NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 20. května 2013

Dopřejte své pleti oddychový čas...

...aneb víkend na chatě :)

Většina žen, dívek či slečen se maluje poměrně často, ne-li denně. Samozřejmě se to nevztahuje na nás všechny a záleží to také i na místě bydliště, jestli pracujete doma nebo ne, jestli ráno stíháte, jestli Vás to baví, jestli to nepotřebujete atd atd. Těch důvodů je zkrátka spousta. Ale o tom, kdo a kdy se maluje dnešní článek nebude. Bude naopak o tom, proč dát své pleti jednou za čas ,,dovolenou" a dopřát ji plnou nálož vitamínů a hydratace bez jakýchkoliv líčidel. A to jsem přesně tenhle víkend udělala:)

Na Instagramu jste moji vidět moji fotku před odjezdem na zmiňovanou chatu. Chata je přítelova a nachází se cca 100km od Prahy v malé vesničce nedaleko Tábora. Těšila jsem se na pohodový leč učící víkend s přítelem a jeho rodinou a na ten klid, který obecně na vesnicích panuje.


Je zvláštní jak může být život ve velkoměstě a na vesnici odlišný. Přijde mi, že v Praze všichni pospíchají, za něčím se honí a tak nějak neumí zbrzdit a odpočinout si. To na vesnici sice není tolik dostupných věcí a možností například vzdělání nebo práce a většina z obyvatel musí dojíždět, ale zase je pro mě ten vesnický klid jako balzám na duši a sem tam moje tělo volá po kusu přírody a  kapce toho klidu.


A když už si zaslouženého odpočinku užívala moje duše, nechtěla jsem svoji pleť zanedbat. Proto jsem hned po příjezdu důkladně odlíčila pleť a namazala ji krémem a zařekla se, že líčící prostředky k mé pleti celý víkend nesmí. I kdybych jela do města na nákup nebo přišel někdo na návštěvu. Stejně si mě nikdo v Albertu nebude pamatovat jestli jsem na sobě neměla nic nebo stíny za pět stovek.


Joo tak to jsem celá já, v mé přirozené ,,kráse". Snad jste se moc nelekli :D Nerada bych strašila své nejmilejší čtenáře, ale jak se říká, důkaz místo slibů.
A abych řekla pravdu, náramně jsem si to užila. Dokonce to může pro někoho, kdo se v ,,normálním" životě nemaluje být směšné, ale pro někoho jako jsem já, kdo je zvyklý se malovat denně a make-up ho baví a pomocí líčení se denně může měnit v někoho jiného je víkend bez make-upu k nezaplacení. Takže doufám, že se mi za to pleť náležitě odmění v podobě krásné pokožky!
A aby toho nebylo málo, provedla jsem si jak domácí peeling tak jsem si i udělala domácí masku, která má být pro pleť vitamínová bomba. A pokud taky potřebujete ovitamínovat pleť (kdo nepotřebuje?), tak tady je recept:

  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • pár kapek olivového oleje
* Maska je primárně určena pro suchou pletˇ, pokud máte jiný druh pleti, zkuste vynechat olivový olej:)
Ovesné vločky a bílý jogurt smícháme dohromady a vytvoříme hutnější kašičku. Med rozpustíme v mikrovlnce jen mírně, aby nebyl příliš horký, ale aby se s ním dalo pracovat. Následně med zamícháme do ovesné kašičky a zakapeme olivovým olejem. 


Můžete ji na pleti nechat dle svého uvážení, ale já zvolila dobu kolem 15 minut. Potom jsem se ještě namazala krémem a plácla na oči dvě kolečka okurky. Ještě masáž navrch a byla bych v sedmém nebi. No bohužel, třeba příště:)

Každopádně jsme za tyhle dvoudenní prázdniny já i moje pleť vděčné a nemůžeme se dočkat příští návštěvy. Přikládám pár fotek všech dobrot a kolem dokola všeho, co stálo za to vyfotit. Snad se Vám budou líbit:) 
P.S.: Fotky jsou focené mobilem takže asi nic moc kvalitka ...

A jak jste trávily víkend Vy? Daly jste pleti oddychový čas? LL*


Snídaně od miláčka :)

Můj kuchařský um aneb naložená krkovička v medu a spouustě koření
Samé dobroty!

Tuhle fotku jsem dávám kvůli příteli, prý abyste viděly jak dobře umí grilovat :D (to mužské ego)

Došlo i na učení...

A dokonce přijela i pouť :) Sice malinká vesnická, ale o to to bylo lepší.

14 komentářů:

  1. I bez make-upu si úplně úžasná.A s tou vesnicí s tebou musím souhlasit,je to vážně k nezaplacení občas vyjet z města. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty se líčit ani nemusíš, pěkná pleť, výrazné tmavé oči. Nenalíčená vypadáš mladičká, tak na patnáct, máš takové jemné a dívčí rysy, líčení tě dělá trošu starší.

    OdpovědětVymazat
  3. Nenalíčená vypadáš vážně strašně mlaďounce. To mi připomíná, že mi asi 14dní zpátky kamarádka mé babči hádala 13 ( je mi 21). A to jsem byla i namalovaná. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že to ta fotka zkresluje:D Ale je fakt, že namalovaná vypadám starší.

      Vymazat
  4. Takovéhle flákací víkendy mám nejradši :).

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna si dávám takovýhle týden a musím říct, že to stojí spoooustu přemáhání, jezdím tak i pracovně :-/ řasenku jsem si povolila, pro dobrý pocit. Dále mám objednanou přírodní kosmetiku - pudr, tak to by mohlo být taky lehčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud je to pracovně tak chápu, že tě to stojí úsilí si na sebe nic ,,nenapatlat" :D Ale ten pudr by mohl být super :)

      Vymazat
  6. Vůbec bych Tě nenalíčenou nepoznala. Vypadáš jak holčička. Ber to, prosím, jako kompliment, ne urážku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím že si to myslí víc ldií :) A jako urážku to neberu, za pár desítek let budu ráda pokud mi lidi budou hádat mín :)

      Vymazat
  7. Taky bych někam odjela, závidím :) Jinak ty vypadáš skvěle i bez makeupu. Teď jsi mi udělala brutální chut na plačinky :D

    OdpovědětVymazat
  8. Prosím, mám jeden nekosmetický dotaz: když jsem tak viděla ten tablet, jak se z něj učíš.. o něčem podobném, z čeho bych se mohla učit, uvažuju dost dlouho. potřebuju názor zainteresované osoby - co je lepší na učení - tablet, nebo stačí jen čtečka? tablet je o dost dražší a na běžnosti a poznámky mám malý netbook, ale potřebuju něco, co bych si jen tak dala do ruky a učila se z toho, aniž by to bylo podmíněno kabelem, nebo 3kg váhou =) díky.. (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bys to měla čistě na učení a čtení a takovéhle věci, určitě se cenově vyplatí čtečka. Já mám iPad protože si do něj i ve škole píšu atd atd takže mě čtečka absolutně nevyhovuje a místo knížky bych si ji nepořídila vůbec, prostě to podle mě není ono :) Ale jako ,,nástroj" na učení, pokud máš na jiné věci notas, mi to přijde jako super věc :)

      Vymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...