NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pátek 1. března 2013

Ta barva je jak pro starý báby!...

...aneb časy se změnily mami, a výrazné rty jsou v kurzu


Asi bych se měla přiznat bez mučení, že rtěnky byly pro mě dřív velkou neznámou a byla jsem spíš zastáncem lesků. A to lesků bezbarvých, převážně. Sice jsem sem tam měla nějaký růžový, ale tím to skončilo. Myslela jsem si totiž, že rtěnky, ještě k tomu výrazné, patři pouze do módních časopisů nebo na červený koberec. Když se tak nad tím zamyslím tak je to možná i výchovou, protože moje mamka mi vždy vtloukala do hlavy, že výrazné rty nosí pouze ženy v pokročilém věku a na mladou holku se hodí pouze decentní odstíny růžové. No a já neznalá jsem ji slepě věřila a poslouchala. Vlastně se celý můj make-up skládal jen z make-upu, pudru a trošku tvářenky, řasenky a malého množství lesku (decentního samozřejmě). A do určité doby mi to takhle stačilo. Ale přece jen lidi se mění a hlavně stárnou, tím pádem mají čím dál tim víc svoji hlavu a už si tak od maminky nenechají kecat do života. Moje ,,rebelství" v tomhle směru začínalo u výraznějších očí, hlavně u stínů. Sem tam jsem se tedy osmělila a na očích vykouzlila něco, co se vzdáleně podobalo kouřovému líčení. Ze začátku jsem sice musela čelit máminým výhružným pohledům a narážkám, že mě to dělá starší, ale vše sem přetrpěla a máma si tak nějak zvykla. A já vlastně taky. Uvědomila jsem si, že líčení skrývá neuvěřitelně možností, jak žena může zdůraznit to, co je na ní krásného a naopak potlačit to, s čím není úplně tak spokojená. A hlavně jsem si uvědomila nejdůležitější věc, že díky líčení může žena vypadat každý den jako jiný člověk a dokonale tvář sladit s oblečením.
Co se ale týče rtěnek jako takových, s těmi jsem pořád kamarádka nebyla. Sice jsem experimentovala se stíny a někdy i odstíny tvářenek, ale pořád jsem se držela nahých rtů. Připadalo mi to přirozenější a ani ve snu by mě nenapadlo, že mi například tmavě červená může slušet. No, mě totiž ani nenapadlo, že bych si ji kdy vzala. A nedejbože na denní nošení! Ale se zrodem blogu se všechno, co jsem doposud o líčení věděla, zlomila a změnilo. Líčení a šminky se najednou staly mou vášní, začala jsem hltat blogy a videa a s nesmírnou chutí jsem se učila stále nové a nové věci. A mezi ty (pro mě) nové věci taky patřily i rtěnky. Nejdřív jsem samozřejmě začínala u těch s růžovými tóny, přece jen jsem na ně byla zvyklá v podobě lesku a nejsem až tak přizpůsobivý člověk abych hned začala nosit rudou. No ale i na tu došlo. Protože po čase už se mi všechna ta růžová nějak přejedla a okoukala a já chtěla víc. Nehledě na všechny fotky v magazínech a na blozích, kde byly výrazné rty trendy a vypadaly prostě fantasticky.
A tak jsem to zkusila. Nejdřív první, tmavě růžovou. A ejhle, zalíbilo se mi to natolik, že jsem si koupila další tmavou. A pak další. A další. Až do teď, kdy to pořád pokračuje a já už si ani světlé rtěnky nekupuju. Je to i z toho důvodu, že pokud mám výrazné oči, rty zahaluju do průhledného lesku a naopak když mám výrazné rty, na oči dám řasenku a maximálně slabé linky. Prostě nemám ráda tmavé rty a tmavé oči, nelíbí se mi to. A co dál oceňuju u tmavých rtěnek? Že je to tak rychlé líčení, stačí jen řasenka, konturka a rtěnka. A je hotovo. Vlastně to dospělo až do takového stádia, že jsem tmavými rtěnkami mírně posedlá a pořád hledám nové tmavé odstíny všech barev. A nechci znít nijak namyšleně, ale myslím, že mě jakožto tmavému typu tmavé rtěnky sluší a vykouzlí ze mě trochu tajemnou a nevypočitatelnou ženu.

Takže holky, dámy, slečny, ženy, zapomeňme na předsudky z dob minulých, kdy výrazné rty byly ,,pro staré báby" a vzpomeňme si, že výrazné rty byly, jsou a budou v módě a je nejvyšší čas je alespoň vyzkoušet a probudit tak tu šeď z českých ulic. A nebojte se, že byste v tom byly samy, protože už těch tmavých rtů na českých ženách je vidět daleko víc. A jako třešničku na dortu můžete brát i fakt, že tmavé rtěnky dělají hezčí a bělejší zuby a ženu tím víc atraktivnější. A to přece za to stojí, ne?

20 komentářů:

  1. Tos napsala moc hezkyyy :) je pravda, že já se výrazných rtěnek bojím... a moc je nenosím... raději si udělám výrazné oči :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. true. ja sa v krvavocervenych, oranzovych ci tmavofialovych perach priam vyzivam :D a nepoznam skoro nikoho v mojom veku co by to tak nosil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já se také bojím vyrazných barev na rty, ale vypadá to moc krásně:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denisko rozhodně se neboj a běž do nich, jsi stejný tmavý typ jako já, takže tobě budou slušet určitě taky, chce to jen vyzkoušet:)

      Vymazat
  4. Nádherně napsané :)
    Já osobně mám respekt z výrazných rtěnek, protože jsem strašná "běloba" a přijde mi, že je tmavší odstín na mě strašně, ale strašně výraznější, než u ostatních žen a dívek se světlou pleťí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:) Jinak právě na bělejších holkách jsou výrazné rtěnky o to hezčí, protože je to úžasný kontrast. Zrovna nedávno jsem se o tomhle případu bavila s jedním kamarádem a ten mi říkal, že čím je holka bělejší, tím víc se mu líbí pokud má výraznou rtěnku. Takže se toho opravdu neboj. Jde jen o to překonat počáteční strach a ostych :) Ale věř mi, výsledek stojí za to.

      Vymazat
  5. nosím pouze výrazné rtěnky, jsem docela bledá, tak aspoň rty ať jsou jasné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem také tmavovlasá, tudíž mi tměvé rtěnky taktéž sluší :-) Já to mám ale přesně obráceně - dříve jsem nosila snad jen výrázné červené odstíny, teď mám ale nějaké růžové období :D Je pravda, že velká část slečen se výrazných barev bojí. Ale jakmile ten strach člověk jednou překoná...stanou se výrazné rtěnky doslova jeho vášní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne presne presne! Jak ctu tvuj komentar tak jen kyvu hlavou jak blbec a souhlasim se vsim :D proste kdyz jednou ,,pricichnes,, ke kouzlu tmavych rtenek, uz se jich nezbavis :D

      Vymazat
  7. Já se bojím výrazných rtěnek , jelikož jako blondýna mohu působim lacině:-( achjo...

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si na výrazné rtěnky dřív netroufla, teď jsem je začala nosit.. :) A zrovna včera mi mamka říkala, že je to až moc výrazné a že ke mně to nejde..:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde hlavně o to, jak se v té rtěnce cítíš ty Peti:) Samozřejmě maminky jsou k nám extrémně kritické, protože mají trochu jiný metr - přece jen, jsem jejich děti. :)

      Vymazat
  9. Souhlasím, experimentovat se má, když na to má člověk léta, takže kdy jindy než teď?

    OdpovědětVymazat
  10. Já si myslím, že je to hlavně blok tady v Čechách... já taky miluju výrazné rtěnky, ale vyrazit si s tím na ulici chce často docela velkou kuráž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím, že celkově Česká republika je kapitola sama o sobě, ať už se jedná o výrazné rty, styl oblékání nebo jen zásobovanost obchodů. Je to prostě katastrofa a nechápu, že jsme se ještě nic nenaučili. Snad jednou..

      Vymazat
    2. souhlasím,že je to u nás o dost konzervativnější, myslím, že v oblékání jsme se trochu polepšili, ale extravagance se tu holt moc nenosí...a taky jsem si začala zvykat na výraznější rty! .)

      Vymazat
  11. Ach ty maminky! Já mám podobnou zkušenost. Taky mi máma říká, že se ke mě tmavé rtěnky nehodí ( a to mi bude 32 :-D). Jenže tam je to spíš způsobené tím, že mám hodně plné a výrazné rty a dost velkou pusu, takže je na mě ta tmavá barva ještě výraznější a máma má tím pádem pocit že to na těch velkých rtech na běžné nošení vypadá moc výrazně. Vždycky jsem spíš byla na lesky a decentnější rtěnky, ale jak jsou teď hitem právě výrazné rtěnky, tak jsem je začala nosit a docela dobrý!

    OdpovědětVymazat
  12. můj přítel úplně nesnáší, když mám výraznou rtěnku, takže mám smůlu :(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...