NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

pondělí 4. listopadu 2013

5 věcí, které v líčení nemusím

Na začátek bych měla říct, že tenhle článek není proti NIKOMU ani NIČEMU napsát. Je to jen můj subjektivní názor a chápu, že to, co nemám ráda já, Vy s chutí nosíte a naopak to, co nosím s radostí já, Vám se nemusí líbit a nebo dokonce to můžete zatracovat. Je to prostě jen o osobních názorech a je samozřejmě strašně individuální, co se komu líbí. Takže tenhle post neberte prosím, jako útok na někoho, jen sem chtěla vyádřit svůj postoj. Protože Vám často říkám nebo píšu, co mám v líčení ráda, co nosím a co mi vyhovuje, ale co se mi třeba nelíbí nebo dokonce nesnáším - ikdyž to je dost silné slovo - to už ne.

1) TMAVĚ NALÍČENÉ OČI A TMAVÉ RTY
Určitě všichni víte, co tím myslím. Tmavé kouřovky a rudá křiklavá rtěnka. Chápu, že si tenhle look někdo nalíčí na slavnostní příležitosti či na párty a podobně, ale na běžné denní líčení mi to přijde moc. A dokonce musím říct, že u některých generací i smutné a laciné. A tím myslím například 13ti leté holky, které jsem takto zmalované opravdu bohužel potkala. Škoda, že si svoji většinou hezkou tvář kazí takhle brzy make-upem, pudrem, stíny, rtěnkou,...
Nicméně se mi tohle líčení u žen celkově nelíbí a působí na mě moc tvrdě. Chápu, že na podzim je to hodně populární takhle tamvé líčení, ale já nevím, asi na to nejsem. Já mám radši buď výrazné oči a nahé rty nebo naopak. V kombinaci to nosím opravdu zřídka, hodně zřídka.

2) RTĚNKY S ORANŽOVÝM  NEBO TEPLÝM PODTÓNEM
No asi hlavní problém s takto laděnými rtěnkami mám asi v tom, že prostě dělají opravdu ošklivé a žluté zuby. A protože si zuby nijak nebělím a nejsem ani majitelkou super ozařujícího zářivého úsměvu, takovýmhle rtěnkám se vyhýbám. Takže u mě najdete zásadně jen rtěnky se studeným podtónem, které naopak od těch s teplým zuby o trošku vybělí a celkově si myslím, že pokud nemáte opravdu belěné zuby tak vypadají prostě líp. Ale to už určitě víte. A stejně tak asi dobře víte, jak je těžký najít červenou rtěnku se studeným odstínem. Prostě hrůza! :D No a co se týká čistě oranžových rtěnek tak ty prostě nesnáším, a nejen proto, že dělají ošklivé zuby, ale celkově se mi tahle barva vůbec, ale vůbec nelíbí.

3) HUSTÉ OBOČÍ
No, tohle je asi trend poslední doby. Ale já si nemůžu pomoct, ale mě se husté obočí zkrátka nelíbí a přijde mi to takové ,,chlapské". Nemůžu si pomoct, ale ještě jsem neviděla ženu, které by to slušelo. Na druhou stranu neříkám, že já sama mám super obočí, to vůbec. Moje obočí by potřebovalo hodně doladit, ale maluju si ho tak, jak se mi líbí a jak uznát za vhodné. Takže samozřejmě pokud máte některá z Vás husté obočí a hrdě ho nosíte, směle dál. Určitě Vám sluší a pokud se v něm cítíte super a pohodlně, není co řešit :)

4) ŠPATNĚ NALEPENÉ UMĚLÉ ŘASY
Tak tady jsem hodně pokrytec a kážu vodu přičemž sama piju víno. Protože s tím bojuju taky - konce se prostě odlepují! A já to vím, je to v podstatě nehoda, která se může stát. A pokud jste si někdy lepili řasy, tak se Vám to možná taky stalo. Ale upřímně, když se ty řasy odlepí třeba do půlky a Vy pak máte té ženě koukat do očí a vidíte, jak jí půlka řas vlaje ve vzduchu, je to trošku blbý. Samozřejmě nehledě na to, jak to té dané říct, abysme ji neurazili. Takže je to strašně sporný téma, ale chtěla jsem ho uvést :)

5) TVÁŘENKA ALA MARFUŠA
No přiznejte se, komu z Vás se někdy stalo, že to přehnal s tvářenkou. Mě třeba jo. Prostě jsem nabrala na štětec moc barvy nebo byla tvářenka moc pigmentovaná a já to nevěděla. A pak jsem měla tvář jak Marfuša z Mrazíka. A to nikdo z nás asi nechce. Bohužel se to ale stává a pak to jde špatně pryč. Nicméně pokud se mi to stane, je to katastrofa a nadávám jak dlaždič. Protože pokud je ta barva tmavší, tak tvářenku už dolů nedostanete. Takže i za cenu toho, že ji musíte stáhnout buď makeu-upem nebo rovnou odlíčit. Žádná jiná rada asi není. Ale hlavně s tím něco udělat, protože to opravdu nevypadá hezky, když na tváři máte pomocí tvářenky vykouzlené dva velké rumělce.

No a to je asi všechno. Možná bych přišla i na víc věcí, které v líčení nemám ráda, ale byly by to už jen maličkosti. Samozřejmě že pokud někdo něco z toho mého výčtu má na ,,sobě", nezakrývám si oči nebo na něj nespustím :D Jen mě nějaké věci buď vytáčí nebo je nemám ráda. Ale chápu, že tohle je takové hodně kontroverzní téma a tak doufám, že dole v komentářích mě nepujdete hned pranýřovat :D

A jaké věci v líčení nemusíte nebo nemáte rádi Vy?

27 komentářů:

  1. S těma řasama jsi mě pobavila :D popravdě se mi to ještě nestalo a naštěstí jsem ani nikoho s půlkou řas odlepených neviděla. O obočí radǎi nemluvit, taky to nemám ráda, žena má být ženou a ne si nechávat růst obočí jak chlap! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se to většinou vidí na nějaký akcích nebo diskotékách, protože většina těch slečen používá to lepidlo, které je většinou dané k těm řasám a to prostě tak nedrž, no :)

      Vymazat
  2. Mě se třeba širší obočí líbí, ale všeho s mírou. Tenké čárky jsou na stejné úrovni, jako chlapské obočí na ženě, tak snad je jasné, co tím myslím. Vlastně mě asi nic ze tvého výčtu neuráží, řasy jsou spíše nehoda, jinak oceňuji styl a odvahu žen, které to vše nosí a dokážu si představit, že to některým bude slušet.

    Co se mi ale nelíbí a naprosto to nechápu, jsou oči orámované světlou tužkou/stínem (???). Většinou to tak nosí ženy za padesátkou a já vždy jen zírám, jak se jim daří tak precizně orámovat oko milimetr pod řasama dva milimetry silnou modrou linkou. Nebývá to nijak zakomponováno do líčení, prostě linka a šmitec. Nechápu, kde na to chodí, vypadá to lehce mimozemsky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě že čárky jsou další extrém :) A co se týká orámování tužkou tak to je síla - hlavně na postarších dámách, které si oko orámují tou nejkřiklavější modrou nebo zelenou .):D

      Vymazat
  3. Suhlasim uplne so vsetkym :D Len by som este dodala ze este horsie ako prilis huste obocie je take, ktore je uplne tenke..popripade komplet vytrhane a vytetovane :D:D
    S teplymi ruzmi mam rovnaky problem - sialene sa mi pacia, ale nerada ich nosim..ono ani tie studene nie su furt vyhra - napr magenta odtiene su uplna samovrazda, aspon pre mna :D

    Ja najviac neznasam oranzove makeupy, telove ruze a ked si niekto obtiahne oko dookola jedno farbou, najlepsie ciernou a poriadne nahrubo :D A pritmava konturka, a la Pamela Anderson :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tenké obočí s tužkou je taky ekl... ještě skvěle vypadá, když ta kikina má každý obočí jiný v nepřirozeném tvaru... bože...!

      Vymazat
    2. No to je taky síla no, na to sem při výčtu úplně zapomněla :D A oranžový make-up jsem taky zapomněla, sakriš! :D Ještě že vás, mé úžasné čtenářky mám :)

      Vymazat
  4. No, ono s těmi rtěnkami je to sporné, nebo spis teplym typum studene odstiny neslusi k pleti. Ja sama nejradeji volim odstiny kolem takoveho neutralniho stredu. S tim obocim - extra huste se mi nelibi, ale tenka carka mi pripada jeste horsi. Zase jsem pro idealni stred, tedy samozrejme k celkove tvari, nekdo je typ spis pro tenci, nekdo pro silnejsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím souhlasím, každému samozřejmě sluší něco jiného, ale já všeobecně se teplým rtěnkám tak nějak instinktivně vyhýbám :)

      Vymazat
  5. Ahoooj Terez,

    já osobně nemám ráda výrazný rtěnky, na kýmkoliv, prostě mi to nepřijde hezké...

    A co je skutečnej ekl hnus, ANO souhlas, husté obočí. Dle mého názoru to vypadá neupraveně na jemném ženském obličeji... Patří to k mužům, ale ani u mužů se mi to nelíbí, jsem na blonďáky, kteří naštěstí neohromují hustotou obočí (HURÁ)...

    A fakt nesnáším, když nějaká kikina v sukýnce jde po Václaváku a nemá hezky oholený nohy, takovejch tam je dost, ble...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      já naopak výrazné rtěnky miluju v létě :) K opálené tváři to podle mě vypadá úžasně:) A co se týká neoholených nohou - netřeba komentář :D

      Vymazat
  6. tak ked spominaš to obočie, tak mna doslova irituje zase to priliš tenke. Ja nechápem, ako si normálna baba môže obočie vytrhať až tak, že má z neho jednu čiaročku. Pri niektorých sa mi dokonca zdá, akoby ho mali uplne vyholene a len dokreslené ceruzkou. No hrozné. Ale tvoje je vpohode. Ani hrubé ani tenké, také aké má byť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že na to tenoulinké jsem při tom výčtu dočista zapomněla :) Ale každý si asi nosí něco, co se mu líbí. :)

      Vymazat
  7. naprosto se vším souhlasím :) co ale asi nesnáším nejvíc je tvářenka ala Marfuša :D některé slečny to s tvářenkou totálně přeženou a zkazí tím celé líčení, to je hrůza :) na druhou stranu se máme alespoň čemu zasmát, že? :))
    http://aliceinwonderlandcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, někdy to musíme brát shumorem a jen se pousmát :)

      Vymazat
  8. Souhlasím ve všem, až na druhý bod... mně se rtěnky do oranžova a korálova moc líbí :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, každému se líbí něco jiného:) já bych v oranžové nebo korálové rtěnce vypadala jak blbec :D

      Vymazat
  9. Já ještě nemůžu vidět černé linky na očích mladých slečen, a ještě když je maji na waterline a zmenšuje jim to oči. To sluší teda málokomu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já černou tužku na waterline nosím běžně a líbí se mi to:) Je sice pravda, že já mám oči dost velké, takže si to můžu i dovolit, ale celkově mi tahle věc v líčení vůbec nevadí, ba naopak :)

      Vymazat
  10. Haha, dost povedený článek :-) s těma výraznýma očima a rtěnkou naprosto souhlasím. Bohužel jsem taky měla možnost vidět mladé slečny, co takhle vypadali a ne, opravdu se mi to nelíbí a přijde mi zbytečné. Co taky nemám ráda, je takové to odbyté orámování oka černou.. Nevím, jak bych to popsala, ale také to často vidím. Nebo jeden stíny, které vypadají, jako by na ně někdo vystříkl barvu. A Marfuška je klasika :-D to se stane každému :-) já si na to hodně dávám pozor.
    The story of Ginger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jo a orámování očí také nesnáším, nejhorší je to na blondýnkách - je křehká blondýnka a najednou si kolem nejléoe modrých očí nakreslí dva černé kruhy :D

      Vymazat
  11. Zrovna oranžovou nemusím v líčení vůbec, ani v oblečení, vůbec je mi ta barva protivná :D pokud to teda není nějaká jemná meruňková.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nejsem žádný fanda do oranžové:) Ale takovou lososovou nosím moc ráda:)

      Vymazat
  12. tmavy oci a pusu taky nemusim a umely rasy nepouzivam:)
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku:)
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  13. Já zase nemám ráda, když se pleť až moc třpytí. Na sobě nemám ráda, když se mi leskne T-zóna. Pak na sobě nemám ráda moc barevné oči. I když mám hnědé oči, tak mi to ke mně prostě nějak nejde. Instinktivně sahám spíš po teplých barvách, i když si myslím, že jsem spíš neutrální typ. Orámování oka mi tolik nevadí. jak ladí rtěnka k zubům moc neřeším . Jde mi hlavně o to, jak mi ta rtěnka sluší a zdali neděsím okolí obtisklou rtěnkou na zubech :)

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím úplně ze vším.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář jsem vděčná a moc si ho vážím !♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...