NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

neděle 17. března 2013

Já a moje fóbie z kadeřníků

Konečně jsem si to přiznala. A to dokonce veřejně - mám fóbii z kadeřníků i kadeřnic, potažmo kadeřnických salónů. Vím, že od ženy to bude znít poněkud divně, ale můžou za to všechny špatné zkušenosti a možná i fakt, že jako malou mě stříhali ,,na kluka", takže jsou pro mě dlouhé vlasy prioritou. Netvrdím ale, že mám nějaké ultra dokonalé a zdravé vlasy, ale když sakra řeknu kadeřnici, že chci ostříhat pouze konečky a odcházím skoro s ježkem, tak se na mě nezlobte, ale to je trochu moc. Mám tím na mysli, že já myslím a vidím centimetr jako centimetr, ale kadeřníci vidí centimetr jako deset centimetrů. A v tom bude ten problém.
No, možná si po tom úvodu řeknete, jak to, že ještě nechodím s vlasama až ke kotníkům, když se kombinaci nůžek a kadeřníků vyhýbám. Ale nebojte, nestříhám se sama. Díky bohu jsem totiž našla perfektní alternativu mezi domácím stříháním a salonem. Jednoduše a stručně mám za kamarádku úžasnou kadeřnici,která je ochotná mě ostříhat v pohodlí domova a centimetr opravdu vidí jako centimetr. Další výhodou je komunikace mezi námi během stříhání. Snadno a přesně se domluvíme, jak a kde střihnout a při stříhání si i báječně popovídáme. A když už na mě nemá čas nikdy jindy než ve své pracovní době, už mi nedělá problém jít za ní do salónu a opravdu už neusedám do křesla se strachem, ale naopak si to celé užívám a plně se vkládám do jejich rukou. Bonusem je masírovací křeslo a mé myšlenky, jak asi budu vypadat s novým účesem, který vím, že se jí zkrátka povede. A peněz, které tam nechám mi poprvé v životě není líto.
Takže bych řekla, že právě ona kamarádka mě svým zvláštním způsobem vyléčila z fóbie a dokonce ve mě i potlačila hrůzostrašné vzpomínky na její kolegyně z let minulých. Takže jsem ji vděčná a myslím, že ani neví jak moc. Dokonce i teď o to víc, když tenhle článek píšu s perfektně ostříhanou hlavou, přičemž mě opravdu jen zbavila ošklivých roztřepených konců a dodala tak mým vlasům nový nádech zdraví.
A tímto článek chci i sobecky a zcela nenápadně podotknout, že mám nové vlasy a to i s barvou, která je laděná do hodně tmavě hněda. Protože změna je život, A nebojte, o fotku nových vlasů rozhodně nepřijdete v rubrice můj týdenní look den po dni.

A jaké jsou Vaše zkušenosti s kadeřníky?

P.S.: Dnes nebo zítra pro Vás natočím video o narozeninových dárcích.

23 komentářů:

  1. to ja mam taky :) vyzkousej treba toni&guy ! za ty penize to stoji!

    fashion & beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to stejně jako ty! Mě osobně připadne, že pravděpodobně jsme každý jiné národnosti a ač se to zdá, že mluvíme stejnou řečí, tak výsledek tomu nikdy neodpovídal :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám naštěstí dobrou kadeřnici, ke které chodím už několik let a jsem spokojená :)

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Bojovala jsem dlouho s kadeřnicemi, teď už mám skvělou...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem na tom úplně stejně. :) také mám špatné zkušenosti z dětství, kdy mě nechali stříhat ,,na kluka" a poté pár nemilých vzpomínek na jeden salon, odkud jsem vždy chodila nešťastná. Poté jsem ale našla tu pravou kadeřnici a už dvanáct let jsem nebyla jinde. Sice je to teď těžší, že jsem se odstěhovala na druhý konec republiky, ale vždy když jedu domů, nechám se u ní i ostříhat. za ty roku už přesně ví, jak to chci ostříhat, většinou už nemusím vůbec nic říkat, hezky si u toho popovídáme a ještě je to nejlevnější kadeřnice široko daleko.

    OdpovědětVymazat
  6. Jenže když kadeřnici řekneš, že chceš ostříhat konečky, tak oni to prostě berou tak, že ti ostříhaj ty zničený konce,takže ve finále to není 1 cm, ale třeba právě 10 ;) Jinak taky,jsem byla občas nespokojená, ale ted už jsem našla kadeřnici,která mi to pokaždé udělá tak jak chci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já bohužel takovou kamarádku kadeřnici nemám.Že ke kadeřnici přicházíte s představou a od ní s něčím jiným to pominu, ikdyž jsem z toho nebyla vždycky úplně štajch, ale já nesnášim když mi někdo sahá na vlasy a tak to bylo vždycky utrpení-jsem prostě magor.Tak jsem to vyřešila a střihám se sama a zatím to dopadlo vždycky líp než u tý kadeřnice.
    Ale teď je docela hodně prezentováno, že když nejste s účesem spokojené, tak jí to prostě nemáte platit, takže je spokojený asi každý 5.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mám z nich fobii :D už tam snad nikdy nevkrocim ...mela jsem vlasy pod ramena celkem dost, rikam centimetr fakt malinko a ona mi to ostrihala nad ramena takovej kus?!!!!!!

    http://nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. my máme takovou rodinnou kadeřnici dá se říci :) chodí k nám taky domů, ostříhá nás jak chceme a opravdu bere centimetr jako centimetr.. jsem s tím a s ní nadmíru spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  10. já mám kadeřníka a jsem s ním moc spokojená, myslím, že přesně ví, co mi bude slušet, jak barva tak střih, takže nikdy jsem neodcházela nespokojená

    OdpovědětVymazat
  11. já mám taky fobii:D jednou mě ostříhala jedna tak strašně, že jsem berečela ještě tři dny a od tý doby je to boj:D občas sem to migla sama, nebo mám kamaráda a kamarádku co se vyučili kadeřniky, těm bych se svěřila, jinak nikomu

    OdpovědětVymazat
  12. Teda teda ... já mám kadeřnici mamči kamarádku takže to spojíme vždy s kafíčkem a pokecem.. tudíž já kadeřníky.. respektive tu svou, zbožňuji :D :)

    OdpovědětVymazat
  13. Víš, že jsem to měla docela podobné? Ono se neníčemu divit, když jde člověk ke kadeřníkovi, poručí si zarovnat konečky a vrátí se s vlasy o 10 cm ktašími...:D

    OdpovědětVymazat
  14. něco podobného se mi kdysi taky stalo a taky se mi pak už ke kadeřnici nechtělo. Ale našla jsem si takovou mladou slečnu, která je super :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mám to podobně jako ty... Jednou jsem šla ke kadeřnici, měla jsem vlasy do půlky zad..chtěla jsem pouze zkrátit konečky a domu jsem šla naštvaná a s brekem a s vlasy po ramena..:(( Takže u mě to také vyřešila kamrádka..jak na stříhání, tak na melíry, protože se mi nikdy žádná kadeřnice netrefila do vkusu tak,jak to chci právě já :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tiež mám podobnú zlú skúsenosť. Našťastie sa mi podarilo nájsť šikovnú kaderníčku, ktorá vie, že má skrátiť vlasy o tri centimetre a nie palce...

    OdpovědětVymazat
  17. To mi povídej, jen jednou v životě jsem chodila ke kadeřnici, která mě dokázala ostříhat tak jak jsem chtěla, bohužel šla na mateřskou, a od té doby nemohu žádnou jinou lepší najít.:) Radši půjdu ke kadeřnici na několikrát, než aby mi najednou ustřihla půlku vlasů:)

    OdpovědětVymazat
  18. Vím oc myslíš. Taky mám úžasnou šikovnou kamarádku kadeřnici, bohužel bydlí daleko :( vždycky když jdu ke kadeřnici tak úzkostně sleduju každý pohyb nůžkama :D jako malou mě vždycky násilím zatáhli ke kadeřnici a na ježka, vždycky jsem to obrečela, vypadala jsem jak dementek :( :D takže si na dlouhých vlasech zakládám a ani moc dobře nemusím, když mi na ně nekdo sahá

    OdpovědětVymazat
  19. Přesně tak .. Nenávidím holiče. Vždycky mi ustřihnou kus vlasů s tím, že to bylo moc zničené (blbost) a vyfoukají mi vlasy do úděsného účesu, ale fakt všichni stejně. Přes velký kulatý kartáč do objemu a konečky vytočit ven. Co to je toto :D Vždyky se mi chce brečet. Jdu tam s vlasama pod prsa s normálním účesem ve kterém nevypadá moje hlava jak meloun a odcházím s vlasama po ramena s něčím neskutečným a s malém brečím a všichni mi říkají jak mi to super ostříhali a já na ně třeštím oči :D

    OdpovědětVymazat
  20. Moje kadeřnice si také vždycky přihodila tak o tři centimetry víc, než jsem řekla, navíc nikdy nepochopila co za účes chci, tak jsem se začala stříhat sama v pohodlí domova, což asi není úplně nejlepší :D, takže teď to nechávám být, ať si rostou a pak udělám pořádný střih, až to budou opravdu potřebovat, zatím jim musí stačit veškeré výživy, které jim dopřávám :D :).

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...