NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 25. února 2014

Změna je život - proces mých vlasů


Dnešní článek bude opravdu plný fotek, což není u mě moc obvyklé. Ale jak jinak zdokumentovat proces než fotkami? Protože já důsledně fotila snad každou část mé proměny, jestli se to tak dá vůbec nazvat.
Ve videu o změnách v roce 2014 a potažmo i v článku jsem se zmínila, že jednou ze změn, které chci letos udělat byla změna vlasů. Pokud si pamatujete, měla jsem vlasy vesměs skoro černé, jen nahoře u kořínků házely odlesky do červena. Což, jak jsem se dozvěděla, je ta nejhorší možná kombinace na odbarvení vlasů co může být, takže jsem si strašně vyčítala, že jsem si ten červený přeliv dávala, když mi stejně nechytl dobře a teď jsou s ním akorát problémy.

A protože jsem chtěla vlasy jednak hodně zesvětlit ale i ostříhat, rozhodla jsem se zajít do profesionálního salonu a nepouštět se do ničeho sama doma. Protože jsem si řekla, že sice tenhle proces bude něco stát, a upřímně stál dost, ale na druhou stranu se nechám opečovávat a udělají ze mě pro jednou krásnou slečnu.
Zašla jsem do salonu Journal, který se nachází v pasáži na Florenci, v Praze. Pracují tam přesně se značkami jako JOICO, L'Oreal, REDKEN, atd. ale hlavně mají stejné techniky a školení jako ve slavném TONI and GUY, takže tady opravdu kadeřníci vědí, co dělat. Já mám to štěstí, že má kamarádka v tomhle salonu pracuje, protože nikomu jinému než jí už bych své vlasy nesvěřila. Ale teď už rovnou k fotkám...

První fáze byla střih a umytí, na fotce mi kadeřnice nanáší odbarvovač

Koukala jsem jak blázen jak rychle odbarvovač na pramínku působí..

Skoro celá hlava hotová...


Jako poslední přišel odbarvovač ke kořínkům, kde díky teplu působí nejvíc a nejrychleji..

Tepelnou regulací se mělo docílit lepšího zesvětlovacího procesu..

Takhle nějak vlasy vypadaly, když se z nich sundala folie..těsně před umytím

Takhle hrůzně oranžově vypadaly vlasy po vyfoukání..

Hrůza, co? :D

Tady naopak kadeřnice nanesla tónovací krém od kořínků..barva je to 8N

Takhle vypadají vlasy po smytí tónováku a před vysušením..

Průběh foukání, btw. na světle v salonu vlasy vypadají tmavěji než an denním světle..

A konečná fotografie vlasů - které jak už z videa víte - byly na mě moc medovo blond, i když to z fotky či videa tak nevypadá, na denním světle to na mě bylo moc světlé. Proto jsem se rozhodla navštívit salon po týdnu znovu a tentokrát jsem doufala, že barva bude světle hnědá...

Tentokrát jsem jen zastřihly ještě o mlaý kousek konečky a nanesly ttónovací krém v ostínu 6N

A tohle už je konečný výsledek - omluvte výraz a kvalitu fotky, ale je to jediná fotka, na které jsou vlasy nějak schopně vidět

A teď jsem konečně spokojená. Vlasy mám přesně tak, jak jsem je chtěla a jsem strašně ráda, že jsem zase ,,svoje". Myšleno tak, že já na blond vlasy prostě nejsem a nesedí mi, stejně jako teplé odstíny barev. Ale tahle barva/přeliv, který mám teď, jsem prostě já a cítím se v tom sakra dobře:)

15 komentářů:

  1. Vysledna barva je moc fajn:) chtela bych projit podobnym procesem a dostat se na stredne tmave hnedou. Chtela bych se zeptat, jak moc mas vlasy znicene a kolik te stalo odbarveni + nabarveni :) diky I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. též mě to zajímá - já bych ráda přesla z hnědé na platinu :)

      Ivka

      Vymazat
    2. Jak už jsem psala níž - Cenu bohužel nemůžu zveřejnit z jistých důvodů:) Ale byla v řádu více než dvou tisíců.. A co se týká zničení, tak rpostě zničneé jsou. Ale zase podle mě ne tak markantně na to, abych si řekla, proč sem do toho šla. Používám teď kvalitní vlasové přípravky a jednou týdně budu používat profesionální masku na poškozené vlasy a snad v blízké době budou takové, jako předtím :)

      Vymazat
  2. Ta poslední fotka je skvělá, vypadáš na ní úžasně :) I výraz je super, vypadáš tak nějak tajemně :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty brďo z té barvy po odbarvení by mě ranilo. Já vím, že to byla jen přestupní stanice než ti nanesla barvu ale i tak. Taková záře! Tahle výsledná barva ti moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že konečně barva je strašně hezká!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Wow, ta barva je boží, nezkutečně ti sedla :)) Líbí se mi možná i víc než ta tmavá :))
    Coffee with milk and two sugars

    OdpovědětVymazat
  6. Sluší ti to teď mnohem víc. Já se barvím už asi 4 roky, moje přírodní je hodně světle plavá a barvím se na hodně tmavě hnědo (spíš černá) a chystám se zpět na svou, ale vím, že to bude velice dlouhá cesta. Kolik si v salonu platila za všechny procedury? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Cenu bohužel nemůžu zveřejnit z jistých důvodů:) Ale byla v řádu více než dvou tisíců..

      Vymazat
  7. Aj ja mám v poslednom čase chuť na nejakú zmenu, čo sa vlasov týka, ale neviem nejak nabrať odvahu. Tebe to veľmi pristane :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky by mě zajímalo, jak moc máš vlasy zničené. Já jsem se asi 5 let barvila na tmavě hnědou, pak jsem chtěla jít na zrzku, tak jsem šla ke kadeřnici, a to, co mi odbarvováním s těma vlasama udělala, je děs. Vlasy po pás, jsem musela ostříhat po ramena a stejně je to od uší dolů suchá sláma, kterou budu muset ostříhat až trochu odroste. Nádhera no, kdybych věděla, že to tak dopadne, tak radši zůstanu u tmavě hnědé. Hlavně, že na začátku mi ta kadeřnice tvrdila, že to zničené mít nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, po první proceduře jsem je měla zničené o hodně víc...ael teď už ani tolik ne.A budu používat masky na poškozené vlasy a určitě se rychle dají do kupy:) Ale každý takový zásah s těmi vlasy udělá dost bordel :/

      Vymazat
    2. Tak to ti moc přeju, ať se ti vlasy dají do kupy rychle. Ty moje do kupy nedaly ani masky, takže budu ještě stříhat :( Už se těším, až to zničené odroste. Jinak ta nová barva ti moc sluší, takže jestli to nemáš zničené až tak moc, jako já, tak to určitě stálo za to. ;-)

      Vymazat
  9. Moc ti tahle barva sluší :). Ta oranžová byla fakt super :D!

    OdpovědětVymazat
  10. wow! to byl proces :) vlasy ani nevypadají nijak zničeně, tahle světlejší barvička Ti skvěle sedí.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...