NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 10. února 2014

Valentýna já neslavím!

Ano, jsem typická holka, která pokud má přítele, Valentýn slaví a těší se na něj a naopak pokud je v tuhle dobu sama, tento svátek nesnáší a proklíná. Vím, že je to asi povrchní a sobecké, ale je to tak a myslím a doufám, že v tomhle nejsem sama. Prostě teď, když jsem sama, tento svátek neslavím a snažím se dělat, že není. Protože pro osamělou duši není nic horšího, než všude vidět líbající se páry a všude ve výlohách srdíčka. Na druhou stranu chápu, že je to skvělý marketingový tah a srdíčkové výlohy jsou prostě skvělým lákadlem.
Ale ať už jsem na Valentýna někoho měla nebo ne, celé mi to přijde takové umělé. Prostě byste se měli mít rádi celý rok a ne jen ten jeden den. Navíc je to v ten den takové nucené a umělé, víte, že protějšku musíte něco koupit nebo uvařit, při nejmenším na něj být milá. Celé mi to přijde jako taková povinnost a o tom, podle mě, by láska být neměla.

Zase si ale nemyslím, že je Valentýn americký svátek a proto by se měl odsuzovat. Znám kolem sebe hrozně lidí, kteří ho neslaví jen z trucu nebo dokonce naschvál, aby ukázali, že USA je ovládat nebude. Takže je to i takový způsob vzdoru. Nebo taky další názor je takový, že raději slaví 1.Máj. S tím souhlasím tak na půl, protože mi nepřijde, že by máj měl být přednost před valentýnem nebo naopak. Jsou to prostě oba svátky lásky a je jen a jen na Vás a vašem partnerovi, jestli je budete slavit nebo ne. Každý na to určitě pohlížíme trochu jinak a je nejhorší, pokud Váš partner tyto svátky neslaví a Vy přímo umíráte touhou jít na romantickou večeři nebo procházku. Pak je to už trošku problém a do partnerského života by to mohlo trochu zasáhnout, ale zase na druhou stranu, vše je o kompromisech a vše se dá dohodnout.

A protože jste asi pochopili, že tento rok teda Valentýna slavit nebudu, nečekejte ani žádné speciální valentýnské články typu ,,Co mu koupit" ani valentýnské tutoriály. Ostatně je toho všude spousta a po sto padesáté osmé koukat na to, jak si někdo na oči cpe růžovou nebo třpytky by byla asi nuda a nikoho by to nebavilo.
Naopak se v sobotu můžete těšit na takový trochu ulítlý TAG, o který jste si psali a já jsem si řekla, že to bude skvělá odreagovačka před prací, která mě pak odpoledne čeká. Ale to se nechte překvapit až v sobotu, víc vyzrazovat nebudu.

Možná si někdo z Vás říká, že to moc prožívám, ale to určitě ne. Spíš je to pro mě den, kdy přijdu odpoledne z práce, zalezu si do postele s hromadou sladkostí a budu koukat na nějaké komedie nebo kreslené pohádky a zkusím zapomenout, že jsem nedostala Valentýnku. Trošku smutné, ale pořád mám naději, že na prvního máje třeba dostanu pusu. :)

19 komentářů:

  1. Ahojda,

    tak Valentýn, to je v mých očích marketingový pojem... A články co mu koupit jsou fakt trapný. Co mu koupit snad dotyčná ví, pokud ho zná, ne?
    My ho neslavíme, je to den jako každej jinej. Teda u nás tomu slavení moc nedáme... neslavíme ani výročí, nepočítáme kolik jsme spolu, nepovažujeme to za důležité...
    Ale pokud bych se měla vyjádřit celkově k divnostem našeho vztahu, tak nechodíme na romantické večeře (tj. restaurace, kde hraje pomalá hudba a na stole je svíčka a přítmí), celkově nejsme vůbec romantický :-) zní to divně, vím... No žijeme ku obrazu svému =o)

    A tobě Terez přeju, abys našla toho neeeej chlapa na světě...

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já sice chlapa na Valentýna zatím vždy měla, ale ani tak to neslavím.. jak píšeš, přijde mi to děsně umělé.. nevím proč bych se měla 14.2. tvářit nějak jinak a výjimečně než po celý rok :D jednou se prostě máte rádi a tak to má být.. nějaký srdíčka, kytičky, růžová a červená barva.. no fuj, kýč :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase je to den, kdy můžete tu lásku oslavit. Zním jak z časopisu pro ženy, ale viz komentář níže:D Tento rok sem sama takže budu slavit s kamarádkama:D

      Vymazat
  4. nikdy jsem zadaná na valentýna nebyla, ani nemyslím, že se to do pátku pro mě nějak změní, takže nikdy jsem Valentýna neslavila..:D a v budoucnu z toho taky určitě nebudu nijak odvařená.. souhlasím s tvým článkem

    OdpovědětVymazat
  5. Z růžových srdíček na každém kroku se mi dělá poněkud nevolno. Jediný důvod, proč se na 14.2. těším, je super výhodná nabídka na skipasy, takže se s mužem půjdeme klouzat a celá kýčovitě přeslazená romantika nám může vlézt na hrb :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, hrozně se těším na ten Tag! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Aj napriek tomu, že priateľa mám už druhý Valentín po sebe, tak to neoslavujeme :-) Zastávam názor, že vážiť, milovať a hýčkať by sme si toho druhého mali po celý rok, nielen na Valentína. :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  8. To já bych Valentýna i slavila...nebo teda slavila, prostě bych si zašla třeba na večeři a nějakou maličkost bych přítelovi dala, ale přítel Valentýna dost nesnáší :D Třeba kytku a bonboniéru jsem dostala už v sobotu protože Valentýna prostě neslavíme :D Každopádně bych si alespoň v pátek chtěla udělat nějakej hezkej večer s chlebíčkama, když už nic jinýho :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na Valentýna jsem nikdy nikoho neměla, ale ani tak ten svátek moc nemusím. Myslím si, že ne jenom v jeden den se musí kupovat dárky apod. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Neboj se nic taky sama:D Já to ale vyřešila uplně jinak:) Místo toho abych byla doma a koukala sama romantický komedie, vyrážím s dvěma single kamarádkama na večeři a pak na drink. Ale mám to stejně, když jsem s někým baví mě ty kravinky kolem, ale když ne řeším jak si ten den užít bez chlapa.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Naprosto s tebou souhlasím :-) a jelikož jsem letos na Valentýna také sama: přijdu že školy zalezu do postele pustím film a budu spát a spát :) mimochodem supr článek :)

    OdpovědětVymazat
  13. Valentýn mám asi tak nějak jako Ty:) Sice mám přítele, ale ani s ním na tenhle den nebudu a ani den před nebo po. Takže jako kdyby nic takového nebylo. Já si ho užiju tak, že se podívám na veškeré seriály co za týden jsou, postahuju nějaké filmy a budu celý den koukat, prostě to co většinou dělám každý Pátek :)

    OdpovědětVymazat
  14. úplně souhlasím, taky jsem sama. Na ten den mám radši zrovna volno, nechci se v práci dívat na zamilované páry, jak nakupují a zamilovaně se na sebe dívají, né že bych jim to nepřála, ale probouzí to ve mě vzpomínky ještě víc :( Já si ten den užiji s kamarádkama....ženy sobě :)

    OdpovědětVymazat
  15. Rozumím ti a nepřijde mi to nijak divné. Mně osobně je Valentýn někde u zadnice v jakékoliv životní etapě (mnohem tragičtěji prožívám 1.máj) ale docela se mi líbí, že spoustu věcí vyjde v limitované edici, v nějakém pěkném obalu a tak. Plánuji srdíčkové nehty, ale asi jen z důvodu, že v tomto období roku to okolí spíš pochopí, pokud to bude nějaký výstřelek :-D
    Obdivuji, že svůj názor, i když může vyvolat všelijaké reakce, prostě takhle napíšeš - ty své pocity.
    Jo a otevírá se mi kudla v kapse, když vidím ty slečny/ženy jak "pro miláčka vymýšlejí program" - myslím takové ty holky, co se z něj můžou podělat, ale to mě vytáčí obecně přes celý rok. A ten jejich přitom chce čumět na Olympiádu a nic ho nestresuje, ale když mu ta jeho uvaří a opečuje ho jak v bavlnce, tak co by si stěžoval :-D Myslím, že i tady platí, že by se měl snažit chlap, my jsme tu taky trochu od dělání drahot. Však si počkej na pořádného gentlemana, ale času dost a hledání není jednoduché :-D ale jsou!!!

    OdpovědětVymazat
  16. To, že Valentýna ignoruješ, když nejsi zadaná naprosto chápu :) člověku tenhle den akorát ještě připomene, že je "sám"... nicméně mě vždycky dojímají ty odpůrci, co ho ze zásady neslaví a většinou k tomu vymýšlejí jeden důvod blbější než druhej... jestli Valentýna někdo slaví nebo neslaví je mi vcelku jedno, nikoho neodsuzuju, ale komentáře typu "my nepotřebujeme žádnej zvláštní den, abychom si dali najevo, že se máme rádi, protože to děláme průběžně" se většinou míjí účinkem a ve většině případů si to nedají najevo co je rok dlouhej. A že na Valentýna někdo nuceně kupuje druhýmu dárky nebo dělá romantickou večeři? No tak jestli to někdo dělá nuceně, tak je asi něco špatně v tom vztahu, já bych to teda dělala proto, že ten dotyčnej bude mít radost, proto, že ho mam ráda a nebude to nucený. Jinak by se podle stejnýho měřítka daly brát i narozeniny- "jéžiš, on má narozeniny, MUSIM koupit nějakej dárek" apod. Další argument, že se jedná o skvělej marketingovej tah- no tak jasně, stejně je to i s Vánocema například. Dneska už asi jen minimum lidí slaví Vánoce, aby oslavil narození Ježíše... přesto se nad tim nepohoršuje tolik lidí jako nad Valentýnem. Prostě mi přijde, že lidi mají čím dál tim víc tendence cokoliv nesnášet a odsuzovat, místo aby si zpříjemnili život. Navíc to nemusí být jen svátek zamilovaných, ale člověk může vyjádřit komukoliv, že ho má rád, mamce, kamarádce, stačí jen sms a dotyčnému to udělá radost. Chápu, že někteří to přehání, ale když jim to dělá radost, tak přoč ne?? Když to někdo slavit nechce, tak je to jen jeho volba, ale nemusí hned odsuzovat ostatní. Navíc pochybuju, že kdyby té dotyčné její přítel donesl kytici růží, tak by mu jí omlátila o hlavu...
    L.

    OdpovědětVymazat
  17. My s přítelem Valentýna slavíme. Nemám ráda takové to "my si lásku projevujeme celý rok, ne jen na Valentýna". Ano samozřejmě, my si také projevujeme lásku celý rok, tak proč nevyužít Valentýn jako příležitost udělat si radost. Mně to přijde třeba stejné jako kdybych si řekla, proč bych měla slavit svátek/narozeniny/Vánoce je to den jako každý jiný, obdarovat a mít rádi se můžeme každý rok.

    Ovšem jestli ho někdo neslaví/slavit nechce, tak to neodsuzuji, je to jeho věc. Ať si to každý udělá tak, jak se mu to líbí.

    A jenom ještě na závěr. Valentýn není původně americký svátek. V Americe se taky slaví, ale původem americký není.

    OdpovědětVymazat
  18. já měla skoro vždycky to "štěstí", že zrovna na Valentýna jsem byla sama :D nějak jsem to ani nevnímala a šel mimo mě, když jsem byla nezadaná. teď jsem s přítelem a jako svátek ho nijak zvlášť nehrotím, je to pro mě prostě příležitost si s přítelem udělat hezký den, nějaký pěkný výlet a dobrý jídlo. žádný větší šarády nepotřebuju i když mi přítel připravil obrovský překvapení, který jsem vůbec nečekala :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...