NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pátek 6. září 2013

Mixuju, Mixuješ, Mixujeme !

Myslím si, že značka MIXA je v našem malém českém blogovém světě tak profláknutá, že netřeba ji nijak představovat. Mě osobně se ten boom a blogová masáž vyhla, takže se mi značka nezprotivila. A doufám, že ani Vám ne, jelikož si dnes o ní u mě počtete. A nic pozitivního to nebude.

Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně nevím, proč jsem si tuhle odličovací vodu koupila. Jestli mě přesvědčila dm slevová kartička slibující 25% slevu na Mixu a nebo jen zvědavost, vážně nevím. Odličovací vodu už jsem totiž doma měla a byla/a jsem/ s ní moc spokojená, takže žádný důvod proč ji měnit taky nebyl. Spíš se u mě projevila blogerská nemoc a musela jsem ji zkusit. Čistě kvůli porovnání a studijním důvodům, jak jinak.


Rozhodovala jsem se mezi touhle klasickou odličovací vodou a micelárkou. Nakonec jsem sáhla po téhle ,,normální", čistě jen kvůli barvě balení, které mi bylo příjemnější. Já tedy osobně s micelárkami jako takovými nemám zkušenost, takže bych to ani nedokázala porovnat, ale pokud se nemýlím, tak se od odličovací vody v mnohém neliší. Nicméně je mi sympatická hlavně díky tomu, že je na citlivou pleť, kterou já trpím a hned tak něco mi nesedne. A proto jsem doufala, že tohle by eventuelně mohlo.


Než začnu úplně kritizovat, můžu Vám říct, že účel toho, že voda nebude dráždit citlivou pleť byl splněn. Do jaké míry ale jsou její další funkce v pořádku by se dalo polemizovat. Nejprve ale některá fakta. Vody je přesně 200ml a ve slevové akci stála něco kolem 100,-. Pokud bych ji tedy měla porovnávat s mojí oblíbenou odličovací vodou od Amii, které je taky 200ml, ale stojí kolem 90,-, cenově by vyhrála Amia. A bohužel nejen cenově.
Co vidím asi jako nejzásadnější problém a mě vadí nejvíce je fakt, že voda zkrátka neodličuje. Řasenku jsem po úporném dření oka vzdala a sáhla po očním dvoufázovém odličovači. Ale přijde mi, že mi ani make-up pořádně neodlíčí a to i když mám na sobě opravdu pár produktů, se kterými by si hravě poradily i mnou neoblíbené odličovací ubrousky od Douglasu. A to je podle mě co říct. Vidím to i na odličovacích tamponcích, kterých spotřebuju víc. A navíc při odličování mě ta voda na tváři tak nějak drhne, jestli to dává smysl. Jestli ne, nevím jak to vysvětlit :D
Další věc je asi parfemace. Myslela jsem si, že když je to hypoalergenní a bez parabenů a kde si co si, tak to nebude ani parfemované. A když už, tak nějak mírně. Když se ale odličuju, hlavně  v úrovni nosu, cítím silnou pronikavou vůni (pro mě nepříjemný smrad). A není to tím, že bych měla citlivý nos, ale i mamka, která ji zkoušela, mi říkala že nějak divně nehezky voní.


Vrcholem všeho je ale to dávkování!! Jakej ***ec to vymýšlel, to by mu měli dát metál, opravdu. Pumpička je sice na jednu stranu skvěle řešená, protože má klasicky uzavírací systém, když pumpičkou otočíte. Když si ale chcete pumpnout na tamponek, tak zmáčknete a NIC. Všechnu vodu totiž, která měla být původně na tamponku máte buď na sobě nebo na zemi. A nepřeju Vám, abyste se například ráno na rychlo odličovali a nedej bože byli oblečení, když na Vás stříkne tohle. Vážně prima věc. Takže z koupených 200ml je na mé zemi cirka 30ml, na mém oblečení dalších 10ml, všude mimo zhruba dalších 5. A vy se ještě procvičíte v chytání vody za letu. A to po ránu opravdu nepotřebuju.

Takže kolem a kolem za mě žádná sláva a velké zklamání. A to si myslím, že na odličovací vody nemám nijak vysoké nároky a celkově se spokojím s průměrem. Ale tahle na mě dojem opravdu neudělala a ještě si hodně rozmyslím, jestli budu investovat do jejich krému proti zarudnutí pleti. No, uvidíme.

A jak jste na to Vy s touhle odličovací vodou? Nebo s něčím jiným MIXUjete?

20 komentářů:

  1. Zajímavé.. Mám tu druhou, modrou (ano, také jsem se rozhodovala podle barvy balení:) a voní mi, odlíčí snad vše kromě gelové linky(ale po chvíli se i ta poddá) a celkově jsem spokojená, jak s funkcí, tak i s balením v podobě pumpičky. Voda skončila všude okolo jen poprvé, poté už vždy jen na tamponku. Neumím si to vysvětlit, jestli je to jen šikovností, nebo nějakým záludným komponentem pumpičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nechytla ani po druhé,třetí,....Ale samozřejmě ta modrá třeba může být jiná, lepší a já se jen špatně mezi nimi rozhodla :)

      Vymazat
  2. Já jsem s některými produkty Mixy docela spokojená, hlavně tedy s hydratačním krémem, ale micelárka také nebyla špatná. Bohužel, přesně jak píšeš, tu pumpička je teda hloupost největší, protože to stříká všude okolo a jen ne tam, kam má... Počítám, že tak třetina balení skončila na stole, zemi, oblečení a všude, kde být neměla. Tyhle vymoženosti, které mají usnadnit dávkování, mě umí leda tak přivést k šílenství :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dávkování je prostě no comment. A já bohužel na posouzení ostatních produktů nemůžu nic podotknout :)

      Vymazat
  3. já mám micelárku a jsem nadšená, kromě Biodermy mě všechno vždycky pekelně štípalo a Mixa vůbec, navíc celkem příjemně voní po růžích a odlíčí rychle a dobře, a to se maluju na očích velmi silně. akorát ta pumpička, no...vyřešila jsem to velkýma tamponkama, ty nepřestříkne (a je teda dobrá na přestříkání do cestovních lahviček :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím proč, ale já mám averzi vůči velkým tamponkům :D Nicméně s Biodermou nemám srovnání, nikdy jsem ji nevyzkoušela.

      Vymazat
  4. no.. mixa - u mna ziadna slava - cc krem nerobi nic a je po nom na tvari vrstva ktora sa lupe dole a detska kozmetika tiez nenadchla - mna teda nepresvedcila a pre istotu investujem trocha viac a do overenych veci (Bioderma a spol.)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, zajímavý názor na CC krém a děkuju za něj, aspon si mi ušetřila peníze :D

      Vymazat
  5. Mě tahle značka hrozně odrazuje tím, jak je úplně všude, takže mě vůbec neláká, si od ní cokoliv pořídit :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasická blogová masáž, čeho je hodně toho je příliš, vid?:)

      Vymazat
  6. Tejto znacke sa akosi intuitivne vyhybam, uz len z toho dovodu, ze je vsade, ale musim povedat ze na mna ta kombinacia kozusiny a farby obalu na fotkach dost pozitivne esteticky zaposobila :D:D Esteze uz mam svoje stalice :D

    ~moon

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem neměla potřebu cokoliv zkoušet a doufám, že ještě dlouho mít potřebu nebudu. Slíbila jsem si, že dokud nevypotřebuju micelárku od Biodermy tak si nic jiného kupovat nebudu. Takže jsem bez nákupu odličovače ještě tak rok a půl nejmíň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle sliby jsem si dala taky a musím se přiznat, že jejich dodržování nějak nefunguje :(

      Vymazat
  8. Zatím jsem nic od Mixi nezkoušela a tato recenze mě doceal odradila no nevím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dneska jsem si micelárku koupila, tak jsem zvědavá, jaké to bude :-) Jak jsem četla, tak si ji docela chválily :-) a vzhledem, že jsem dlouhodobě ve Francii, tak jsem ji pořídima za 3 eura a to si myslím, že je paráda :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Dneska jsem si micelárku koupila, tak jsem zvědavá, jaké to bude :-) Jak jsem četla, tak si ji docela chválily :-) a vzhledem, že jsem dlouhodobě ve Francii, tak jsem ji pořídima za 3 eura a to si myslím, že je paráda :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...