NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 22. ledna 2013

Že bych konečně našla ideální make-up?

Dnes jsem tak přemýšlela a říkala si, že už tu dlouho nebyla nějaká recenze. A jak jistě všechny víte, na ostatních blozích právě recenze miluju, takže je celkem překvapením, že je poslední dobou nedělám.
Zrovna v půlce myšlenky mě z přemýšlení vytrhlo zazvonění u dveří. Šla jsem otevřít a stál tam usmívající kurýr a podával mi balíček s objednávkou z Avonu. Úplně bych na něj bývala zapomněla! Netrpělivě jsem se k balíčku vrhla a prohlížela jeho obsah. Produktů bylo opravdu požehnaně a strašně jsem se těšila až je všechny vyzkouším.
Prvním a zároveň největším zklamáním byla paletka stínů, na kterou jsem se paradoxně těšila nejvíc. Stíny jsou sice v krásné obalu, ale funkčnost stojí za prd. Pigmentace nulová, při stínování se smazávají a výdrž snad ani nestojí za řeč. Ale o tom možná jindy.. Dnes jsem se chtěla bavit o make-upu, který jsem v balíčku našla vzápětí a hned jsem ho pracovně nazvala superultraúžasným. Víte dobře, že pořád sháním a hledám dokonalý make-up , který by splňoval vše, co od make-upu požaduji. Proto jsem chtěla zkusit i tenhle z Avonu. Říkala jsem si, že za 69,- je to skvělá koupě a i kdyby nestál za nic, vyhozené peníze mě mrzet nebudou. Jojo zase jsem se spletla...
Vím, že někdo z Vás kosmetiku Avon nemá rádo. Nechci ji tady nějak obhajovat, to vůbec ne. Spíš mi přijde, že Avon má, stejně jako většina kosmetických firem, jak ty špatné produkty tak naopak i ty úžasné, které si prostě budu objednávat pořád dokola. No a tím se dnešním dnem stal i tenhle make-up.


Objednala jsem s ho v odstínu ,,nude" a když mi přišel, upřímně jsem se vylekala. Přece jen je dost světlý, takže jsem si v duchu říkala, jak ho budu muset míchat s match perfection od Rimmelu (protože ten je naopak moc tmavý). Když jsem ho ale poprvé zkusila na ruce, během chvilky o malinko ztmavl a přizpůsobil se barvě kůže. To bylo první milé překvapení.



A pak už jsem se nestačila divit. Make-up nádherně voněl (trošku po karamelu) a po jeho rozetření jsem měla tak hebkou pleť, že to snad ani není možný. Takhle hebkou pleť nemám ani po nanesení minerální báze od Elfu. A to je co říct.
Další naprostá bomba mě čekala v podání konzistence. Je tak úžasně krémová, že se skvěle roztírá, na obličeji nesedí ale krásně se do něj zapracuje a co je nejhlavnější, nevytváří nevzhledné šupinky. Takže ideální pro moji suchou pleť. Pokud ale máte mastnou pleť, tak na něj zapomeňte, byly byste jak diskokoule.


Co mi přijde jako fajn třešnička na dortu je balení. Plastovou lahvičku nahradila lahvička skleněná a jako dávkovač je tu praktická pumpička, která toho ,,vypumpne" docela málo, takže si snadno můžu korigovat množství. Pro mě to znamená ušetření produktu, jelikož je mou každodenní rutinou si vylít zbytečné množství make-upu (zvlášť u revloňáckého color stay, ve kterém chybí pumpička). Hmotnost je klasických 30 ml.

Jediné jeho mínus je krytí. Díky své krémové konzistenci toho make-up moc nezakryje a jeho krycí schopnost bych pro představu označila za mírnou až střední (hodně mírně krycí). Což je pro mě malá nevýhoda, ale řeším to klasicky korektorem, takže žádný velký problém se nekoná. Jediné, co Vám zatím neřeknu je výdrž, protože mám teď trochu volna a líčím se spíš jen na odpoledne, popřípadě na večer. Ale za pár dní mi zase začíná práce, takže to bude ten pravý zátěžový test a uvidíme, jak obstojí. Říkám si ale, že pokud by vydržel tak, jak má a jak chci, asi by se tenhle make-up zařadil mezi mé favority. Bohužel ale vhledem k jeho nízkému krytí to pořád není ten můj ideální a dokonalý make-up, takže prostě musím hledat a zkoušet dál....

A teď mi řekněte, jak jste na tom s kosmetikou Avon Vy? A co říkáte novému make-upovému objevu? LL*

19 komentářů:

  1. Tak tenhle článek mi mluví z duše! Včera mi tady ten miláček přišel domů, taky v odstínu nude, i když jsem trošku tmavší, tak v zimě strašlivě blednu. No a musím říct, že je naprosto dokonalý. Sametová rozzážená pleť, příjemná vůně, skvělá konzistence, jen to krytí je nižší, ale korektor to jistí. Ale musím říct, že mi na tváři vydržel netknutý po celý den a teď večer jsem ho odličovala stále jednolitou vrstvu, což se většinou nestává. Jakýkoli jiný make-up mi zmizí během dne z některých částí obličeje, ale tehle ne. Dokonalost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, nečekala bych, že budeš hodnotit takhle kladně. Ne že bych byla proti Avonu Oriflamu a podobným zaujatá, ale makeup bych si asi sama z vlastní iniciativy neobjednala. Tak jsem ráda za tenhle článek, který mě trošku navnadil :))

    OdpovědětVymazat
  3. ten musí byť fakt super ;) toto by som od avonu nečakala :))



    P.S.: je u mňa GA alias pozvánka

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, ano, anooo! Moc ráda čtu tuhle recenzi, protože jsem si ho taky objednala a čekám od něj přesně to, co popisuješ. Chtěla jsem make-up pro takové ty lepší dny, kdy nepotřebuju extra krytí :) Teď se teda těším ještě víc, děkuju za tenhe článek :)

    not-a-perfect-girl

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem kdysi od Avonu taky objednávala, ale teď už moc ne:( Makeup vypadá super:)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k super koupi :-) Make-up mě podle popisu docela zaujal. Ani to nízké krytí by mi nevadilo, nemám co zakrývat :o) Ale mám smíšenou pleť a fakt nerada se lesknu. Tak ať ti slouží dál :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dostala jsem ho jako dárek od Avon Lady, bohužel netrefila odstín, tak jsem podarovala maminku přítele... jsem ráda, že jsem jí nedala nějakou hrůzu :-D Jinak Avon mám ráda a je mi jedno, že tolik lidí katalogovými značkami pohrdá :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně už taky došel. Jak jsem čekala,že to nebude možná moc stát za to, byla jsem velice mile překvapená... Dobře roztíratelný, pěkně kryje..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato koupě stála rozhodně za to. Já si ho koupila v nejsvětlejším odstínu a když jsem ho viděla, myslela jsem si, že bude moc světlý, ale krásně se přizpůsobil.

      Vymazat
  9. Taky mám tenhle odstín, je super :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já už několik let používám makeup jen z Avonu a nemůžu si stěžovat, ale tenhle je nejlepší, jaký kdy měli v nabídce, krásně voní a vydrží docela dlouho. U mě je to kolem 10 hodin, ale docela rychle se mi setře z nosu, ale to teď v zimě bude spíš tím, že pořád musím smrkat :D nejhorší je naopak makeup Magix cashmere finish - příšerně hrudkovatý, oranžový a víc, než makeup z něj teče voda.

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem na této značce vyrůstala a byly časy, kdy jsme doma měli všechno jenom od avonu :D. Když jsem začala blogovat, tak jsem začala poznávat i jiné značky, takže vím, že avon není zas tak skvělý jak jsem si vždy myslela, ale je to prostě můj kosmetický začátek, na který se nezapomíná :).

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,

    tento make-up také znám. Používala jsem ho hlavně v zimě, kdy jsem měla hrozně suchou plet a vše mě hrozně dráždilo. Tento makeup mi plet zklidnoval. Byl naprosto fantatický, mají velký výběr světlých odstínů.

    OdpovědětVymazat
  13. Ohledně Avonu s tebou naprosto souhlasím! Někdo je k němu až moc kritický, ale přitom má stejně jako jiné firmy jak dobré tak špatné produkty! Já mimo jiné miluju od Avonu laky na nehty a tužky na oči a pak ještě rtěnky a lesky, protože mi většina rtěnek vadí chuťově i vůní, což ty od Avonu ne. Já make-upy nepoužívám, ale teď jsem si za 1 Kč pořídila od Avonu BB krém, tak jsem na něj zvědavá.

    Jakou paletku sis koupila a nevyhovovala ti? To jen abych věděla, co si nepořízovat a nebo ji už třeba mám, ale naopak mi vyhovuje!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc světlý make up? To se mi ještě nestalo... :D

    OdpovědětVymazat
  15. Make-upy a celkovo kozmetika od AVONU je skvelá ;) ..a presne tento make-up patrí medzi moje obľúbené :))

    Beperfectissimple

    OdpovědětVymazat
  16. jaký má podton tenhle odstín ?:)

    OdpovědětVymazat
  17. Mám tento istý odtieň a vždy som mala problém nájsť "ideálny" make-up no tomuto naozaj nemám čo vytknúť,prehovorila si mi z duše :) narazila som na tvoj blog náhodne no si mi veľmi sympatická preto máš môj palec hore :)

    OdpovědětVymazat
  18. Moj pleť tenhle make-up taky miluje! Skutečně mi pleť zklidní, když cítim svědění pleti. Nanesu make-up a najednou je zklidněná :) hlavně mi krásně sjednotí pleť, dodá ji příjemnou barvu a má úžasně světlé odstíny. Mám odstín nude a sedí mi moc hezky - naprosto akorátní :). Sice jsem taky podobný tmavý typ jako ty, ale pokožku mám dost světlou, spíš bledou do neutrálního podtonu (jindy si připadám víc růžová, jindy víc béžová) a make-upy v drogeriích jsou na mě moc tmavé i ty nejsvětlejší. No tohle je stejně můj nejlepší make-up, co jsem kdy vyzkoušela. Co se týče lesku - mám mastné čelo a po pár hodinách se lesknu, ale to mi dělají všechny make-upy i ty matující a obávám se, že mi s tím nepomůže nic :)
    Zatím mi katalogové make-upy a BB krémy seděli co se týče odstínu moc hezky, tak asi zůstanu u katalogových make-upů :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...