NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

úterý 8. dubna 2014

Těší me, slečna GOOGLE.

Dnešní článek berte hodně s rezervou a zkuste se na poměrně diskutovaný téma trošku povznést. Nechci abyste mě brali za namyšlenou pipku, která si svých čtenářek a odběratelek neváží, chci jen aby ste se na věci zkusili podívat z druhé strany a zkusili si uvědomit, kolik tahle ,,věc" vždy zabere času a námahy.
Takže to raději říkám dopředu, protože je mi jasné, že se v komentářích objeví nejeden rýpavý komentář adresovaný na mou osobu. Ale chápu, že o čem dnes budu psát v lidech může vzbuzovat dojem, že si jejich přízně dostatečně nevážím. A to opravdu není pravda, jen mě někdy dost věcí udivuje a překvapuje současně.

Celou dobu je řeč o otázkách, které jsou směřovány na mě. A teď se přímo nebavím o otázkách typu Kde si to koupila nebo Jaký je ten a ten makeu-up. Spíš se bavím o otázkách, které se například pořád opakují. Jsou to naprosto běžně otázky typu kolik mi je, jestli jsem z Prahy, kde se dá najít Catrice nebo jaký mám nick na instagramu. Bohužel jsou to takové typy otázek, na které odpovídám v jednom kuse a například všechny odkazy včetně toho, co mám ve videu na sobě je vypsáno dole v infoboxu pod videem. Takže chápu, že to někdo přehlídne, ale denně mi takových mailů chodí několik. A já se opravdu snažím na všechny maily a zprávy odpovídat, ale někdy se to prostě nedá stíhat. Vemte si to, že jsem taky jen člověk a mám toho hodně. Jsem vždy moc ráda, že mi napíšete, ale když vidím, že to, co píšu, je stejně jedno protože si to stejně nikdo nepřečte, pak mi je to trochu líto a moje námaha s tím spojená přijde vniveč.
Přemýšlela jsem o nějaké záložce FAQ, ale nevím, jestli by to zase někdo četl, že :D

Další věc, ve které si připadám jako příbuzná strýčka Googlu jsou dotazy, na které jsem už odpovídala x-krát na asku a x-krát ve videu nebo v komentářích. A přitom jsou to věci, které najdete daleko rychleji sami s pomocí googlu nebo youtube, či dokonce wikipedie. Například se mě pořád ptáte na cenu Macbooku. Nechápu, proč je tak těžké si zadat přímo do googlu otázku a nebo ještě lépe přímo najet na ofiko stránky Applu.
Nějak mi uniká smysl proč je lepší se mě ptát na něco, co si rychleji a snadněji najdete sami a nemusíte čekat na odpověď. A opravdu je takovýhle případů denně několik a trochu mě to i mrzí, že ze mě děláte vševědoucí linku 1188. :D Tohle berte samozřejmě s rezervou, ale alespoň si dokážete představit, co tím asi myslím.
A mimo to, nejsem opravdu chodící vyhledávač ani mozek světa, takže všechno opravdu nevím, narozdíl od již zmiňovaného Googlu.

Proto Vás chci poprosit, než se mě na něco zeptáte, zkuste nejdřív trochu prolítnout internet, jestli tam někde odpověď na Vaši otázku nenajdete rychleji a snáz. Ušetříte mě i sobě práci a já se budu mít čas věnovat víc blogu a youtube. Bohužel nebo možná bohudík můj den má stejně jako ten Váš pouze 24 hodin a vše se stíhat prostě nedá. Musím taky někdy spát. Je to sice blbé, ale bohužel je to tak :D
Chci abyste tohle chápali jako prosbu, ne stěžování či nespokojenost z komunikace s Vámi. Naopak. Ráda si s Vámi píšu, sice mi někdy trvá déle, že Vám odepíšu, ale to doufám chápete. Jsme jenom lidi a někdy ten čas je prostě proti nám. Tak proč si to vzájemně aspoň trochu neulehčit?

6 komentářů:

  1. Hezky si to vystihla, kolikrát fakt koukám, na jaké otázky narazím. Jako kdyby ty holky byly poprvé na internetu...Hlavně to vůbec nesouvisí s tématem..no napsala si to pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy jsou takové otázky vážně na ránu... :D
    ... kdyby někteří nejdříve přemýšleli, než položí otázku, hned by bylo na světe více lidí s větším IQ, než je průměr... :D
    :))

    OdpovědětVymazat
  3. Teri, vôbec si nemyslím, že si namyslená pipka a že si nevážiš priazne čitateľov. Naopak, chápem čo tým chceš povedať. Blog máš predsa na to aby si naň niečo napísala, hodila zopár fotiek či videí. Čitateľ je ten, čo tvoj blog ČÍTA a nie ten čo si kukne video či fotku a hneď sa ťa ide pýtať niečo, čo je napísané v článku k videu či fotkám. Tiež nad tými otázkami niekedy vrtím hlavou... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kam ten svět spěje, když už lidi nejsou schopni zadat ani pitomej dotaz do gůglu?! Co ty dotyčné (předpokládám, že jsou to většinou slečny) dělají, když musí psát referát? My jsme net neměli a museli jsme do knihovny hledat v knížkách...to je ale sci-fi! :D

    OdpovědětVymazat
  5. to sa fakt ľudia pýtajú? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Úplně to chápu. Me sice nic takového nechodí protože nejsem úplně ukázkový případ blogerky :D ale baví me ty otázky co občas ctu na instagramu u blogerek co sledují. Občas mám fakt sto chuti se zaptat jestli to holky mysli vážně nebo jen chtějí byt zajímavý. Třeba když se ptají - jak mas namalované oči když je vidět ze slečna nemá namalované oči nebo ma max. rasenku. A pak na produkty od DM které sorry ale musí znát snad každý. Atd atd. Takže pevně nervy!! :D cena notebooku me taky pobavila :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...