NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 27. května 2013

Zhoubní anonymové

Po sobotním uveřejnění videa mi v mailové schránce přistál e-mail. Samozřejmě od neznámého odesílatele, který použil tak trapnou a vysmívající přezdívku, že aniž bych e-mail vůbec otevřela jsem věděla, že mě v něm nečeká nic dobrého. A taky že ne.
Psala mi nějaká slovensky/anglicky hovořící slečna, která mou osobu (se kterou nikdy v reálném životě nepřišla do styku) označila za namyšlenou, protivnou, vulgární a označila mě nálepkou ,,co si to vůbec dovoluješ říkat lidem že tenhle šampon ti nesedl?????!!!!" Také mi doporučila, abych změnila název blogu, jelikož přece nejsem žádná LADY. Toto doporučení napsala v anglickém jazyce (??). Dále jsem se dočetla, že má videa jsou strašná a jestli jsem náhodou nespadla z višně, když jsem si je dovolila natočit a ještě hůř zveřejnit.
Podpis adresáta/tky bohužel chybět a na e-mail nešlo odpovědět. V tu chvíli jsem byla zaskočená a zklamaná. Říkala jsem si, že se na točení videí jednoduše vykašlu, proč to taky dělat že? A nějakým záhadným způsobem se mi do hlavy dostala myšlenka, že má asi pravdu.

Druhý den jsem se zamyslela znovu a řekla si, kde by byla taková Kája z PlumFoolery teď, kdyby ji každý anonym, který ji nadává, uráží a všemožně ubližuje, stál za to, aby s blogováním a natáčením skončila. A že jich Kája měla nespočet. Dokonce zašli až tak daleko, že ji přáli smrt. To pardon, ale to už je trošku jiná liga ne? Přát někomu smrt nebo podobné věci je už trochu příliš i na klasické vulgární anonymy a ti lidé by se měli jít léčit.

Díky Bohu takovou zkušenost nemám a ani mít nechci, ale při pomyšlení, že někteří lidé se schovávají za monitor svého počítače či notebooku a pod falešnými nicky nebo e-maily špiní a nadávají na práci někoho jiného, při čemž oni sami doma sedí a neudělají vůbec nic, je mi celkově zle. Je mi z toho víc než zle, je mi špatně a nazvracení z takovýhle rádoby hrdinů. Konstruktivní kritiku? Prosím, sem s ní. Vím, že nejsem dokonalá ani moje videa či články, ale kdo je? Kdo může říct, že začal natáčet videa a měl je v super kvalitě, neomylně se vyjadřoval a rázem měl tisíce odběratelů?

Takhle to prostě nefunguje. Lidi by si měli uvědomit že to, co jim se nelíbí se může třeba líbit někomu jinému. A nikdy nepochopím fakt, že místo toho, aby zmáčkli křížek a stránku s pro ně nelíbivým obsahem vypli, tak raději plýtvají svým časem někoho zostudit, pošpinit a dostat ho do té fáze, kdy si říká, jestli to za to vůbec stojí.

Jak se vypořádáváte s anonymy Vy? Mě to zatím moc nejde, jak vidíte...

39 komentářů:

  1. Tak to mě mrzí, je to určitě nepříjemné...Ale pokud na blogu vidíš pozitivní reakce a jak jsem se dívala, není jich málo ;), tak má cenu se snažit dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že ty pozitivní reakce od Vás jsou a moc si jich vážím, ale jde o to, že to opravdu zamrzí člověka no ...

      Vymazat
  2. Tak to taky vůbec! nechápu, proč má někdo potřebu napsat ti hnusný mail, když se mu nelíbil článek nebo proč...a urážet místo toho, aby jednoduše zavřela tu stránku..a v neposlední řadě plýtvat svůj vlastní čas na negaci. Ale karma jí to určitě vrátí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že těmhle ,,lidem" se to vrátí v plné parádě:)

      Vymazat
  3. Zatím jsem měla dva zlé anonymní komentář (myslím si, že dokonce byly od stejné osoby) a pokaždé mi trvalo pár dní, než jsem se z toho vzpamatovala. Nechápu, proč jsou někteří tak zlí a nepřejícní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to opravdu zamrzí a zabolí, když někdo haní tvoji práci a ještě se skrývá pod nálepkou anonymity internetu :/

      Vymazat
  4. Já anonymy neřeším a díky Bohu, mi ještě žádný takový meil nepřišel ;), ale v komentářích se rejpal vždycky najde ;).

    OdpovědětVymazat
  5. nejvíc kritizují ti, kteří sami nic nedělají, neumí, nemají sebevědomí.... jsou to vlastně chudáci, berme je tak! (ale já jsem z toho taky vždy smutná)

    OdpovědětVymazat
  6. Nedokázala jsem si představit, když jsem se setkala s nějakou protivnou babkou, jaká asi byla, když byla mladá. Takový ten typ, co sedí za oknem nebo na lavičce před barákem, vyřvává, když někdo projde kolem, a soudí se snad s každým v okolí kvůli všemu. Takové lidi člověk může akorát litovat, protože když se někdo chová podobně už v mladém věku, tak k rozumu a ke štěstí věkem nepřijde (spíš naopak).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak...já jsem v práci denně v kontaktu s lidmi a někdy i seniory a můžu ti říct, že některé babičky jak jsou protivné?? Si říkám, že opravdu nemají žádné vychování.

      Vymazat
  7. Lidi jsou zlí, to už mě nepřekvapí. Kritizovat, urážet a shazovat ostatní to je jediné, co umí.. a takoví lidé mi nestojí ani za rozčilení, prostě nezájem. ;)
    Třeba dneska jsem vystupovala z metra, za mnou na schodech šly tři asiatky a bavily se spolu normálně svým jazykem (nepoznám, jestli šlo o vietnamky, číňanky atd.) a nějaká stará bába šla vedle nic a furt kvákala - ježiš to je jazyk, z toho bych se zblaznila, at radsi mlci.. - no měla jsem chuť ji z těch schodů shodit, pro nic za nic se do někoho navážet, to je to samý co hloupý anonym..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! někteří lidi jsou tak netolerantní vůči ostatním, to je opravdu strašné. Takovýhle lidi bych ze společnosti rovnou vyloučila na nějaký pustý ostrov, aby jim tam nikdo nepřekážel:D

      Vymazat
  8. sledujem ťa krátko, no videá som si spätne pozrela, nemáš ich až tak veľa, že mi ma to zabilo. podľa mňa sú tvoje videá ten lepší prípad a mne sa páčia. možno by som si radšej sadla na tú pohovku, čo tam máš, ako pred dvere, ale inak ok. si v nich pekne upravená, ale nie prehnane, nezubíš sa nasilu, pôsobíš veľmi milo, nerozprávaš zbytočne 10 minút od veci. teraz na začiatku je to celkom fajn, takže keď v tom budeš pokračovať, bude to podľa mňa čoraz lepšie. a na anonymov kašli, sú to buď zakomplexovaní úbožiaci, alebo závistliví ľudia. a takí si nezaslúžia, aby si sa kvôli nim trápila, a aby ťa oberali o energiu. držím ti palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ráda seděla na sedačce, ale problém je ve světle - kdybych si sedla na sedačku tak tam nemám vůbec žádné světlo a když už, tak mi bude svítit jen na půlku tváře :D Ale děkuji za komplimenty, budu se snažit zlepšovat a zlepšovat :)

      Vymazat
  9. nepochopím, prečo sú ľudia vôbec takí zlí. a k čomu im to je. a prečo sa nepodpísať a prečo sa nevyjadriť slušnejšie. do prdele, kvôli jednému šampónu? veď každý sme individualita, nemôže jedna vec sadnúť všetkým aj pri tej najvyššej kvalite a samým ódam. najsmutnejšie je, že to píšu ľudia, ktorí nás vôbec nepoznajú. nekritizujem ľudí podľa prvého dojmu, lebo som mala aj dlhoročné kamarátstva, ktoré stroskotali na banalite a vôbec.. ľudia dokážu prekvapiť či po prvom negatívnom dojme alebo aj po niekoľkoročnom pozitívnom vyžarovaní.

    OdpovědětVymazat
  10. No bohužel asi nemůžeš dělat nic jinýho, než to nechat plavat. Ale třeba se ti aspoň ulevilo, když jsi to napsala :-)
    Já nechápu, proč má vůbec někdo potřebu cizímu člověku psát něco takovýho. Na ulici přece taky nezastavujou lidi, aby jim mohli nadávat. Já si tak maximálně u někoho řeknu, že to je kráva a neřeším to, a už vůbec se mi nechce namáhat se a dotyčný psát, že si o ní myslím, že je kráva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se mi ulevilo :) Psala jsem to ještě taková ,,v ráži" ale je fakt, že když jsem to takhle napsala do článku a podělila se o to s vámi, hned mi bylo líp.
      A taky to nechápu - přesně jak říkáš, na ulici by si to nikdy nedovolili. Na internetu se schovávají za nicky a falešné identity.

      Vymazat
  11. netreba si vobec z toho lámať hlavu. Pravdupovediac mne zatial takýto anonym ešte neprišiel, ale asi by som bola z toho tiež smutná. Ale drž sa a vobec sa ním netráp!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Nejlepší je takové anonymy prostě ignorovat... já vždycky když to čtu, tak si představím ošklivou tlustou postpubertální slečnu, která nemá ani základy slušného chování, ani nějaké základní vzdělání. Navíc normálnímu člověku, pokud se mu něco nelíbí, tak na to prostě nekouká... kdežto zakládat si spešl mailovku, odlogovávat pokáždé, co chce napsat komentář, to už je mnohem víc než "nelíbí se mi". Spíš bych řekla, že se užíraj žárlivostí a naopak by dali cokoli za to, aby mohli alespoň vypadat jako ty... a když už nemůžou, tak ti to aspoň znepříjemní.. prostě pipinky, vůbec si jich nevšímej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se to snažím ignorovat, ale to víš, zamrzí to. Taky si pod anonymy představuji zakomplexované lidi, kteří nemají co dělat a musí světu nutně sdělit, že tahle nebo tahle osoba je totálně trapná a ubohá atd atd.
      Jinak moc děkuju za podporu!: )

      Vymazat
  13. Já naštěstí tuhle zkušenost nemám, ale dokážu si představit, jak by to se mnou zamávalo. Sama vždycky vidím v lidech to dobré, a naivně si myslím, že si to lidé myslí i vzájemně. Ale asi se pletu. Je mi takových lidí líto, nedokáží mít radost z obyčejných věcí a musí být zapšklí a zlí na ostatní. V podstatě nejsou šťastní. A své také dělá závist, protože mě by se opravdu nikomu nechtěl psát hnusný email, když se mi něco nelíbí, netrávím u toho ani vteřinu času, jednoduše to třeba zakřížkuji a mám po starosti. Verunko, nic si z toho nedělej, nemá cenu se zabývat lidmi, co nic hezkého nikomu nepřejí..Ale vše se všechno vrací jako bumerang.. Jsi skvělá, krásná a Tvá videa jsou super. Když to řeknu pěkně od podlahy: Na negativní anonymy se prostě vyser a pokračuj v úžasném blogování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vratinko děkuji ti moc! Od blogerky jako ty si toho neuvěřitelně vážím, opravdu :) Snažím se přes to přenést, ale jde to ztěžka. Ještě k tomu, když jsem celkem citlivá, tak se mě to prostě dotkne.

      Vymazat
  14. Kašli na to, ne.Proč to děláš-aby ses ty zabavila, pro lidi, které to zajímá,...ne pro ty, co to nezajímá, tak se o ně taky nezajímej. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Absolutně nechápu, proč mají lidi potřebu tohle psát.. Každej má něco, co se mu nelíbí. Ale když mě sakra nezajímá blog Luxy Lady, tak proč to psát autorce? xD Tak na něj nechodím a tečka =D Někteří jsou fakt na hlavu. Prď na ně, články a videa jsou pro nás, ne pro ně =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že jsi to napsala nejvýstižněji jak jen to šlo :D Přesně tak, když se někomu u mě na blogu nelíbí, stačí ho křížkem vypnout a je to :) žádný problém

      Vymazat
  16. Neblazni byla by skoda kdybys prestala tocit! Hod trale za hlavu e-mail do kose.

    OdpovědětVymazat
  17. Ale notak, snad te tohle nepoloži!! Vždyť jsi naprosto úžasná, krásná a sympaticka ;) držím palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v ten moment to bylo takový nepříjemný no, ale teď už jsem to hodila za hlavu :)
      A strašně děkuju za komplimenty, neuvěřitelně si jich vážím :)

      Vymazat
  18. Vyprdni se na Anonymy,takovou radost jim nedělej.Píšeš pro nás,které si rády přečtou tvé články a juknou na videa .Tak šup šup,něco utíkej načmárat a natočit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a ano, píšu a točím pro Vás :) A neboj neboj, mám už natočené i načmárané :D

      Vymazat
  19. Tomuhle fakt nerozumím. Když se mi nelíbí film v televizi, přepnu ho. Nepíšu na ředitelství té oné televize, co že to tam dávali za kravinu, ne, jednoduše stisknu tlačítko, jsem přece dospělá osoba, rozhoduju jen já sama o tom, co budu nebo nebudu sledovat a číst. Tak proč někdo čte nebo kouká na něco, co se mu hnusí? A pokud už má nějakou připomínku, všichni nemusí mít samozřejmě stejný názor jako ostatní, tak proč to ale sdělovat ošklivým způsobem? Že by nějaké mindráčky a závist? Asi ... je mi jich líto. Nenech se odradit, jsou to nešťastní lidé, kteří asi jen nemůžou najít tlačítko na přepnutí programu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!! Mám stejný názor...a s tou televizí si to vystihla naprosto přesně. Bohužel internet je v tomhle potvora a prostě ti lidé mají tu tendenci si vybíjet zlost, zklamání, atd...Je to k pláči.

      Vymazat
  20. Kašli na ně otevři email přečti zasměj se že to musela napsat nějaká Pi*a apod. vymaž a nepřemýšlej nad tím :)

    OdpovědětVymazat
  21. Mě kdyby tedy přišel dvojjazyčný mail, tak bych se tomu opravdu zasmála a takový člověk, který neumí ani normálně komunikovat by mi nestál vůbec za nic...

    OdpovědětVymazat
  22. Trefný článek.....já sama bych mohla vyprávět....jsou komentáře, nad kterými se člověk zasměje (trpce), pak jsou ty, které musi clovek vydychat a pak jsou ty, ktere cloveka polozi na kolena. Tech jsem par taky zazila a nikomu to nepreju. Nicmene jsem se nadechla a rozhodla tomu celit. Pokud chceme jit dal, nic jineho nam ani nezbyva. Takze hodne sil! ;-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...