NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 10. září 2013

Jak jsem si myslela, že mám suchou pleť.

Kdo mě sleduje nějaký ten pátek asi ví, že jsem sušenka. Mám suchou pokožku už od malička a čím jsem starší a působí na mě asi čím dál tím víc okolní vlivy, tak se má pokožka stává víc a víc sušší. Dokonce když jsem byla malá, tak jsem v zimě trpěla na tak suchou pokožku na hřbetech ruky, že jsem si ji musela pomazávat sádlem, aby to přestalo alespoň trochu svědit a vyléčilo se to.
Naštěstí až tak akutní problém co se týká pleti nemám. Teda myslela jsem si, že nemám. Je pravda, že v zimě se mi často stává, že mi šupinkuje nos a okolí a když si na pleť sáhnu, je jako šmirgl papír. Bohužel to ale není jediný problém, který mou pleť trápí. Jak už možná víte, na akné moc netrpím, sem tam se mi sice udělá nějaký ten pupínek, ale nic závažného to není. Dokonce ani když jsem ve stresu nebo mám své dny tak se mi pupínky netvoří víc, než by měly. Naopak s čím má moje pleť problém je taková krupička, která je hlavně v okolí čela a tváří. Není to akné ani podkožní bulky, je to prostě nijaká krupičkojidní oblast, která ani po peelingu neustoupí. Používala jsem už vše možné přípravky a jediné, kde jsem viděla rozdíl bylo u značky Ryor a bambuckého másla od Saloosu. Ale i když mi oba přípravky moc pomohly, krupička ani suchá pleť nezmizela.

Takže tedy s tím, že mám suchou pleť, jsem se vydala do jedné z poboček parfumerie Douglas, abych se podívala a nechala si poradit, jaký pudr od Chanelu by na moji suchou pleť byl ten nejvhodnější. Podotýkám, že to bylo cirka ve 3 odpoledne a já se líčila ráno.
Hned se mě ujala paní vizážistka a s čím potřebuji pomoct. Řekla jsem jí svůj požadavek a ona si mě změřila pohledem. Říkala jsem si, proč se na mě tak kouká? Najednou se otočila a ukázala mi na jeden z pudrů a ukázala mi i odstín, který by mi podle ní pasoval. Na to konto jsem se jí zeptala, jestli mi nebude dělat šupinky, protože na ně moje suchá pleť v zimě trpí. Řekla mi, že to mi nehrozí, jelikož je pudr minerální, stejně jako můj oblíbený minerální od MAC. Ještě mi stačila říct, že pokud jsem pudr od macu používala cca 3/4 roku, je nejvyšší čas ho vyměnit. Doba vyměnitelnosti přípravků má být v rozmezí půl až třičtvrtě roku.
Chvilku jsme si tak povídaly a pak se mě zeptala, kdo mi řekl, že mám suchou pleť. Řekla jsem jí, že je mi to jasné (viz příznaky nahoře). Zase se na mě podívala tím pohledem a prohlásila, že já rozhodně nemám suchou pleť, ale mám ukázkovou NORMÁLNÍ ! Chvilku jsem stála jak opařená a nějak jsem tuto informaci vstřebávala. Snažila jsem se jí vysvětlit, že to není možné, protože trpím na ty šupinky atd, ale ona mě převezla - prý mám klasickou normální pleť, kdy T-zóna (u mě nejvíc čelo kde se mi vždy udělá zminovaný pupínek) je trochu mastnější, přitom tváře a zbytek obličeje o trošku sušší. A když viděla tu moji neštastnou krupičku, dodala, že ta krupička je způsobená tím, že používám krémy a jiné přípravky na pleť určené na suchou pleť, což mojí normální pleť hlavně na čele dost vysušuje, zejména díky existencí olejů ve složení. Můžu Vám říct, že jsem koukala jako z jara.
A když jsem opouštěla Douglas říkala jsem si, že na tom možná něco pravdy bude a že jsem pěkně hloupá, že jsem si myslela celou dobu, že mám suchou pleť a používala na to přípravky, které mi vlastně tu pleť zhoršily.

Nakonec jsem si teda řekla, že to zkusím udělat podle ní. Stejně mi můj krém od Ryoru došel a potřebuji si koupit nový, takže si zkusím koupit krém a odličovací tonikum na normální pleť, make-up taky a uvidíme. Jestli teda krupička zmizí nebo jestli to bude ještě horší. Uvidím, jestli měla pravdu nebo ne. Ale jestli ano a pleť se mi po používání ,,správných" přípravků zlepší, budu ji neskutečně vděčná. Ale to ukáže až čas....


Udělejte si také test, jakou pleť vlastníte Vy:
Slečna vizážistka diagnostikovala moji pleť díky čelu, které prý vždy ukáže ,,pravou podstatu pleti". Test je tedy jednoduchý - ráno se klasicky namalujte, jakkoliv jste zvyklí. Zhruba po 5- 6 hodinách běžte k zrcadlu a zaměřte se na oblast čela, zhruba takto:
A teď už je diagnóza opravdu jednoduchá : 
  • Mastná pleť = čelo se leskne po méně než 5 hodinách a celkový dojem musíme napravit fixační pudrem
  • Normální pleť = čelo se narozdíl od suché pleti začíná mírně lesknout, takže potřebuje mírně zapudrovat. Narozdíl od oblasti tváří, které jsou v původní stavu jako ráno
  • Suchá pleť = čelo se nijakým způsobem neleskne ani nejeví známky mastnoty, není třeba znovu zapudrovat ani čelo, ani jiné partie obličeje.
*poznatky jsem pochytila od paní vizážistky a jsem za ně moc ráda :)

Tak jak jste na to Vy? Máte pleť takovou, jakou jste si mysleli, že máte?

23 komentářů:

  1. Zajímavé :) já si myslím, že mám pleť smíšenou, ale nechala bych si od odborníka poradit... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. pokud by jsi měla zájem, je u mě GIVEAWAY - http://theczechdoll.blogspot.cz/2013/09/giveaway-nr-3.html#comment-form :)

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo, to je fakt zajímavý! :) dík, že ses o to podělila, půjdu to zjistit za chvíli :) já si taky myslím, že se pleť může změnit. Já jsem dřív měla hodně mastnou pleť, pak jsem začala používat všechny možný přípravky včetně těch špatných, a v zimě jsem byla naprostá přecitlivělá sušenka. Teď bych řekla, že jsem na tom už líp, ale dávám si pozor, občas si dám nějakej mastnější krém, jinak používám hlavně hydratační pro mastnou pleť.

    OdpovědětVymazat
  4. já si taky myslím, že spousta lidí má ve skutečnosti jiný typ pleti. já mám třeba podle mého názoru smíšenou, T se mi ne vyloženě leskne, ale hodně tam trpím na akné, oproti tomu tváře mám normální. používám krémy pro problematickou pleť, ale občas je hlavně na večer prokládám hydratačním. otázka je, co by mi na tuhle moji teorii řekli odborníci :D

    OdpovědětVymazat
  5. hmmm, zaujimavé, tiež sa mi často robia šupinky, po umyti mam pocit napnutej pleti, a tak som presvedčená, že moja plet je suchá, aj ked teda v T-zone je trošičku mastnejšia. Tak nakoniec možno aj ja mám normálnu plet.

    OdpovědětVymazat
  6. Já si myslela, že mám pleť mastnou, pak se mi díky výrobkům pro mastnou pleť začala loupat a od té doby, co používám produkty na pleť smíšenou mám klid :-) Chce to opravdu vědět co máme za tip pleti :-)

    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Vyměnitelnost přípravků - proč tak brzo? Třeba vyšší tržby...? Pokud se k tomu chovám hygienicky, není nejmenší důvod.
    Pleť mám jak kdy - někdy suchou a ekzém, jindy celou mastnou. Neřeším to a snažím se hydratovat - to neuškodí žádné pleti. Nebo prostě používat to, co zrovna udělá příjemnou službu, už to mám vypozorované na různá období.

    OdpovědětVymazat
  8. Mám podobnou zkušenost. Myslela jsem si, jak je moje pleť příšrně mastná a paní vizážistka dospěla k názoru, že to s tou mastnotou až tak horké není.

    OdpovědětVymazat
  9. Ono ta krupička môže byť len z jedného konkrétneho produktu. Ja som napríklad prišla na to, že mi ju spôsoboval môj obľúbený make-up od Max Factor. Prestala som ho používať a - krupička je preč. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tahle otázka mě vždycky tak deprimuje! Protože v poledne se často musím přepudrovat, čelo i tváře, což by poukazovalo na mastnou pleť, ale když použiju krém na mastnou pleť, tak cítím po pár hodinách nebo po ránu pnutí pokožky z vysušení... aaa :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Ono je někdy dobré, když se na daný "problém" podívá někdo jiný, z jiného pohledu. A často to nemusí bý ani odborník :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  12. já samo nevím, jakou máš pleť, ale podle toho popisu - sušší tváře + T-zóna, máš ukázkovou smíšenou, ne? no každopádně můžeš zkusit měsíčkový krém od Lavery na smíšenou pleť, vím o dost lidech, co jim pleť úspěšně vyrovnal

    OdpovědětVymazat
  13. no nevím, já mám teda čelo ukázkově normální, ale okolo pusy a občas na tváři mám pupínky...

    OdpovědětVymazat
  14. určitě nemáš normální ale smíšenou,nejde to posoudit jenom podle čela. A to,že se někomu neleskne pleť,neznamená hned ,že ji má suchou,má tu pleť naopak normální. nechci nějak slečnu vizážistku osočovat,ale je vidět,že tomu úplně nerozumí,i když ti aspoň dobře poradila ohledně té suché pleti :-D . Už jsem se nad tím pozastavovala ,protože snad každá blogerka tvrdí,že má suchou pleť ...holky zajděte si ke kosmetičce,a ta vám určí správný typ pleti :-) Natálie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No shodou okolnosti jsem byla u kosmeticky a ta potvrdila slova pani vizazistky :) takze jim celkove verim a zkusim pouzivat pripravky na normalni plet:)

      Vymazat
    2. No tak to je jedině dobře,určitě zkus,je lepší právě používat přípravky na normální pleť než na suchou...Jen je strašně zavádějící sem dát takový článek ,protože u každého je to individuální,ty jsi toho příkladem, jestli mi rozumíš ...Pak zas půlka tvých čtenáře bude tvrdit,že mají mastnou pleť , i když to tak třeba není :D A smíšená pleť znamená, že máš mastnější t-zonu a tváře normální,takže to od toho není zas tak daleko :)

      Vymazat
    3. No ona mi říkala, že je to u každého individuální, ale že se to podle čela dá dobře poznat. A normální pleť a smíšená mají k sobě docela blízko .)

      Vymazat
  15. zaujímavý článok :D ... style-and-cosmetics.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám pleť suchou až normální - už se mi nevysušuje na troud, ale přepudrovávat nemusím nikdy.

    OdpovědětVymazat
  17. Co prosím? No tak tenhle článek mě fakt dostal. Doteď jsem byla přesvědčená o tom, že mám suchou pleť, protože tváře mám vysušené opravdu dost a okolí nosu extrémně, je ale pravda, že čelo se občas leskne. Zaskočila mě ale ta krupička, kterou mám na čele a tvářích čirou náhodou taky. Takže si to asi budu muset někde ověřit:D
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  18. No jámám rozhodně nějakou problematickou pleť. Taky mívám takovou krupičku na obličeji, někdy se mi tvoří akne, někdy mi celý obličej svědí, jindy se mastím jak blázen. Krémy používám na normální až smíšenou pleť a často přemýšlím o návštěvě kožní nebo kosmetičky, aby mi diagnostikovala pleť.

    OdpovědětVymazat
  19. Je pravda, že u většiny make-upů se mi do těch 5 hodin začne mastit pleť, ale není to žádná katastrofa, úspěšně to nechávám, jak to je, nebo to odsaju papírovým kapesníčkem .... Takže taky ne suchá, ale normální:-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...