NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

čtvrtek 27. února 2014

Milovat či nemilovat - FIT ME make-up

Zajímalo by mě, jak napíšu recenzi a zaujmu nějaké stanovisko na věc, u které si ani já sama nejsem jistá tím, jestli ji miluju nebo ne. Zkrátka se to tak někdy stane, že máte něaký produkt, který zkoušíte denně a říkáte si každý den něco jiného. Jeden den je ten produkt skvělý, druhý zas až tolik ne, třetí den je jen průměrný a tak pořád dokola. Prostě je to něco, u čeho se nedokážete rozhodnout na jakou stranu se přiklonit. A přesně takhle to mám já s tímhle poměrně novým make-upem od Maybelline.


Jednak chci začít věcí, která mě zvedá ze židle všeobecně u všeho v našich drogeriích a to jsou odstíny. Marně si totiž snažím v hlavě najít jediný rozumný argument proto, aby marketingoví odborníci byli toho názoru, že jsem tady v ČR buď všichni děsně pomatený do solárií a proto jsem všichni snědí jako Rihanna a nebo si zkrátka myslí, že tady máme výkonější sluníčko. Protože jak jinak vysvětlíte, že nejsvětlejší prodávaný odstín je pro ,,nomrální" Češku jako když si na sebe namaže karamel.
Nějak mi tohle uniká. Chápu, že český trh je opravdu malinká ryba v tom globálním a že se k nám většina věcí buď nedostane a nebo jsou to zkrátka ,,zbytky". Ale i tak, ne? Takže tohle je první věc, která mě rozčiluje na tomhle make-upu, ale bohužel ne jenom na tomhle. Já mám teda odstín 130, který je druhý nejsvětlejší. A už ve videu jsem se zmiňovala, že je na mě trochu tmavší. Vybírala jsem ho v drogerce celkem ve spěchu, takže jsem to zjisitla až doma. Zase čert to vem, mixuju to s trochu světlejším make-upem, ale stejně, takto zvolené tmavé odstíny na náš trh, to je prostě chyba.


Konzistentně je makeu-up trochu tužší a máslovitější, než například True Match, který je až trochu vodový a skvěle se hodí pro suchou pleť. Fit me bych naopak řekla, že se hodí pro normální/mastnější pleť. Taky díky své struktuře a hutnosti lépe kryje, což pávě nevím jestli mi vadí nebo jestli je to dobře.
Někdy mám totiž pocit, že když neodhadnu správné množství a make-upu dám na tvář o trochu víc, začne se po pár desítkách minut tak nějak cuckovatět a hrudkovatět. A to i přes to, že je zapudrován. Hlavně se mi to děje v oblastí kolem úst, tedy ve vráskách a na čele mezi obočím. Když dám ale make-upu jen trošku, tohle se mi nestane. Jasně, řeknete si, žádná věda, tak tam prostě dávej toho míň, jenže, mě to docela otravuje. Pořád si hlídat, kolik jsem produktu nanesla, jeslti náhodou se mi přes den nebude žmolkovatět a tak. Je to otrava. Na druhou stranu, pokud mám opravdu špatnou pleť - jeho krycí schopnost je skvělá.


Výdrž bych řekla, že je střední. Žádný extra držák na celý den to není, ale produkt, který po dvou hodinách mít na pleti nebudete taky ne. Opavdu je to takový průměr a celkově si myslím, že make-up není žádná převratná novinka v řadách drogérkových make-upů a celkově celý kocept nechápu.
Co na něm oceňuju je parfemace, která je jak parfém a příjemně voní a po ránu tak trochu i osvěží a probudí. Ale jak říkám, znovu bych si ho asi nekoupila a uvidím, jak se k němu budu stavět za pár dnů, týdnů. Protože teď jsem z něj taková rozpačitá a nevím co si myslet.

Máte s ním zkušenost? Jak jste s ním spokojené? 

5 komentářů:

  1. Mně odradily právě odstíny. I ten nejsvětlejší je moc tmavej. Taky to nechápu. :( Ale líbí se mi obal, taková jednoduchá krása :)
    Co se hrudkování týče, to je dost na nic :(

    OdpovědětVymazat
  2. okukávala jsem ho v drogerii a ten nejsvětlejší byl na mě příliš tmavý, já jsem si musela dokonce objednat jeste světlejší od Rimmelu a to odstín 010, protože u nás nejsvětlejší 100 je na mě momentálně tmavá :( Ale v létě by mi tento odstín asi sedl :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, tak po tomhle makeupu jsem docela pokukovala jelikoz zase shanim nejaky ktery by mi vyhovoval, ale nevim nevim no...Sehnat perfektni makeup a navic v perfektnim odstinu je fakt drina (zvlast u nas, nejsme vsichni cokolady, taky to nechapu..)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoooj,

    já si po blogový masáži udělala vejlet do drogérky a ten nejsvětlejší odstín je na mou osobu tmavej a žlutej, prostě odpornej! A ty makeupy už mi fakt s...

    Jinak za sebe můžu doporučit na normální až mastnou pleť makeup od Jordany, stojí kilo a je KRÁSNĚ světlej, dělá porcelánovej finish, no co víc si přát... Z drogérky je to zabitý, tam se nedá koupit!

    OdpovědětVymazat
  5. Mě tahle novinka vůbec nezaujala :).

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...