měsíců a let, protože mi přijde, že tahle nezdolná tvářenka snad nemizí. Úžasné je taky balení tvářenky se zavíráním na magnet, který mi dost ulehčuje práci a dává oddech mojí nové manikúře. Co mě trošku mrzí je výdrž, která ač jsem četla že je super, mi super vůbec nepřipadá a cca po 5-6 hodinách už na tvářích nemám v podstatě nic. Ale za cenu kolem 250 ,- ji to ráda prominu. Nejroztomilejší věcí je ale stejně pro mě maličkatý kartáček, který já sice nepoužívám, protože je moc drsný, ale na cestování bude ideální. Malý detail na závěr - přijde to jen mě nebo je ta tvářenka opravdu tak malinká ?


S touhle tvářenkou se dostáváme do trošku jiné cenové kategorie, ale přece jen do nějaké té snesitelnější než je  například zmiňovaný Benefit, Nars, Chanel,... Přímo tahle je v odstínu dame a tváří se pěkně jemně a nevýrazně. Když ale nanesete druhou vrstvu a štětcem trošku přitlačíte, rázem je tvářenka velmi intenzivní a pigmentovaná. No a z jemné barvy se stane krásně tmavě růžová. Co se týká balení tak tady to není žádné překvapení ale klasické macovské černé balení. Bohužel MAC balení mění jen zřídka a to v rámci limitovaných kolekcí, takže pokud se Vám tenhle minimalistický černý vzhled nelíbí, máte nejspíš smůlu. V čem ale smůlu mít nebudete je výběr barev, který je zase velmi rozmanitý. Z čeho si taky můžete samozřejmě vybrat jsou buď tvářenky pudrové nebo krémové. Je sice pravda, že těch krémových odstínů není tolik, ale taky Vás to nijak neomezuje. Co asi většinu zajímá je cena, která je něco kolem 500,-. Pokud to tedy vezmeme z čistě matematického hlediska, tak za jednu tvářenku  MAC máte dvě tvářenky od Bourjois. Zase ale na druhou stranu, pokud Vám stačí jedna, dvě nebo tři tvářenky, určitě se vyplatí do ní investovat.


KONEČNÉ SKÓRE:
                              tvářenka Bourjois                     tvářenka MAC
výdrž                                  0                         -                  1
parfemace                          0                          -                  0
cena                                   1                         -                   1
existence třpytek                 0                        -                    1
gramáž/velikost                   0                        -                    1
barevná škála                     1                        -                     1
délka použití                       1                        -                     0
obal                                    1                        -                    0                     
                                          4                         -                    5

Jak můžete vidět z konečného skóre, výsledek je opravdu těsný. U tvářenek podle mě hodně záleží, kolik do ni chcete investovat. Co mě ale překvapilo byla gramáž tvářenky od Bourjois. Ona má totiž pouze 2,4g za to MAC má 6g. Takže pokud si to spočítáte, tak Vás tvářenka od MAC vlastně vyjde i levněji.
No a klasická otázka závěrem, jak se Vám srovnání líbilo? A jaký další produkt si mám vzít příště na paškál? LL*
                

26 komentářů:

  1. To je vážně vtipný s tím, že pokud se porovná gramáž, tak je vlastně MAC levnější :)) Mně se líbí oboje :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ou, gramáž u MAcu je tak velká? No to se pak vyplatí!

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, super, jen nevím, jestli lze objektivně porovnávat tu gramáž, resp. dávat za ni body...Burjois má sice méně, ale vydrží mi asi do konce života :-D MAC má sice více jak dvakrát tolik, ale rozhodně dvakrát déle nevydrží...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš pravdu....při tom porovnání jsem brala v potaz čistě gramáž psanou na krabičkách :)

      Vymazat
  4. obidvoje sú pekné ;) neviem posúdiť ktorá je lepšia...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem závislák na tvářenkách :) A dovolím si podotknout, že ty Bourjois se mi povedlo spotřebovat už téměř 2! Jsou velmi jemné, rozjasňující a je jich třeba hodně, aby byla vidět barva_aspoň ty odstíny, které jsem měla. Jen tak z hecu jsem si v obchodě "vše za 10" koupila zářivě růžovou tvářenku(do takové barvy se mi nechtělo investovat, ale je dobré ji mít) a světe div se, pigmentace i výdrž skvělá, jen to s ní nepřehnat. Ale má ošklivý obal a i to se počítá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono se to někdy takhle stane..že si člověk koupí něco ,,no name" za směšnou cenu a nakonec je mile překvapený, že je to tak úžasný! :)

      Vymazat
  6. Já teď mám tvářenku od Dermacolu, která byla také levná a je naprosto super, pigmentace a výdrž je suprová :).

    OdpovědětVymazat
  7. Tvářenku od Macu strašně chci, ale jelikož je dražší, pořád váhám, jestli do ní tolik investovat ://

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě se to vyplatí:) A pokud do ní budeš investovat a koupíš si jednu, kup si rozhodně nějakou, kterou můžeš nosit naprosto ke všemu :) Uvidíš, že už ji pak nedáš z ruky

      Vymazat
  8. Na tvářenky MAC jsem slyšela už tooooliko chvály :)) už už jsem se jí chystala koupit (kvůli té výdrži :)) a pak jsem našla tvářenky CARTRICE, které vydrží snad stopadesát let na obličeji a stojí asi 90 kč... Bohužel mají jen 6 odstínů ale když si koupíš třeba 2, tak už se taky dají míchat :D :D

    OdpovědětVymazat
  9. Na bourjois mi štve taky ta výdrž na tvářích, ale jinak je téměř nevypotřebovatelná :D

    OdpovědětVymazat
  10. mne se libi obe :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  11. Ta gramáž mě dostala... šla bych do té od MAC ;) :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hodně mě překvapuje, že píšeš, že tvářence Bourjois odpouštíš za cenu 250 Kč malou výdrž. Já si myslím, že malá výdrž se dá odpustit levné tvářence za 50 Kč. Bourjois tvářenky jsou podle mě hrozně přeceňované a myslím si, že i předražené. Malý roztomilý štěteček je v balení úplně k ničemu a vlastně ani neznám žádnou ženu, která by ho k líčení používala. Navíc se mi tvářenky špatně chytají na štětec, musím opravdu hodně a několikrát přitlačit, abych z produktu dostala nějakou barvu. Měla jsem 3 odstíny tvářenek, dva jsem vypotřebovala úplně i když často čtu, že jsou tyto tvářenky nevypotřebovatelné. Pro mě je tento produkt velkým propadákem, bohužel.
    S tvářenkou od Macu nemám žádnou osobní zkušenost, ale někdy v budoucnu jí ráda vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je pravda, že už si další tvářenku od Bourjois nekoupím. Ale jsem ráda za tuhle. Nevím jak dlouho mi bude trvat, než ji vypotřebuju, takže uvidíme, co je na jejich nevypotřebovatelnosti pravda. Jinak co se týče zmiňované ceny, je to z toho důvodu, protože mi přijde, že Bella Bamba za 950,- vydrží úplně stejně jako tahle od Bourjois, proto říkám, že v poměru ceny téhle a od Benefitu je to odpuštění hodné.:)

      Vymazat
  13. Já bych asi volila Mac, jinak máš odemě mailík :_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho taky volím :D Jinak jsem ti odepisovala, ale teď na to koukám a neodeslalo se to, tak to zkusím znovu :)

      Vymazat
  14. Tak to je parádní srovnání, hodí se mi, jelikož MAC tvářenky si chci pořídit, zkušenost s nimi nemám, s Bourjois ano a celkem souhlasím s tvými poznatky..Tak díky moc za srovnání:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš vůbec zač:) Jsem ráda že se tyhle srovnávací články líbí.. Jinak určitě tvářenky MAC vyzkoušej, jsou jedny z nejlepších :)

      Vymazat
  15. Srovnání super, já tvářenky nepoužívám -_- :D

    OdpovědětVymazat
  16. No já nemám ráda, že MAC testuje na zvířatech, právě z toho důvodu upřednostňuji Nars.. ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Parfemace u bourjois nula ? :-O vždyt uplně nádherně voní, já ji dokonce cítím aji po nanešení na obličeji :-O

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...