NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pátek 31. května 2013

Drahý vs. Levný - RTĚNKA

Konečně jsem zvládla vytvořit perfektní pozadí pro porovnání dvou cenově odlišných rtěnek, které si nejsou podobné jen cenou ale i odstínem. Ale to přece vůbec nevadí ne? Každá z nás si podvědomě kupuje odstíny barev, které si myslí, že ji sluší a které se jí líbí. U mě jsou to třeba tmavé rtěnky, u někoho rtěnky do růžova nebo nude barvy. Každá máme něco. Ale co když rtěnka za pár korun plní službu daleko líp než rtěnka za několik stovek?


Dnešní duel levné kosmetiky s drahou má v rukou jedna rtěnka MAC a jednak rtěnka značky F&F. Možná, že si teď některé z Vás řeknou, že já jakožto zastánce a milovník MAC kosmetiky tu budu psát samou chválu a rtěnku koupenou ve výprodeji za pár korun budu pomyslně házet do koše s pocitem zbytečně vyhozených peněz.


Jak už jsem zmiňovala, tahle rtěnka byla pořízena ve výprodeji za směšných cca 50,-. Původně bych si rtěnky ani celého stojanu této značky ani nevšimla, ale nalákala mě na ni Lucka ze Světa módy XL, která ve videu říkala, že jejich rtěnky má opravdu ráda. No a tím zasadila semínko zvědavosti. Takže hned při první návštěvě Tesca jsem nechala květák květákem a utíkala do prvního patra omrknout rtěnky.
První věc, která mě příjemně překvapila byl výběr odstínů. Sice to tam už bylo poměrně vybrakované a vybrané, ale od každého odstínu jste jednu nebo dvě zástupkyně vždycky našli. A díky bohu nechyběly testry, za to taky velké plus. A trvající 70% slevy byly už jen třešnička na dortu.
Ale teď už k samotné rtěnce. Musím se přiznat, že jsem si říkala, že od ní nic neočekávám a i kdyby byla úplně k ničemu, tak těch peněz zase tolik litovat nebudu. A hádejte co? Samozřejmě, že rtěnka překvapila. Ne to ne, ona udělala ještě víc, absolutně mě nadchla! Už při první aplikaci jsem tajila dech nad její krásně krémovou strukturou, která není ani moc ani málo krémová, přesně tak akorát. Rtěnka nezalézá do vrásek a dokonce ani nezvýrazňuje suchá místa. A díky té krémovosti jsem se opravdu bála, že vydrží nula nula nic.
A další překvápko - rtěnka vydržela výborně pigmentovaná kolem 5-7 hodin a dokonce přežila i malou sváču. Celkově se rtěnka dobře nosí, po určité době se tak nějak do rtů vpije a tím si zaručí dlouhotrvalost.
Škoda jen, že jediný odstín Vixen se mi líbil, ostatní odstíny nic moc a hlavně obsahovaly třpytky, které já v rtěnkách moc ráda nemám.


Zmiňovala jsem ji tolikrát, takže ji snad nemusím moc představovat. Jedná se o Prolongwear kousek v odstínu Overtime. Tyhle dlouhotrvající rtěnky jsou v MACu cca o 60,- dražší než klasické ,,tamponové" rtěnky, takže její cena byla někde kolem 560,-.Za tuhle cenu jsem čekala perfektní výdrž. No nejen podle ceny ale i názvu. Po prvním vyzkoušení jsem si pomyslela, že tím názvem se MAC svým zákazníkům asi vysmívá. Věřte mi, že jsem si rtěnku doma nanesla a když jsem dojela do práce (cca 45 minut) tak tam nebyla!! Rtěnka skoro za 600 nevydržela ani jízdu Prahou, docela síla. Další důvody proč ji nesnášet - zdůrazní i takové nedokonalosti, které na rtech nemáte, zaleze do každé možné vrásky kterou po cestě potká a po aplikaci tak nějak zvláštně ztvrdne jako kámen. Tím pádem se i špatně nosí a hrozně obtížně se  s ní mluví. Teď když nad tím přemýšlím, říkám si jak to, že ta rtěnka tak ztvrdne ale pak se ztratí? Záhada.


KONEČNÉ SKÓRE:

                                                             F&F                                                                      MAC
výdrž                                                     1                                  -                                    0
parfemace                                          1                                 -                                     1
cena                                                       1                                  -                                     0
konzistence                                        1                                  -                                     0
barevné spektrum                           0                                 -                                      1
nezvýraznění suchých míst            1                                  -                                      0
obal                                                         1                                  -                                      1                  
                                                                   6                                  -                                     3

A vidíte kdo je vítěz! Poměrně překvápko že? Musím říct, že Vixen rtěnku jsem si hrozně oblíbila a zařadila se mezi mé nejoblíbenější. Naopak ProlongWear od Macu je pro mě snad největším zklamáním a je mi strašně líto vyhozených peněz.

Je ve Vaší sbírce nějaká levná rtěnka, která Vás naprosto okouzlila? Nebo naopak máte drahou, která Vás nemile překvapila?

18 komentářů:

  1. Rtěnku nemám, ale F&F kosmetika je mou oblíbenou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji teda objevila až nedávno a jsem příjemně překvapená :)

      Vymazat
  2. ešte som nepočula o F&F kozmetike, ale ta farba ružu MAC je velmi pekná, ja som milovnik balzamov radšej :)) Romy

    pozyvame na GyveaWAY http://aj-ro-na.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda se přiznám, že na balzámy moc nejsem, spíš na ty tmavé rtěnky :)

      Vymazat
  3. od F&F mám jeden ruž a som spokojna, teda výsledok som čakal inakší..:)

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je vážně docela překvápko, nečekala bych takovýto výsledek! MOžná do kosmetiky F&F přeci jen investuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, někdy je i drahá rtěnka na nic. A kvalitově jak essence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, tady je vidět, že ne všechny drahé věci jsou tak skvělé a odpovídají ceně..

      Vymazat
  6. No to je teda překvapení! Na tuhle značku jsem ani nekoukala, prostě mě nenapadlo to zkoušet. Dobré skóre! Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na ni mrkni, minimálně na rtěnky, stojí za to! :)

      Vymazat
  7. to je teda fakt překvápko:) zas na druhou stranu musím říct, že asi záleží na konkrétním výrobku jako už u všeho.. třeba já mám od MACu klasickou rtěnku (satin lipstick) a musím říct, že jsem spokojená.. je teda sice hodně krémová, ale na rtech příjemná, nemluví se s ní špatně:D výdrž určitě lepší. a to mě stála něco přes tři stovky.. asi ne vždy je cena zárukou kvality, no každopádně děkuju za upozornění, prolongwear se vyhnu obloukem:D:)

    OdpovědětVymazat
  8. Asi jsem divná, ale nevěděla jsem, že bych od F&F mohla koupit i kosmetiku :D... Tak to se hned půjdu mrknout do Tesca:D... Každopádně mé číslo jedna v rtěnkách je rtěnka od Miss sporty. Určitě na ní na svém blogu udělám recenzi, ale zkoušela jsem mnoho růžových rtěnek podobného odstínu, jak dražších, tak levnějších a zatím mě žádná nenadchla tak, jako ona:-).

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je skvělý! Jen je škoda, že u nás v Ústí nad Labem F&F kosmetiku nemáme, jen oblečení a bytové doplňky.. :/ A já bych jí tak moc chtěla zkusit.. :(
    A nechci být hnidopich, ale abys měla na stejném místě pod sebou ty pomlčky atd, použij tlačítko Tab (tabulátor, je na levé straně klávesnice). ^_^
    Přeji hodně dalších skvělých článků!

    OdpovědětVymazat
  10. Jak už jsi zmínila můj názor, musím říct, že já jsem z těch rtěnek taky nadšená! ;-) I když mám i některé MAC skvělé. Ale je to kus od kusu, jako u všeho.. Ovšem F&F podlě mě stojí i za plnou cenu. Nicméně ve výprodeji potěší trojnásob, že? ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. V kterém pražském Tescu se dá kosmetika F&F koupit? Zatím jsem ji nikde Neviděla:-( Zdenka

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem si zrovna tenhle týden koupila dvě rtěnky od MAC a musím říci, že jsem naopak spokojená. Tu službu, co mi rtěnky dělají, mi asi žádná jiná rtěnka ještě neudělala a rozhodně ne z drogerie.
    Mám odstín Heroine (matná) a Retro (saténová). Ta matná samozřejmě má tužší konzistenci, rty vysouší a zalézá do vrásek a neodpustí si ani zvýraznit suchá místa. To se od matné rtěnky, ale zcela očekává. Konec konců, vždycky je to něco za něco, že? Rtěnka ale hezky voní (jako těsto na vanilkové rohlíčky), je skvěle pigmentovaná, relativně dobře se nanáší, ale hlavně! Vydrží mi na rtech cca. 4 hodiny bez úpravy přes líbání, jedení i pití. I když si rtěnku setřete, tak rty zůstanou tónované a rtěnku lze dostat ze rtů až řádným odlíčením. Pokud si před nanesením rtěnky udělám peeling a nanesu balzám, tak nemám s rtěnkou jakýkoliv problém a to jsem atopik.
    Retro je oproti Heroin maličko krémovější, leskne se a tolik rty nevysušuje, ale vydrží obdobně dlouho.
    Už mám na cestě Please Me a Syrup. ;-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...